Iseljenička viza za Ameriku I-130

Dobro Veče. Imam par pitanja ?
Majka je Green card Holder ,zelio bih napraviti spajanje porodice sa njom,ne oženjen sam ?
Da li je to f2b visa ,koliko je vrijeme čekanja?
I koliko sam mogu shvatiti iz par stranica unazad,ako udjem u taj proces ,da li legalno mogu pokušati aplicirati za Turističku vizu ? Hvala unapred

Dobro Veče. Imam par pitanja ?
Majka je Green card Holder ,zelio bih napraviti spajanje porodice sa njom,ne oženjen sam ?
Da li je to f2b visa ,koliko je vrijeme čekanja?
I koliko sam mogu shvatiti iz par stranica unazad,ako udjem u taj proces ,da li legalno mogu pokušati aplicirati za Turističku vizu ? Hvala unapred
F2B kategorija je ona u koju spadate.
B1/B2 viza nema veze sa procesom imigracije. Ona se dodeljuje po drugim kriterijumima. Dakle, mozete legalno dobiti B1/B2 vizu iako ste u procesu za dobijanje useljenicke vize.

Pozdrav svima. Da li je nekome poznato koliko ranije se dobije obavestenje o zakazanom intervjuu u ambasadi u Beogradu, u odnosu na sam termin?
Pocetkom februara ove godine smo uploadovali na sajtu NVC sva dokumenta za IR-1 CR-1 spouse visa.
Ako su sva dokumenta u redu, kad bi se mogao ocekivati neki pomak i da li bi to sto US supruznik trenutno ima boravak van USA (zivi i radi u EU) moglo da uspori proces?
Hvala unapred, svaki odgovor je dobrodosao.
Upravo smo dobili mail da nam dokumentacija nije potpuna. Posto ste Vi @mika_hakkinen najupuceniji u temu, da li mozda znate koliki rok imamo da prilozimo ovu dopunu dokumenata?
Da li bi bio problem ako bismo to uradili za par nedelja, najduze mesec dana?

Pozdrav za sve clanove foruma. Jedno pitanje za uvazenog Miku. U pitanju je f3 viza. Posle dugogodisnjeg cekanja zensko dete je navrsilo 21 god nije se kvalifikovala za dobijanje vize. Pitanje glasi dali ja kao roditel imam pravo po prijemu grin karte da apliciram za cerku , i dali to dete ima neku olaksavajucu okolnos s’ obzirom da se kod nje stanje (bracno) i dalje je neudata nije promenilo?

Zdravo svima :)
Mika imam pitanje za Vas. Ja sam u aprilu dobila CR1 vizu, istog trenutka sam platila green card fee, u US sam stigla pre nedelju dana. Ako sam dobro razumela, Zelena karta se izradjuje od momenta kada udjem na teritoriju Amerike. Da li je potrebno da odradim jos nesto, obznanim dolazak, apliciram za dobijanje ZK ili da jednostavno cekam da prodje tih 90 dana da je izrade? Na sajtu USCIS, case status stoji jos od 12.aprila da je fee placen. Unapred hvala :)

Zdravo svima :)
Mika imam pitanje za Vas. Ja sam u aprilu dobila CR1 vizu, istog trenutka sam platila green card fee, u US sam stigla pre nedelju dana. Ako sam dobro razumela, Zelena karta se izradjuje od momenta kada udjem na teritoriju Amerike. Da li je potrebno da odradim jos nesto, obznanim dolazak, apliciram za dobijanje ZK ili da jednostavno cekam da prodje tih 90 dana da je izrade? Na sajtu USCIS, case status stoji jos od 12.aprila da je fee placen. Unapred hvala :)

Green Card ce doci postom na adresu koju ste ostavili, ali on nije toliko bitan za funkcionisanje. Ono sto treba odmah da uradite je da izvadite SSN. To je osnov za dalje. Kad budete imali SSN, moci cete polagati vozacki i dobiti ID. A to je sve sto je potrebno da biste poceli zivot u USA.

Uvazeni Mika prilikom kompletiranja dokumentacij javleno nam je iz NVC da s obzirom da je cerka napunila vise od 21 godine ne ulazi u proces. Mi smo se pozvali na childrn protection act i oni su nam odgovorili da ce poslednju rec dati ambasada( konzulat)
Po vasoj racunici, da li po CPA dete i dalje ima manje od 21 godinu?

Hvala puno na odgovoru Mika. A zar ne bi trebalo da I on stigne na navedenu adresu sa ZK ili cu morati da se pojavim u SSA?
Teoretski, ako ste rekli da vam posalju, oni ce i poslati. U postkovid vremenu to ce trajati mesecima jer je administracija usporena. Zato je bolje da odete u SSA i izvadite taj broj licno. Ako zivite u vecem gradu, sigurno ima neka kancelarija u koja radi sa strankama uzivo.

