Iseljenička viza za Ameriku I-130

Pozdrav, ja imam jedno pitanje, u nedoumici sam. Naime mi smo dobili pismo od NVC da nam je approved immigrant visa petition, F-4, Pd je 30.mart.2005 godina. Ja kada sam se ulogovala na nasu stranicu, cekala sam jedno dve nedelje da vidim da li ce doci to pismo dobrodoslice kako vidim da ovde pisu ali nije. Medjutim ja nista nisam mogla da uradim dok nismo uplatili obradu takse za svakoga clana. Sada kada smo uplatili, mozemo da popunjavamo za svaku osobu IV apliccation i dokumenta da prikupljamo, ali me zanima tamo gde mi pise choose adress i agenta, tu ne mogu da udjem da izaberem, jer mi nije plavo oznaceno kao sve ostalo, pa me zanima da li ce oni meni na kraju dati da ja to izaberem ili necu nikako moci da biram? Da li mozete da mi objasnite, molim vas.

Sad sam i ja zbunjena. Zar ne treba prvo sačekati welcome letter, pa onda započeti prikupljanje dokumentacije i slanje u NVC? Nije logično skupljati dokumentaciju bez instrukcija. Ili ja nisam najbolje razumela. U tom slučaju bih i ja trebala da krenem sa prikupljanjem dokumenata. Objasnite, molim vas.

Dokuentaciju mozete skupljati i ranije. Poslacete je kad za to dodjee vreme.

Pozdrav, ja imam jedno pitanje, u nedoumici sam. Naime mi smo dobili pismo od NVC da nam je approved immigrant visa petition, F-4, Pd je 30.mart.2005 godina. Ja kada sam se ulogovala na nasu stranicu, cekala sam jedno dve nedelje da vidim da li ce doci to pismo dobrodoslice kako vidim da ovde pisu ali nije. Medjutim ja nista nisam mogla da uradim dok nismo uplatili obradu takse za svakoga clana. Sada kada smo uplatili, mozemo da popunjavamo za svaku osobu IV apliccation i dokumenta da prikupljamo, ali me zanima tamo gde mi pise choose adress i agenta, tu ne mogu da udjem da izaberem, jer mi nije plavo oznaceno kao sve ostalo, pa me zanima da li ce oni meni na kraju dati da ja to izaberem ili necu nikako moci da biram? Da li mozete da mi objasnite, molim vas.

Kada se sve to dogadjalo? Vi ste trebali dobiti pismo negde u julu 2018. Vas datum je current od novembra prose godine. Da li ste kontaktirali NVC u medjuvremenu?

Kada se sve to dogadjalo? Vi ste trebali dobiti pismo negde u julu 2018. Vas datum je current od novembra prose godine. Da li ste kontaktirali NVC u medjuvremenu?
Sve se to dogadjalo ovih dana, zato sto smo uplatitili prosle nedelje takse.Na pismu pise 20.APRIL.2019, gde pise da imamo godinu dana fore da zavrsimo sve oko papira. A NVC je kontatiran iz Amerike od strane ujaka, jer su menjali adresu stanovanja pa su morali prijaviti. Kako mozemo da budemo current od novembra 2018, a tek sad da nam stigne pismo?

Poslednja izmena:
Sve se to dogadjalo ovih dana, zato sto smo uplatitili prosle nedelje takse.Na pismu pise 20.APRIL.2019, gde pise da imamo godinu dana fore da zavrsimo sve oko papira. A NVC je kontatiran iz Amerike od strane ujaka, jer su menjali adresu stanovanja pa su morali prijaviti. Kako mozemo da budemo current od novembra 2018, a tek sad da nam stigne pismo?

Vi treba odmah da se obratite NVC. Najbolje je da ih pozovete telefonom. Ne znam kakvo pismo ste dobili ali pretpostavljam da je to pismo upozorenja da ce vas slucaj biti zatvoren posle godinu dana neaktivnosti. Vi ste definitvno currrent, ako ste tacno napisali PD. Ja ne mogu da nagadjam gde je zavrsila korespodencija koju vam je slao NVC, ali ocigledno je da nije doslo do vas. Jer, petitioner je morao dobiti nalog da uplati AoS a vi da izaberete agenta.

