Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
kako sada stvari stoje nema nikakvog smisla kupovati amd
a to kazem kao neko ko je oduvek imao amd rig
jer nema nikakve perspektive posle epic fail-a zvanog buldozer
ako "novi"procesor i najbolje shto imash ne samo da se ne takmichi sa srednjim rangom intela kao dosad nego je chak i gori od najjacheg tvog prethodne generacije ( 1090T) onda znachi,dzaba sve u naredne 2-3 godine

faildozer -dobra ti ova :9
evo kako mali fusion razbija corei7

kako da ne...
proslo je dovoljno vremena od pustanja proca u prodaju, i svima je sano kolki je fail ispao..
ajde kao bagovi su jos kao i sredjeni sa peglanjem biosa, al daleko su od 2600 k u svakom pogledu..
da postoje 2-3 testa u linuxu gde je faildozer brzi i to je to..
potrosnaj katastrofalna, klokovanje jos gore, slabe performanse..
ako neko oce trenutno najbolje od amd-a, uzece stari x6 ili 955 965 x4..

Intel jeste popularniji, ali je AMD jeftiniji. Stavr je licnog ukusa i potreba koji procesor ce neko izabrati. Ako bi se uporedjivali procesori iz iste klase mislim da su priblizno istog kvaliteta. Najbolje je uzeti zvanicne rezultate nekog benchmark testa.
Ono sto cini razliku, a cesto zbuni ljude jesu oznake AMD procesora. Tako na primjer kod oznake AMD A4 X2 3400, 3400 ne znaci da je procesorski takt 3400Mhz ili 3,4GHz. Ovaj procesor ima radni takt 2,7GHz ali AMD ovim sugerise da je efikasnost i ucinak ovog procesora u rangu Intelovog od 3,4 GHz. AMD ovo radi od samog pocetka.

Е овако.Мој текст ће се односити само на high-performance графичке.
Нпр. многи се питају да ли је intel i5 2400 (ова два су са 4 језгра) бољи од amd-ових булд. чудовишта, нпр. FX-6100 X6 3,3 Ghz....
НАРАВНО ДА НИЈЕ.
Уверићете се ако добро размислите, или ако одете на gamedebate.com, укуцате игрицу коју желите (препоручујем неку врло врло захтевну као BF3 ili MW3), кликнете на њу и доле ћете видети прозор који вам омогућава да унесете своју граф. и процес. и тако проверите да ли ћете моћи да играте ту игрицу као иопшту оцену ваше графичке, процесора и рама (то су вам бројеви са стране) и унесете у једном прозору конфу са i5 2400 а у другом са АМД FX-6100.
За оне које мрзи то да раде мораће да ми верују на реч. Intel i5 2400 има осмицу, док FX-6100 има десетку, а такође и боље покреће BF3.Intel i5 2500k је у проценат исте јачине као FX-6100 (на моје велико изненађење), што сам мало пре проверио.
А na i7 нове генерације, мислим да AMD нема чиме да одговори, али и то проверите, јер мене не интересује прескуп i7.
Што се тиче осталих AMD-ових који би требали да су у рангу са i5 2400 губе трку.
Нпр i5 2400 је поприлично запљускао AMD-овог Phenom II x4 955 (за неких 17%).
Е сада људи, осећам некако да су интелови процесори стабилнији и дуготрајнији..али то је моја лична ствар.И то не значи да ја не бих купио компјутер са AMD-овим процесором.

Једну, (али доста вредну похвалу) коју можемо упутити AMD-у јесте да му иде од руке то набацивање огромног броја језгара.
Мислим да ће због тога у будућности преузети могућу доминацију од Intel-а.

Poslednja izmena:
Е овако.Мој текст ће се односити само на high-performance графичке.
Нпр. многи се питају да ли је intel i5 2400 (ова два су са 4 језгра) бољи од amd-ових булд. чудовишта, нпр. FX-6100 X6 3,3 Ghz....
НАРАВНО ДА НИЈЕ.
Уверићете се ако добро размислите, или ако одете на gamedebate.com, укуцате игрицу коју желите (препоручујем неку врло врло захтевну као BF3 ili MW3), кликнете на њу и доле ћете видети прозор који вам омогућава да унесете своју граф. и процес. и тако проверите да ли ћете моћи да играте ту игрицу као иопшту оцену ваше графичке, процесора и рама (то су вам бројеви са стране) и унесете у једном прозору конфу са i5 2400 а у другом са АМД FX-6100.
За оне које мрзи то да раде мораће да ми верују на реч. Intel i5 2400 има осмицу, док FX-6100 има десетку, а такође и боље покреће BF3.Intel i5 2500k је у проценат исте јачине као FX-6100 (на моје велико изненађење), што сам мало пре проверио.
А na i7 нове генерације, мислим да AMD нема чиме да одговори, али и то проверите, јер мене не интересује прескуп i7.
Што се тиче осталих AMD-ових који би требали да су у рангу са i5 2400 губе трку.
Нпр i5 2400 је поприлично запљускао AMD-овог Phenom II x4 955 (за неких 17%).
Е сада људи, осећам некако да су интелови процесори стабилнији и дуготрајнији..али то је моја лична ствар.И то не значи да ја не бих купио компјутер са AMD-овим процесором.

Једну, (али доста вредну похвалу) коју можемо упутити AMD-у јесте да му иде од руке то набацивање огромног броја језгара.
Мислим да ће због тога у будућности преузети могућу доминацију од Intel-а.

Ucini uslugu nama i sebi, i prvo nauci materiju okojoj pricas pa onda pricaj..
naravno sve ovo sto si napisao nema veze s` mozgom..

Od pentiuma 1 pa sve do sada sam imao Intelove računare, nedavno sam prvi put uzeo AMD i za sada sam zadovoljan. Ono što u startu mogu da primetim je da je AMD znatno jeftiniji od Intela tako da sam za relatvno male pare uzeo baš dobru mašinu.

Još da dodam, kažu da je GeForce kompatibilniji sa Intelom a (Ati) Radeon sa AMD-om (ne znam koliko je ovo tačno ali pođimo od pretpostavke da jeste).
Radeon kartice su takođe jeftinije od GeForce kartica a čak msi-eve radeon kartice imaju garanciju od tri godine! Dakle, imajući u vidu cenu, šta dobiješ, šta posle možeš da ubudžiš i koliko novca imap na raspolaganju AMD je bolji izbor.

Poslednja izmena:
Ja sam nekada imao AMD, jer je u to vreme bio bolji od Intela.
Ali, od kako se pojavio Dual Core, Intel je rasturio AMD, a tek sada ovi novi, jednostavno AMD ne moze da im pridje.

tako da sada koristim i7-950

Sta je bolje-Intel Core i7-2600K ili bez "K"?Naravno ovaj K ima otvoren multiplikator,ali i ovaj bez K ima od 16-42....kome vise treba,a?E sad ima tu jos nesto ali da prvo cujem sta mislite koji je bolji odnosno koji se vise isplati za Future?

Poslednja izmena:
Sta je bolje-Intel Core i7-2600K ili bez "K"?Naravno ovaj K ima otvoren multiplikator,ali i ovaj bez K ima od 16-42....kome vise treba,a?E sad ima tu jos nesto ali da prvo cujem sta mislite koji je bolji odnosno koji se vise isplati za Future?

Intel Core i7-2600K ти се исплати узети само ако ћеш да клокујеш, иначе између те две верзије нема разлике.

Back