Iseljenička viza za Ameriku I-130

Da li dokumenta za turističku vizu treba da budu prevedena kod sudskog prevodioca ili kod običnog? Sudski prevod je mnogo skuplji, sve mi pare uze Jasna Filipović, ali kažu da je tako sigurnije. Ipak se radi o turističkoj vizi, pa ne bih da se razbacujem sa parama. I tako sam ih jedva skupio. U ambasadi mi naravno ne odgovaraju na mejl, a telefon i ne pokušavam.
Ko je trazio prevod i koj dokumenta treba da se prevedu?

Pozdrav svima,
Vidim da je na ovom forumu ekipa najaktivnija, a treba mi savet pa da pocnem...
Ja imam USA drzavljanstvo i zeleo bih da to omogucim svojoj supruzi i deci(troje), kako bi mogli zajedno zivot nastaviti u USA. Zivimo u Srbiji iako ja idem na po par meseci godisnje za USA. Inace drzavljanstvo imam od 2004. Deca su mala, 3, 5, 7 godina. Supruga i ja u braku 8godina.
Treba mi savet da li je zaista najbolje/brze/jednostavnije ici na I-130 ili postoji i neko bolje resenje.

Takodje bih pitao da li postoji neko u SRB ko pruza "asistenciju" pri popunjavanju samih obrazaca.

Nadam se da sam sve informacije napisao, ako nisam pisite pls, pa cu dopunti.
Ajde ovako za pocetak
Hvala unapred

Pozdrav svima,
Vidim da je na ovom forumu ekipa najaktivnija, a treba mi savet pa da pocnem...
Ja imam USA drzavljanstvo i zeleo bih da to omogucim svojoj supruzi i deci(troje), kako bi mogli zajedno zivot nastaviti u USA. Zivimo u Srbiji iako ja idem na po par meseci godisnje za USA. Inace drzavljanstvo imam od 2004. Deca su mala, 3, 5, 7 godina. Supruga i ja u braku 8godina.
Treba mi savet da li je zaista najbolje/brze/jednostavnije ici na I-130 ili postoji i neko bolje resenje.

Takodje bih pitao da li postoji neko u SRB ko pruza "asistenciju" pri popunjavanju samih obrazaca.

Nadam se da sam sve informacije napisao, ako nisam pisite pls, pa cu dopunti.
Ajde ovako za pocetak
Hvala unapred
Mozda je najbolje da se informises ovde:
https://travel.state.gov/content/tr...ly-immigration/immigrant-visa-for-spouse.html

Posle, ako nesto ne bude jasno, trazi odgovor na forumu. Asistencija za popunjavanje obrazaca vecinom ne treba, sve je detaljno objasnjeno u pratecim uputstvima.

Pozdrav svima
Viza odobrena ,pocinju pripreme
Na ljekarski nosite potvrde o primljenim vakcinama ,mi smo dan prije primili tetanus i hepatitis b. Za mene potvrda o vakcinama koje su bile obavezne u djetinjstvu a za sina njegov vakcinalni karton. Ostalo standardna procedura
Razgovor u ambasadi nekih 15 min ,pregled dokumenata i pitanja ko se cime bavi , od cega cete zivjeti u USA ,5-6 pitanja, dugo zurenje u komp za vrijeme kojeg ja mislim svasta..eno gleda mi ljekarski 100 % imam nesto na plucima i takooo..Dade nam zuti papiric - aproved
Tek sad ne znam sta prije da obavim .Hvala svima na objasnjenjima 😘

Pozdrav svim forumašima. Ovaj forum je odličan i pomogao mi je puno dok nisam došla u USA. Da li neko zna neki forum za nas koji dođemo gdje se mogu naći jako bitne informacije? Konkretno, zanima me oko zdravstvenog osiguranja. Sponzor je potpisao da nećemo ništa tražiti od države. Da li se to odnosi i na zdravstveno osiguranje za djecu? Ovdje postoji osiguranje All kids gdje sva djeca imaju pravo bez obzira na imigracioni status, konkretno u Čikagu. S obzirom da je sponzor to potpisao, da li mi smijemo aplicirati za djecu? Ne bih voljela napraviti neki problem. Ako neko zna informaciju ili je imao iskustvo, mnogo bi mi značilo da napiše. Mike, možete li me uputiti gdje da nađem odgovor?

Mislim da po zakonima Illinoisa vi nemate pravo na Medicare jer niste 5 godina rezidenti. Deca imaju pravo na Medicare (U Illinoisu je to All kids). Mozete zvati telefonom ali ja vam preporucujem da odete u neku od njihovih kancelarija jer je tako lakse. Oni ce vam tamo reci koja su vasa prava za decu.

Mislim da po zakonima Illinoisa vi nemate pravo na Medicare jer niste 5 godina rezidenti. Deca imaju pravo na Medicare (U Illinoisu je to All kids). Mozete zvati telefonom ali ja vam preporucujem da odete u neku od njihovih kancelarija jer je tako lakse. Oni ce vam tamo reci koja su vasa prava za decu.
Ok. Znam da mi nemamo, samo ne znam da li ću napraviti problem sponzoru ako predam za djecu.

Pozdrav svima,
Stigla sam u USA u Februaru ove godine posle 10 godina cekanja po osnovu F1 kategorije. Sada cekam zelenu kartu koja se sada provere ceka 91 dan.
Htela sam da pitam posto imam maloletnu decu kakva je sad procedura a zelela bih da ih dovedem. Da li mi je za njih potrebna sponzor jer ja nemam prihode 3 godine I da li moram I za njih da podnosim isto formu I-130.

