iOS (Apple mobilni uredjaji)

Sem toga, sa šota se ne vidi da imaš više browsera instalirano. U stvari ništa od "ozbiljnijeg" softvera.

Kad se pogledaju detalji na appstore veličine ništa ne zaostaju za android pandanima (chrome, Viber, edge).

Davno sam koristio iPhone i sad nisam siguran odnose li se veličine aplikacije na instaliranu veličinu na telefonu ili je u pitanju veličina paketa ali recimo edge je 2x veći nego na androidu, kako god se obrne.

Kao da ništa od toga nemaš, pa otud toliki slobodan prostor...

Sem toga, sa šota se ne vidi da imaš više browsera instalirano. U stvari ništa od "ozbiljnijeg" softvera.

Kad se pogledaju detalji na appstore veličine ništa ne zaostaju za android pandanima (chrome, Viber, edge).

Davno sam koristio iPhone i sad nisam siguran odnose li se veličine aplikacije na instaliranu veličinu na telefonu ili je u pitanju veličina paketa ali recimo edge je 2x veći nego na androidu, kako god se obrne.

Kao da ništa od toga nemaš, pa otud toliki slobodan prostor...
Smesan si to je samo mali delic prikazano na ekranu ,imam 6 browsera ,Viber ,whats up ,messenger ,kupujem prodajem itd 2 email klijenta ,playeri…

Smesan si to je samo mali delic prikazano na ekranu ,imam 6 browsera ,Viber ,whats up ,messenger ,kupujem prodajem itd 2 email klijenta ,playeri…
Pa daj šot kolika je veličina instaliranog vibera recimo? Digitron i ti jutiliti malo znače.

Kad pogledam appstore, ima se šta videti...

Screenshot_20210927-124205.png

D4456BAF-6755-43E2-BFAD-42A4477CA796.png
4640D605-147A-4D42-8877-0320BB8CD8B8.png
To je manji problem nego što se čini. A možeš li da demonstriraš koliko slobodnog Rama imaš kad otvoriš recimo 2 sajta u Chromu u 2 taba (poželjno da ima puno slika) viber, ja ovde imam aktivan I call recorder, whatsauto responder, to koristim manje više stalno?
Na šotu se vidi da mi je slobodno 1.2GB (ono available).
Pogledajte prilog 1023539
Na ovoj drugoj slici kada su otvorene jedno 10 aplikacije koje standardno koristim i nekoliko tabova 5 sa dosta slika .

Ova druga je kada je otvoreno 20 aplikacija i svi browseri ,email klijenti …
To je na 2Gb rama i nema nista da stuca ,seca ,izbacuje

Na ovoj drugoj slici kada su otvorene jedno 10 aplikacije koje standardno koristim i nekoliko tabova 5 sa dosta slika .

Ova druga je kada je otvoreno 20 aplikacija i svi browseri ,email klijenti …
To je na 2Gb rama i nema nista da stuca ,seca ,izbacuje

Druže, viber skoro u dlaku isti... Gledao sam još neke aplikacije u appstoru sve isto kao na Google play da gledam. Da imam 64gb storage I ja bih imao 50gb free, tačnije 51 pošto imam preko GB trenutno u videu. Znači razlika se svodi par GB manju veličinu OSa.

Drugo kad poteraš šta imaš od aplikacija na ivici je swapa ili restarta ili da oom killer ekvivalent krene da ubija aplikacije...

Tako da ja ne.vidim neku razliku u pogledu zahtevnosti. Mrtva trka, osim što ima Android telefona sa osetno više Rama i skladišta a dosta jeftinijih ako ne podjednakog kvaliteta...

Poslednja izmena:
Druže, viber skoro u dlaku isti... Gledao sam još neke aplikacije u appstoru sve isto kao na Google play da gledam. Da imam 64gb storage I ja bih imao 50gb free, tačnije 51 pošto imam preko GB trenutno u videu. Znači razlika se svodi par GB manju veličinu OSa.

Drugo kad poteraš šta imaš od aplikacija na ivici je swapa ili restarta ili da oom killer ekvivalent krene da ubija aplikacije...

Tako da ja ne.vidim neku razliku u pogledu zahtevnosti. Mrtva trka, osim što ima Android telefona sa osetno više Rama i skladišta a dosta jeftinijih ako ne podjednakog kvaliteta...
Tesko da moze biti podjednako jer ovo sta ja koristim je stari flagship sa twister dual core procesorom koji delje i novije telefone koji obicno imaju 8 jezgara ,a da ne govorim koliko su tek noviji iPhone mocniji

Koja je prednost Type c konektora?
Zezas da ne znaš ?
Izmedju ostalog podržava USB PD.
Npr Type C može u standardnoj verziji da isporuči i 3A dok to ligh port ne može..
Ima niz protokola koji su sertifikovani za Type C i zaista je glupo da se oni i dalje prave pametni i posebni.
Elektronski otpad je uveliko problem a punjači se gomilaju ko blesavi...pa nismo ostali zarobljeni na početku 2000 gde je svaki OEM pravio svoj konektor a punjači u suštini sa istim specifikacijama 🤣

Zezas da ne znaš ?
Izmedju ostalog podržava USB PD.
Npr Type C može u standardnoj verziji da isporuči i 3A dok to ligh port ne može..
Ima niz protokola koji su sertifikovani za Type C i zaista je glupo da se oni i dalje prave pametni i posebni.
Elektronski otpad je uveliko problem a punjači se gomilaju ko blesavi...pa nismo ostali zarobljeni na početku 2000 gde je svaki OEM pravio svoj konektor a punjači u suštini sa istim specifikacijama 🤣
Nisam to nikad koristio pa zato pitam,kakvi su po pouzdanosti C type sa lightning nikakvih problema ?

Nisam to nikad koristio pa zato pitam,kakvi su po pouzdanosti C type sa lightning nikakvih problema ?
Pouzdano ako oem ugradi kvalitetan port, inače crkavaju kako na androidu tako i na Apple telefonima ..
Problem su kablovi koje koriste korisnici, pa tako stave los kabal jeftin koji ne može da isporuči dovoljno ampera i nastane haos...
Zato je bitno koristio original kako na Apple tako i na drugim telefonima.
Inače svaki port treba čistiti, često se tu nakupi prljavština koja posle napravi itekakkav problem..gde sve ne guramo te telefone nije ni čudo.

iOS користи хибридни кернел (у суштини то вам је микрокернел са одређеним рестрикцијама) а Android користи Linux монолотиски кернел. И један и други имају своје предности и мане. Значи у старту та два система не могу да се пореде јер другачије раде.

Back