Zašto napamet pričate o bezuslovnom "davanju i primanju" i "bezuslovnoj ljubavi"? Zašto pričate bajke o tome? Zašto izmišljate kad pred sobom imate prirodne uzorke kako je Bog taj problem lepo i jednostavno rešio. Uzmite za ogledni primerak ljudski organizam koji se sastoji od oko 42 hiljade različitih delova i delića, u kojem vlada "bezuslovna ljubav" i u kojem svi delovi i delići, "bezuslovno i daju i primaju" po principu "svi za jednoga - jedan za sve".
Reci to ćelijama raka...Odakle ćelije raka u bezuslovnom davanju svih tih ćelija u tijelu?
Kako sad to?
To je princip po kojem svaki delić tela radi u korist svih drugig delova i delića tela, a istovremeno koristi rezultate rada svih delova i delića tela. Koji god deo ili delić tela uzmete za primer uvek je tako.
Tako je Ljubomire, osim kad nije tako.
Odakle u tom idealnom sklopu ćelije raka?
Odakle bolesti, poremećaji?
Dakle, nije sve do toga 'šta nam je Bog dao'... već kako to što nam je 'dato' koristimo.
Kad govorimo o bezuslovnom davanju onda govorimo o našem svjesnom davanju sebe
a ne o tome šta nam je 'Bogom dato'. Ono što nam je ' Bogom dato' najčešće ni ne
primjećujemo i mislimo da će to samo od sebe i dalje da se daje. Kad ono RAK. Kako to?
Tako... tako što se stvorio strah u ćeliji koja se u strahu odvojila od cjeline a samim tim je
poremetila harmoniju te cjeline kojoj pripada. Da li misliš da će se Bog potruditi da tu ćeliju
vrati u harmoniju cjeline? Sam od sebe NEĆE. Moraš da mu se obratiš, da se prema
njemu otvoriš, da bi mu se u potpunom povjerenju mogao (pre)dati. Davanje mora biti
bez uslova, ne tražiš za uzvrat ništa. 'Bog' je 'dao' osnovu a na nama je da te osnove
postanemo svjesni i da je svojim znanjem i djelovanjem održavamo u njenom idealnom
stanjiu, u balansu.
Kako to činimo?
LJUBAVLJU.
Ljubav je uvijek u Bogu.
Ljubav=bezuslovno davanje.
Sebe moramo bezuslova predati Bogu kako bi Bog reprogramirao, vratio naše ćelije na
originalni program, plan rada naše duše.
Niti i jedan deo ili delić tela sebe ne zove imenom "JA" , već svaki deo ili delić celo telo doživljava kao sebe samoga i celo telo zove imenom "JA".
Odakle ti to znaš?
Svaka ćelija sebe doživljava kao Ja, a jedino kada vibrira unisono sa svim ćelijama cjeline
onda sebe doživljava cjelinom. Kao i čovjek, svoj glas doživljava odvojeno od svih glasova
ali kad pjeva u horu onda svoj glas doživljava kao dio cjeline. Ćelija raka, iako je to
ćelija tijela, sebe ne doživljava dijelom tijela već sebe doživljava stranim tijelom unutar većeg
tijela. Zato se bori za opstanak i hrani se susjednim ćelijama. Svojom vibracijom utiče na
svjesnst okolnih ćelija i ako uspije da ih ustraši one postaju njena hrana a rak se širi. Isto
tako ako ćelije tijela, cjelina, uspiju vibrirati frekvenciju ljubavi u tu ćeliju, ta oboljela ćelija se
vraća u balans i sama vibrira unisono vibracijom duše koja cjelini daje inicijalni ritam.
Zašto inače ja već nekoliko godina na ovom forumu stalno trubim o ujedinjenju sveta i ravnopravnom svetskom društvenom i ekonomskom poretku, već upravo zbog toga da bi se svetsko ljudsko društvo usaglasilo sa prirodom, iz razloga što je to najbolje, prirodno i univerzalno rešenje samoodržanja, tj. izbegavanja svakog mogućeg zla, a ostvarenja svakog mogućeg dobra. Pa ne mislite, valjda da je jedino čovek u prirodi pametan, a sva ostala priroda glupa? Upravo je obrnuto. Cela priroda zna to najbolje rešenje samoodržanja i poštuje, sem čovek i ljudsko društvo. Da nije tako prirode ne bi ni bilo, kao ni samog čoveka u prirodi. Ne znam samo dokle ćete da slušate i trpite svetske ideologe, političare, popve i kojekakve gurue da vam oni o tome pričaju, sole vam pamet i vode vas iz provalije u provaliju, kad vi i sami to možete da znate bolje od njih, samo ako se malo osvrnete i pogledate oko sebe.
Priroda je samo podloga. Nivo svjesnosti je presudan. Priroda je ono što je dato.
U njoj vladaju zakonitosti, a zakonitosti su niži oblik principa po kojima priroda nastaje.
Principi su iznad zakonitosti. Bez obzira kakve su zakonitosti jedne dimenzije recimo,
sve dimenzije se projektuju po istom principu. da bi smo shvatili principe moramo se
uzdići na viši vino svjesnosti.
Eh, vidiš, tu sad intuicija igra presudnu ulogu. U našu-ljudsku svjesnost unosimo znanja
koja će nam osvijestiti i te principe kreacije, a ne samo zakonitosti date dimenzije.