To je lagano, ima li neko teze pitanje? :)

"A U.S. citizen or LPR stepparent may petition for their stepchild to immigrate them or adjust their status if the stepparent married the child’s birth parent before the child’s 18th birthday. You are not required to adopt your stepchild to petition for them. You may petition for your stepchild by filing a Form I-130, Petition for Alien Relative, with USCIS on behalf of your stepchild."
Moze li jedno pitanje u vezi apliciranja za maloletnu decu I formu I-130?
Ja sam sada nosilac zelene karte ali u mom obrasci DS-260 zena-agent koja mi je popunjavala obrazac pre 2 godine je navela da nemam decu. A imala sam ih u tom trenutku. Kada je pokusala da ispravi tu gresku program joj nije dozvoljavio da se vrati korak unazad. Da li je sada legalno da za njih podnesem obrazac I-130 I platim fee . Hvala unapred

Moze li jedno pitanje u vezi apliciranja za maloletnu decu I formu I-130?
Ja sam sada nosilac zelene karte ali u mom obrasci DS-260 zena-agent koja mi je popunjavala obrazac pre 2 godine je navela da nemam decu. A imala sam ih u tom trenutku. Kada je pokusala da ispravi tu gresku program joj nije dozvoljavio da se vrati korak unazad. Da li je sada legalno da za njih podnesem obrazac I-130 I platim fee . Hvala unapred
Sta ste rekli na itervjuu za vizu konzularnom sluzbeniku u ambasadi?

Na intervju me nisu pitali da li imam decu vec samo da li sam udata. Sto zvanicno nisam bila. A na lekarskom sam uredno navela datume porodjaja. Postuju trag u lekarskom pregledu da su porodjaji bili I kada.
Zakon kaze da vi, kao Permanet Resident, mozete podneti peticiju za decu koja spadaju u F2A ako nisu preko 21 godinu stari, ili u F2B ako su starija od 21 i neozenjena/neudata.

Probleme mozete ocekivati zbog toga sto ste u aplikaciji za vlastitu vizu propustili da navedete da imate decu. Vama zbog toga moze biti oduzeta zelena karta jer vlada moze da tvrdi da ste lagali imigracionom procesu. Mozda je najbolje da se posavetujete sa nekim imigracionim advokatom koji ce znati kako da postavi vas slucaj.

Zakon kaze da vi, kao Permanet Resident, mozete podneti peticiju za decu koja spadaju u F2A ako nisu preko 21 godinu stari, ili u F2B ako su starija od 21 i neozenjena/neudata.

Probleme mozete ocekivati zbog toga sto ste u aplikaciji za vlastitu vizu propustili da navedete da imate decu. Vama zbog toga moze biti oduzeta zelena karta jer vlada moze da tvrdi da ste lagali imigracionom procesu. Mozda je najbolje da se posavetujete sa nekim imigracionim advokatom koji ce znati kako da postavi vas slucaj.

Hvala Vam puno na odgovoru. Ni jednog trenutak nisam imala tu nameru da sakrijem decu ali tako je izgleda ispalo na kraju ne mojom greskom vec zene koja asistira ceo proces I predstavlja se da je upucana I da zna sta radi. Naravno uzima novac za to.
Na svom lekarskom sam sve uredno prijavila. Hvala u svakom slucaj. Veliki pozdrav I sve najbolje u zivotu

Pozdrav svima,

Da li mozda neko zna kad se udje u proces iseljenicke vize, da li postoji i mogucnost dobijanja i turisticke vize ?ja sam nosioc vize, stariji sin i ja iimamo i turisticku vizu na 10 godina. Hteli bi smo na leto otici kod moje sestre. Suprug i drugo dete nemaju vizu. Ukoliko bi se podneo zahtev da li bi bilo moguce i dobiti je?

Hvala unapred na odgovorima

Pozdrav svima,

Da li mozda neko zna kad se udje u proces iseljenicke vize, da li postoji i mogucnost dobijanja i turisticke vize ?ja sam nosioc vize, stariji sin i ja iimamo i turisticku vizu na 10 godina. Hteli bi smo na leto otici kod moje sestre. Suprug i drugo dete nemaju vizu. Ukoliko bi se podneo zahtev da li bi bilo moguce i dobiti je?

Hvala unapred na odgovorima
Naravno. Ne postoji zakonska prepreka za dobijanje turisticke vize dok ste u procesu za useljenicku vizu. Dakle, ako ambasada utvrdi da ispunavate uslove, nema prepreke da vizu i dobijete. Onog momenta kada dobijete useljenicku vizu, bice vam ponistena turisticka viza jer je nemoguce po dva osnova uci u SAD.

Naravno. Ne postoji zakonska prepreka za dobijanje turisticke vize dok ste u procesu za useljenicku vizu. Dakle, ako ambasada utvrdi da ispunavate uslove, nema prepreke da vizu i dobijete. Onog momenta kada dobijete useljenicku vizu, bice vam ponistena turisticka viza jer je nemoguce po dva osnova uci u SAD.
Hvala puno na odgovoru Mika

Pozdrav svima. Da li je nekome poznato koliko ranije se dobije obavestenje o zakazanom intervjuu u ambasadi u Beogradu, u odnosu na sam termin?
Pocetkom februara ove godine smo uploadovali na sajtu NVC sva dokumenta za IR-1 CR-1 spouse visa.
Ako su sva dokumenta u redu, kad bi se mogao ocekivati neki pomak i da li bi to sto US supruznik trenutno ima boravak van USA (zivi i radi u EU) moglo da uspori proces?
Hvala unapred, svaki odgovor je dobrodosao.

Back