Green Card ce doci postom na adresu koju ste ostavili, ali on nije toliko bitan za funkcionisanje. Ono sto treba odmah da uradite je da izvadite SSN. To je osnov za dalje. Kad budete imali SSN, moci cete polagati vozacki i dobiti ID. A to je sve sto je potrebno da biste poceli zivot u USA.

Po vasoj racunici, da li po CPA dete i dalje ima manje od 21 godinu?
pozdrav Mika po mojoj racunici (s’obzirom na nacin racunanja PT-a) ima visee od 21 i jedne godine

Pozdrav svima,
Znam da svi nestrpljivo cekate da se neko javi.Ja sam interviju imala 15.9.
Jos nisam dobila vizu jer su trazili dodatne dokumente(original izvod iz knjige rođenih iz Hrvatske za mene i sestru koja je moj petitionar).
I njenu taxu iz 2018.Tako da kada posaljemo dokumenta,ja dhl,onda ce mi javiti kada da posaljem pasose na viziranje.Jos malo strpljenja😁.
Sto se tice medicinskog pregleda,njega sam obavila nedelju dana ranije u Smiljanicevoj.Vađenje krvi,urina.....dobijete uput za snimanje pluća na drugom mestu,privatna klinika Aurora koja je udaljena 20-tak minuta pešice.Vratite se i onda pregled doktora.To je samo čisto rutinski,nista posebno.Oni prosleđuju meilom sve tako da nema nikakve dokumentacije koju vi nosite u ambasadu.Dobićete svoj primerak koji ćete poneti u ameriku,jer će trebati dati na uvid za decu koja nastavljaju skolovanje.U principu to je to.
Javljam se kad dobijem vizu.
Srećno svima.....🤗
Kada ste podneli zahtev za porodičnu vizu?

Pozdrav svima!Postovanje Mika,potreban mi je vasa pomoc i savijet.Ja sam americki drzavljanin,supruga ima gree card.Prije par godina smo dosli u Bosnu u posjetu gdje se tesko razbolijevam i lijecim.Zbog mog zdravstvenog stanja supruga nije mogla nazad u ameriku te je presla dozvoljeno odsustvovanje iz USA.Bili smo u ambasadi u Sarajevu,aplicirali za SB-1 vizu sa ciljem da se vratimo nazad u ameriku ali na razgovoru u ambasadi suprugu su glat odbili i pored ogromne medicin dokumentacije i cak bili arogantni.Jedino sto su supruzi rekli da pokusamo preko mene jer sam ja americki drzavljanin(invalidna osoba,penzionisan u americi).Kao sto sam rekao mi smo u Bosni,da li moram imati adresu u americi?Imam americku penziju,da li zahtjevaju odredjen godisnji income kao uvjet i sta sve jos traze na sto moram obratiti paznju jer se bojim aplicirati I 130 da nebi negdje napravio propust.Samo da napomenem da sam sa suprugom u braku 45 god.Koliko otprilike traje proces u mom slucaju?Molim vas za vas svaki savjet jer sve mi je ovo novo i zbunjujuce.

Tu sam, lutam po koloradjanskoj preriji. Nisam odustao od foruma, nekako mi dodje kao hobi.
Koliko dugo je supruga bila odsutna iz USA?
Postovanje i hvala vam sto ste se javili!Vidim da sam greskom napisao prije par godina,dosli smo 2.7.2014.Odmah po dolasku,mozd poslije 3 sedmice tesko se razbolijevam,ostajem jedno vrijeme nepokretan,canceri,kemoterapije...da neduzim,prosli smo pakao.Hvala unaprijed,pozdrav

Postovanje i hvala vam sto ste se javili!Vidim da sam greskom napisao prije par godina,dosli smo 2.7.2014.Odmah po dolasku,mozd poslije 3 sedmice tesko se razbolijevam,ostajem jedno vrijeme nepokretan,canceri,kemoterapije...da neduzim,prosli smo pakao.Hvala unaprijed,pozdrav
OK. Pretpostavljam da je supruga bila odsutna vise godina i da je to razlog zasto je odbijena u ambasadi.

Kada budete podnositi novi zahtev, svakako cete morati navesti adresu u USA. Da li imate formalnu adresu. Gde vam stize posta?

Trenutno nemamo adresu u USA i nalazimo se u BiH.Ako bi ja otisao u ameriku radi adrese,ponovo se prijavio tj nasao apartman i podnio zahtjev za suprugu da li moram boraviti non stop u americi ili da se vratim da supruga ne ostaje sama a apartman i adresa da stoje tj placao bi redovno?Nesto sam malo citao i navodno traze da imam odredjen income,ja sam u mirovini koja je mala tj godisnje oko $11000,da li je to dovoljno?Hvala mnogo!!!

Back