iOS (Apple mobilni uredjaji)

98314C24-5763-4C7C-B9E2-483A71E26779.png
Ali ipak ima opciju to da uradi sam korisnik?
Ni ja ne moram da brisem cache , ko je tebe ubedio da to moras da radis na androidu ?
Evo imam dovoljno memorije da mi kesira jos 10 godina :p ako baterija to dozivi lol
Nema nikakva opcija,Offload App brise samu aplikaciju ne i kes memoriju,to ostaje i nakon reinstalacije.

Dopisujemo se ... nigde nisam napisao da ne moze da radi.
Samo ostrascenost ios masinom spusti na razuman nivo...
Dakle korisnik na andoidu ima punu kontrolu da sam obrise cache & data putem dve opcije a da pritom ne deinstalira aplikaciju.
To na ios-u nije moguce bez deinstalacije.
To na IOS uopste nije neophodno ,u tome je cela poenta i zato je mnogo bolje optimizovan sistem .

To na IOS uopste nije neophodno ,u tome je cela poenta i zato je mnogo bolje optimizovan sistem .
Optimizovan ili ne ali cache svaka aplikacija mora da pravi ... pogotovo one koje su povezane sa internetom.
Recimo ako mi sistem sam obrise cache od neke aplikacije ja cu prvo da se zapitam sta nije u redu sa tim sistemom a nemam opciju da to iskljucim... to je npr samo primer.
Da li ios sam brise cache od svake aplikacije i moze li se videti detaljno koliko koja aplikacija ima zauzeca u memoriji slicno kao na androidu cache & data ?

Sustina IOS i uopste Mac proizvoda je da radi jednostavno i fluidno a ne da smara korisnike cestim brisanjem necega i odrzavanjem .
Ne postoji stabilniji sistem od Unix na koji je baziran MacOS na koji je baziran IOS.
Nikakvo ostrascenost nego je to realnost .

Jos jednu stvar da razjasnimo ,Android je strasan gutac neta ,posto imam ogranicen paket neta i kada iskljucim neke opcije koje mi nista ne znace po tome mogu da vidim koliko stvarno iPhone trosi net i da li ta podesavanja koja kazu da je nesto iskljuceno ,da je to stvarno iskljuceno a ne kao sto je ovde prikazano da nije .

Jos jednu stvar da razjasnimo ,Android je strasan gutac neta ,posto imam ogranicen paket neta i kada iskljucim neke opcije koje mi nista ne znace po tome mogu da vidim koliko stvarno iPhone trosi net i da li ta podesavanja koja kazu da je nesto iskljuceno ,da je to stvarno iskljuceno a ne kao sto je ovde prikazano da nije .
Android godinama ima sjajnu opciju koja se zove Data Saver.
Jednostavno se podesi a mozes i za svaku aplikaciju background i foregrounda data paket da onemogucis :p

Није тачно. Код Андрода све можеш да контролишеш... могу да забраним апликацијама да користе интернет и да користе само wifi. Код неких је то уграђено у систем док старије верзије могу да преузму апликацију Netguard која je FOSS. Prepaid сам корисник чисто да знате.

Није тачно. Код Андрода све можеш да контролишеш... могу да забраним апликацијама да користе интернет и да користе само wifi. Код неких је то уграђено у систем док старије верзије могу да преузму апликацију Netguard која je FOSS. Prepaid сам корисник чисто да знате.
Pa ko ne zna on misli da je tako ... Treba podesiti to , na ios-u valjda to radi ootb :lol:
A gotovo svaka aplikacija krade neta u pozadini i to je normalno...

Dopisujemo se ... nigde nisam napisao da ne moze da radi.
Samo ostrascenost ios masinom spusti na razuman nivo...
Dakle korisnik na andoidu ima punu kontrolu da sam obrise cache & data putem dve opcije a da pritom ne deinstalira aplikaciju.
To na ios-u nije moguce bez deinstalacije.
Ne, naravno da postoji i mogućnost brisanja keša aplikacije ako se nagomila i to postane problem. Samo to je neuputno.

Recimo Safari bi mogao biti prvi kandidat za čišćenje ali fora je u tome da su na iosu keš i korisnički podaci ista stvar.

To znači da ko obriše keš Safaruju, izgubiće i sve passworde i ostala podešavanja na svim sajtovima. U viberu isto, ne bi otišao samo keš nego i sve poruke i podešavanja aplikacije.

Na androidu je to razdvojeno pa nije problematično ako postoji potreba.

Ne, naravno da postoji i mogućnost brisanja keša aplikacije ako se nagomila i to postane problem. Samo to je neuputno.

Recimo Safari bi mogao biti prvi kandidat za čišćenje ali fora je u tome da su na iosu keš i korisnički podaci ista stvar.

To znači da ko obriše keš Safaruju, izgubiće i sve passworde i ostala podešavanja na svim sajtovima. U viberu isto, ne bi otišao samo keš nego i sve poruke i podešavanja aplikacije.

Na androidu je to razdvojeno pa nije problematično ako postoji potreba.
Kakav mess :lol:

Ne pricam ja o tome i tema nije android .
Dzabe vam i taj netguard kada android guta MB,to sam juce video svojim ocima a znam za to i od pre.

Back