Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ma AMD je zakon bre.Imam AMD Athlon II x3 445 3.1GHz i "sažvakao" je Medal of Honor 2010 na high performansama bez da je kocio,znači perfektno je radio.AMD forever.

AMD-ova akcija nekad je išla za 40+ dolara, sad ide za 6$... to je solidan pokazatelj da im ne ide baš najbolje. Intel raste polako ali sigurno, od 2009 do danas...

Intel je povuko jos vise kupaca na svoju stranu sa g serijom...
Odilicni procesori za smesne pare
Jbga, Intel i dalje ima skuplju platformu u nacelu, koja se pritom menja sa svakom generacijom procesora. Kod AMD-a bar mogu biti siguran da ce jedna ploca, odnosno jedno podnozje da podrzi bar par generacija. I to ih cini vrlo povoljnom investicijom u vecini slucajeva. Posebno sto vecini slucajeva svaki danasnji procesor resava sve probleme.
Intel tu foru radi jajarski jako dugo unazad i zato ih uopste ne volim kao firmu.

Kao uporedjenje BMW ili mečka
Za mene je mečka uvek bila bolja
Sporija ali nedoder.
Zadnja mečka 123D. 3.000 kubika je prešla preko 500,000 km
bez većih kvarova, Jedini veći izdatak je bio akumulator
100€, ali onaj "Traktorski" i po gabaritu ogroman.
U masu kola nemože da se smesti.
Komocija i sigurnost su OK, al' što troši ....
Apropo Mečke, jedan grčki taksista je sa mečkom 123 D
prešao preko 1.500.000 km sa jednom generalkom
Uostalom, ako neznate šta da kupite pogledajte šta
taksisti najviše voze.

Ali sve je relativno.
Kada su direktora malo provocirali s pitanjem koji je suto najbolji odgovorio je:
NOV

A za procesore:
Intel je najskuplji i odličan je.
Ja imam AMD Athlon 64 i već godinama radi bez problema

Poslednja izmena:
Ја се у ове ствари нешто посебно не разумем, па ми само одговорите, који од ових процесора је најбољи?
•AMD A serija
•AMD Athlon
•AMD E serija
•AMD Sempron
•Intel Atom
•Intel Celeron
•Intel Core 2 Duo
•Intel Core i3
•Intel Core i5
•Intel Core i7
•Intel Pentium
•Intel Xeon

Ја се у ове ствари нешто посебно не разумем, па ми само одговорите, који од ових процесора је најбољи?
•AMD A serija
•AMD Athlon
•AMD E serija
•AMD Sempron
•Intel Atom
•Intel Celeron
•Intel Core 2 Duo
•Intel Core i3
•Intel Core i5
•Intel Core i7
•Intel Pentium
•Intel Xeon
Intel core i7

brate ovde svi hvalisaju kompaniju koju trenutno koriste
koristim amd platformu 10 godina. nema boljeg odnosa -kvalitet/cena ni priblizno amd-u... amd je kao volvo a intel kao bmw - ko se razume u karoserije svatice ;)

Poslednja izmena od moderatora:
Zašto se vezivati za marku/firmu? U trenutku kad kupuje, čovek treba da proceni šta mu se više isplati. Izjave tipa "ovaj je zakon" ili "onaj foreva" su mi smešne, iako sam kao mlađi jedno vreme imao tu sklonost. Sticajem okolnosti sam do pre par godina kupovao AMD (prilikom svakog apgrejda se potrefilo da za njega dobijem najviše za novac koji sam imao na raspolaganju), a sada mi je Intelov procesor u mašini. Intel ili AMD priča je možda imala smisla tokom prethodne dve decenije, a danas ima smisla samo u profi okruženjima, a i to je akademski i tada zavisi od konteksta (koje su ostale komponente, kako se upravlja resursima celog sistema, potrošnja itd.) na primer u postavljanju servera ili profi video obradi. Sutra kad budem kupovao nešto novo neću imati problem da pazarim AMD (ili eventualno nešto treće) ako se pokaže da mi se više isplati...

nema boljeg odnosa -kvalitet/cena ni priblizno amd-u...

