Iseljenička viza za Ameriku I-130

Ljudi pisite barem nesto da razbijemo ovu monotoniju,imali sta novo za F4 sem ovog da moramo cekati neko pomjeranje tek od Juna 2022 dok se ne riješi ovo pitanje nagomilanih slucajeva,neka i to a dali se onada mozemo nadati nekom normalnijem vremenskom roku,imali nade za nas ja sam F4 15 May 2007 tako blizu a tako daleko dijeli me mjesec od current sta kaze uvazeni gosp.Mika gdje je Tessana imali ko da je otisao.

Naravno Uvazeni Mika,diplomirani ekonomista trenutno sam na pozici menagera za LPG,CNG i LNG a bavio sam se elektrikom jer to me baš zanima a za to sam se bio i odlucio u mladosti i skolu zavrsio al me zivot odneo u druge vode.
Odlicno. Kao ekonomista, treba dosta vremena da se dodje do neke dobre pozicije ovde u USA. Kao neko ko poznaje poslove vezane za gasove, sanse da se dobije dobar posao za kratko vreme su dobre. Elektrika je isto dobra ali zahteva prethodno sertifikovanje. Uglavnom, posla trenutno ima da se bira. Zato preporucujem da ovaj vremenski vakuum iskoristis kako bi se sto bolje pripremio za novi pocetak. Ne vredi se nervirati oko stvari na koje se ne moze uticati. Proces imigracije je spor ali na kraju se ipak zavrsi.

Odlicno. Kao ekonomista, treba dosta vremena da se dodje do neke dobre pozicije ovde u USA. Kao neko ko poznaje poslove vezane za gasove, sanse da se dobije dobar posao za kratko vreme su dobre. Elektrika je isto dobra ali zahteva prethodno sertifikovanje. Uglavnom, posla trenutno ima da se bira. Zato preporucujem da ovaj vremenski vakuum iskoristis kako bi se sto bolje pripremio za novi pocetak. Ne vredi se nervirati oko stvari na koje se ne moze uticati. Proces imigracije je spor ali na kraju se ipak zavrsi.
Hvala Mika na iskrenom odgovoru,jedino svijetlo je sto imamo tebe pa i ovim trenutcima nam dajes neki vid utjehe.Slazem se sa tobom i ovaj tvoj odgovor mi puno znaci gledat cu da svo ovo vrijeme provedeno ovdje jos dousavrsim a sve ostalo ce doc na svoje mjesto.Hvala jos jednom.

Pozdrav za sve clanove foruma. Jedno pitanje za uvzenog Miku . Danas je objavlen novi vvisa bilten i ovog meseca nema nikakog pomeranja datuma . Daliznate sta se desava sa F vizama
Godisnja kvota za F kstegorije je 226.000 viza. Nekad se datumi menjaju brze a nekad sporije. To zavisi od broja podnetih zahteva u odredjenom periodu. Npr. ako je USCIS krajem 2014 zaprimio povecan broj zahteva za F1 vizu, to znaci da ce se datumi u ovoj kategoriji sporije kretati. Tako se moze dogoditi da datum stoji na mestu par meseci za odredjenu kategoriju. Povremeno se desavaju i retrogresije, kada se datumi vrate unazad. Pre nekoliko godina desila se ogroman pomak unazad kada su se datumi vratili za prosecno dve godine.

Pozdrav svim clanovima foruma. Jedno pitanje za Samilusu odakle tebi to da nema pomeranja tek od juna 2022god ?
Pozdrav Hobra,do sada je bila politika il dok uvazeni Charlie Oppenheim nije otisao u penziju poslije svakog Bulletina preko vido linka pojasnjavao bulletin i davao odgovor na postavljenja pitanja mada niko nije 100% siguran ovo su sve predvidanja da je naveo da ne ocekuju pomjeranja sto se tice Family based categories zbog velikog broja zahtjeva nisam siguran u kojem je to mjesecno bulletenu objavio al mozes da pogledas al vjeruj mi da ja vise ni ne pratim toliko opusti se i uzivaj il ko sto kaze uvazeni Mika iskoristi to vrijeme za nesto pozitivno a nece nas zaboraviti kada dode vrijeme ovako ctaj ovo gledaj ono bude nam jos gore znaci opusteno i kad sta dode sta javi,uglavnom Ambasade rade i sve je u njihovim rukamaz:lol:.

Da li dokumenta za turističku vizu treba da budu prevedena kod sudskog prevodioca ili kod običnog? Sudski prevod je mnogo skuplji, sve mi pare uze Jasna Filipović, ali kažu da je tako sigurnije. Ipak se radi o turističkoj vizi, pa ne bih da se razbacujem sa parama. I tako sam ih jedva skupio. U ambasadi mi naravno ne odgovaraju na mejl, a telefon i ne pokušavam.

Back