Vi treba odmah da se obratite NVC. Najbolje je da ih pozovete telefonom. Ne znam kakvo pismo ste dobili ali pretpostavljam da je to pismo upozorenja da ce vas slucaj biti zatvoren posle godinu dana neaktivnosti. Vi ste definitvno currrent, ako ste tacno napisali PD. Ja ne mogu da nagadjam gde je zavrsila korespodencija koju vam je slao NVC, ali ocigledno je da nije doslo do vas. Jer, petitioner je morao dobiti nalog da uplati AoS a vi da izaberete agenta.
Hvala vam na odgovoru, mi se nadamo da cemo sve zavrsiti u najkracem roku sto se tice papirologije. Aos je uplacen ali mi nismo dobili da izaberemo agenta a mozemo sve drugo da radimo. Imam samo jos jedno pitanje, kada popunjavamo aplikaciju traze da upisemo neki Beneficiary ID. Da li je to onaj Invouice ID Number sto smo dobili u pismu?

Hvala vam na odgovoru, mi se nadamo da cemo sve zavrsiti u najkracem roku sto se tice papirologije. Aos je uplacen ali mi nismo dobili da izaberemo agenta a mozemo sve drugo da radimo. Imam samo jos jedno pitanje, kada popunjavamo aplikaciju traze da upisemo neki Beneficiary ID. Da li je to onaj Invouice ID Number sto smo dobili u pismu?

To je broj koji dodeljuje NVC. Nalazi se na invoice za DS-260 fee. Ako ga ne nadjete tu, pogledajte receipt.

Mika,koliko se ceka na intervju u ambasadi. NVC nas je pre neki dan obavestio da su dokumenta uredu I da je sve prosledjeno u ambasadu..hvala unapred na odgovoru, Vasi saveti su nam bili od velike pomoci..Pozdrav ..

Ne ceka se dugo, radi se obicno o par sedmica, koliko treba da ambasada zaprimi dokumentaciju. Iz ambasade ce vam se javiti sa uputstvima za lekarski, potrebnu dokumentaciju i zakazivanje intervjua. Srecno, drago mi je da ste dosli do kraja procesa.

Pitanje za uvaženog Miku,
Kad budem popunjavao DS 261 i DS 260 jeli se prijavljujem kao:
APPLICANT
ATTORNEY
PETITIONER
THIRED PARTY AGENT
Šta sam ja u ovoj prići znam da je attorney-advokat to mi ne treba a third party agent-treca strana,možete li mi pomoći.U pitanju je F4
Lp

Petitioner je osoba koja ima US drzavljanstvo i koja je podnela peticiju za vas.
Applicant - to ste vi i clanovi vase porodice
Agent je osoba koju ste u ranijoj fazi procesa naveli da ce biti vash agent. Obicno aplikanti prijave petitionera ili samog sebe kao agenta.
Agent vise sluzi da NVC zna s kime treba komunicirati. Koncentrisite se na formulare koje trebate popuniti, ne treba vam nicija pomoc za to.

Sve pocinje kad vam se NVC javi i posalje Invoice ID broj. U tom pismu cete dobiti i detaljna uputstva sta dalje da cinite. Sve procedure oko popunjavanja obrazaca i uplata cete zavrsiti na web sajtu Consular Electronic Application Center.
Fee moze uplatiti petitioner.
Dokumentacija mora biti prevedena kod ovlastenog tumaca koji ce staviti svoj pecat na prevod. Saljete fotokopije originala i originalne prevode. Originalne dokumente cete poneti u ambasadu. Dokumenti ne ssmeju biti stariji od jedne godine u momentu intervjuisanja.

Za F4 visa na visa status check ova se pokazuje sta to znaci nisam dobio nista do sada, Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) andhttp://nvc.state.gov/espanol (Spanish). You will find contact information for NVC athttp://nvc.state.gov/ask.

Pozdrav, hvala vam na vasem savetu, uspeli smo da sredimo beneficiary Id number koji nam je falio. Sto se tice popunjavanja elektronske aplikacije, imam jedno pitanje. Sestri istice pasos sledece godine u maju, da li ce to biti problem u slucaju da nam odobre vize? Ili da hitno vadimo novi pasos? Pozdrav

Pozdrav, hvala vam na vasem savetu, uspeli smo da sredimo beneficiary Id number koji nam je falio. Sto se tice popunjavanja elektronske aplikacije, imam jedno pitanje. Sestri istice pasos sledece godine u maju, da li ce to biti problem u slucaju da nam odobre vize? Ili da hitno vadimo novi pasos? Pozdrav

Sta je sestra, petitioner ili beneficiary? Ako je petitioner, njen pasos nema nikakvo znacenje za vas slucaj. Ako je beneficiary, dobro bi bilo izvaditi novi pasos jer ce on biti vazeci nekoliko godina i ne morate potezati u konzulat da biste izvadili novi.

Back