Pa približno ima... pogledaj ovu listu:

http://www.cpubenchmark.net/cpu_value_available.html

Dakle, AMD jeste najbolji bang for the buck, ali ni Intel ne zaostaje.

Što se tiče apsolutnih performansi, tu AMD-a nema ni u najavi među Top 10

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

amd je kao volvo a intel kao bmw - ko se razume u karoserije svatice ;)
Eh sad... prošla su davno vremena kad je Volvo imao najbolje karoserije... mislim da je sve počelo još devedesetih kada su nameštali u onoj reklami u kojoj monster truck gazi gomilu auta, a samo Volvo ostaje čitav, da bi se kasnije utvrdilo da su svom autu pojačavali nosače, a ostale seckali, pa popili tužbu zbog nefer reklame..

Zašto se vezivati za marku/firmu? U trenutku kad kupuje, čovek treba da proceni šta mu se više isplati.
Baš tako... to je mudra kupovina. Navijanju nema mesta kad se radi o mašinama koje krckaju brojeve, jer se lako vidi ko to radi brže i/ili za manje para.

Jbga, Intel i dalje ima skuplju platformu u nacelu, koja se pritom menja sa svakom generacijom procesora. Kod AMD-a bar mogu biti siguran da ce jedna ploca, odnosno jedno podnozje da podrzi bar par generacija. I to ih cini vrlo povoljnom investicijom u vecini slucajeva. Posebno sto vecini slucajeva svaki danasnji procesor resava sve probleme.
Intel tu foru radi jajarski jako dugo unazad i zato ih uopste ne volim kao firmu.
Apsolutno si u pravu i mi u Srbiji bi trebalo svi da mrzimo intel iz više razloga.Mi nismo bogata zemlja pa da pratimo tako brzo menjanje podnozja za procesore,AMD je za džep građana Srbije daleko ispred Intela a AMD procesori sa 6 i 8 jezgara može da zadovolji sve potrebe živog stvora na zemlji.Oni koji vole da se koorče oni neka i plaćaju a iskoristiti pun potencijal INTEL PROCESORA je za veliku većinu nemoguća misija.

Apsolutno si u pravu i mi u Srbiji bi trebalo svi da mrzimo intel iz više razloga.Mi nismo bogata zemlja pa da pratimo tako brzo menjanje podnozja za procesore,AMD je za džep građana Srbije daleko ispred Intela a AMD procesori sa 6 i 8 jezgara može da zadovolji sve potrebe živog stvora na zemlji.Oni koji vole da se koorče oni neka i plaćaju a iskoristiti pun potencijal INTEL PROCESORA je za veliku većinu nemoguća misija.
Koliko često ti ili 99% korisnika u Srbiji upošljava 6 ili 8 jezgara (i četiri kad smo već kod toga)?

Poslednja izmena:
AMD je povoljniji i po mom mišljenju bolji od Intela iako koristim trenutno G530 koji je za te pare sasvim ok procesor. Kad kažem "AMD je bolji" pre svega mislim zbog overkloka i otključavanja. Sledeća moja konfiguracija će najverovatnije biti bazirana na AMD procesoru osim ako Intel ne izbaci neki ultra povoljan i "dobar" procesor kao što je slučaj sa G530.

Pa nije to sve...na K verziju fale VT-d i TXT...za gaming je to "manje" vazno,ali ....za buducnost (skoriju) ce to biti od velikog znacaja...
Pogrešno razmišljaš jer ako na neki procesor koji nije klokovan počne da secka neka igra e onda ti njegovo klokovanje neće mnogo pomoći u budućnosti.A ti dodaci tj. instrukcije se svaku godinu unapređuju u procesorima tako da je to i zamka za one koji razmišljaju o tome.Igrica koja nije optimizovana za procesore sa standardnim instrukcijama ona je unapred osuđena na nepopularnost.

amd je bio isplativija opcija do epic fail-a zvanog buldozer
dok ne izbaci totalno novu arhitekturu koja ce kud i kamo ponovo biti merljiva sa intelom,amd vishe uopshte nije opcija...tako da dzaba kompatibilnost kad buldozer nema buducnost
govorimo o prosechnom korisniku ne o likovima koji komp koriste profesionalo

Back