Intuicija

Pre će biti da ti ideje na klimavim nogama-reči su u odnosu na te tvoje Božine ideje ,oličenje savršenstva...:lol:

Naime,determinirajuće sile (čije poreklo ne znamo!),a koje skupno nazivamo Duh sveti,Prana,Weltgeist.Veliki duh...svojim dejstvima
fraktalno uređuju haos što mi našim senzorima i potom u našoj komparativnoj svesti deduciramo (molekuli preslikavaju-oponašaju
jedni druge stvarajući "otkrovenja"-konkluzije).
Pri tome,strahovi od bezdana tajni izmišljaju neke očeve nebesne ,a što nikako situaciju kakva je ,ne menja ni za crticu...
Čitave knjižurine ispisane strahovima od tih bezdna metafizičkih...

Да су речи способне да пренесу идеју и ти би био духован а не само интелектуалац, Нажалост ти си слеп , речи не помажу, и ту си где си.
Причати с тобом је чисто губљење времена.

Да су речи способне да пренесу идеју и ти би био духован а не само интелектуалац, Нажалост ти си слеп , речи не помажу, и ту си где си.
Причати с тобом је чисто губљење времена.

Meni je bas postalo zanimljivo da saznam kako to Biblija prenese duhovnost kod ociju...mada, ti ovde napisa da reci ne vrede. Ko koga tu laze?

Meni je bas postalo zanimljivo da saznam kako to Biblija prenese duhovnost kod ociju...mada, ti ovde napisa da reci ne vrede. Ko koga tu laze?

Шта ти је чудно, што људи читају Библију а не виде шта она говори? Или шта значи бити слеп код очију?
Христос јасно каже; ако будете чинили Божију вољу, разумећетзе је ли ова наука од Бога.
Да преведем слепима. Разумевање долази са чињењем онога шта је Христос говорио, а не читањем Библије

Речи су костур око кога ум прави тело. Различити умови различито виде исти текст.
Ево пример:
Од хиљаду људи видим само тебе,
од хиљаду гласова чујем само твој.
Истино моја,
судбино моја,
љубави моја,
животе мој.
Коме пева ова песма? Па Богу
Наша Истина је наш бог
Из наше истине извир наш Суд а са судом и осећања која су градивни материјал наше сзудбине.
Из истине извире наша љубав која чиви да наш живот буде вредан живљења.
Наш бог је наш Живот,
Колико људи чује ову песму на прави начин. Можда и онај ко ју је написао није видео њен прави смисао у налету инспирације.

Речи су костур око кога ум прави тело. Различити умови различито виде исти текст.
Ево пример:
Од хиљаду људи видим само тебе,
од хиљаду гласова чујем само твој.
Истино моја,
судбино моја,
љубави моја,
животе мој.
Коме пева ова песма? Па Богу
Наша Истина је наш бог
Из наше истине извир наш Суд а са судом и осећања која су градивни материјал наше сзудбине.
Из истине извире наша љубав која чиви да наш живот буде вредан живљења.
Наш бог је наш Живот,
Колико људи чује ову песму на прави начин. Можда и онај ко ју је написао није видео њен прави смисао у налету инспирације.

Pošto ne znaš šta je život krstiš ga neznanim Bogom...Tvoj Bog je neznanje...samo veruješ...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

ničiji život nije vredan življenja

A zašto onda uopšte se javljaš?:per::mrgreen:

Pošto ne znaš šta je život krstiš ga neznanim Bogom...Tvoj Bog je neznanje...samo veruješ...:mrgreen::
Не могу да се отмем утиску да површно читаш моје постове: објашњавам једну јако озбиљну ствар а ти на то само онако бациш поглед. Не пристајем на то да си толико глуп, рађе ћу да верујем да си површан.

Шта ти је чудно, што људи читају Библију а не виде шта она говори? Или шта значи бити слеп код очију? Христос јасно каже; ако будете чинили Божију вољу, разумећетзе је ли ова наука од Бога. Да преведем слепима. Разумевање долази са чињењем онога шта је Христос говорио, а не читањем Библије
Evo ga opet... Kako znas sta hristos kaze, ako reci ne znace nista? Samo se dogovori sa sobom grome, mozda te nesto i razumem onda.:)

baš vala haha lik i dalje ne kapira da su reči KLJUČNE, da bez reči ništa ne postoji pa tako ni taj njegov ''hristos'',voznesenije i slične budalaštine,u šta li već veruje i čime se već zamlaćuje

Evo ga opet... Kako znas sta hristos kaze, ako reci ne znace nista? Samo se dogovori sa sobom grome, mozda te nesto i razumem onda.:)

Ти си површнији од Драгољуба. Знам шта Христос говори зато што чиним оно шта је он говорио да треба чинити да би се разумела његова наука.
Разумеш: Ради да би разумео.
Христос је то овако некако рекао: ко буде чинио Божију вољу разумеће је ли ова наука од Бога.
Ја сам га полушао и сада сведочим да се Свето Писмо не може интелектуално разумети ако се не чини оно што је Христос говорио да треба чинити.
Може човек читајући и анализираајући Св. Писмоо да стекне представе о томе шта тамо пише, Али све те представе ће бити погершне, или површне. као бледа сенка стварности. И из таквог једног становишта интелектуалац после филозофира о хришћанству. Најбољи пример за то је Владета Јеротић.

a koga boli jajce šta je hristos (ako je i postojao a 99 posto nije) govorio i činio i zašto se toga po tebi treba slepo pridržavati ne kontam,zašto to uzimaš kao neki reper i smernicu itd

Ти си површнији од Драгољуба. Знам шта Христос говори зато што чиним оно шта је он говорио да треба чинити да би се разумела његова наука.
Разумеш: Ради да би разумео.
Христос је то овако некако рекао: ко буде чинио Божију вољу разумеће је ли ова наука од Бога.
Ја сам га полушао и сада сведочим да се Свето Писмо не може интелектуално разумети ако се не чини оно што је Христос говорио да треба чинити.
Може човек читајући и анализираајући Св. Писмоо да стекне представе о томе шта тамо пише, Али све те представе ће бити погершне, или површне. као бледа сенка стварности. И из таквог једног становишта интелектуалац после филозофира о хришћанству. Најбољи пример за то је Владета Јеротић.

Slažem se s boldovanim!:lol:
Malo je zajebano saznati volju Božiju!
Ipak,ako je Spinoza u pravu -ništa lakše! Jer po Spinozi je Bog Priroda i živeti u skladu s Božijom voljom je živeti u skladu s tokom Prirode! Amin!
(Znači Đizuz je debelo promašio!:hahaha:-Ybg,već i na prvi pogled je njegovo učenje neprirodno-veštačko-preulepšano-idilićno...:manikir:)

Ne slažem se. Priroda čoveka i priroda uopšte nisu u suprotnosti.
Piroda kapitala i priroda jesu u suprotnosti.
Čovek bi trebalo da se odvoji od kapitalističkog načina razmišljanja, i da prihvati prirodu kao deo sebe. Ili sebe kao deo prirode, mada je prvo ispravnije.
Ko uništava prirodu uništava sebe. Ko pokorava prirodu pokorava sebe.
Ne treba se boriti protiv prirode, ne treba se boriti sa prirodom, treba s boriti prirodom.

Back