Е овако.Мој текст ће се односити само на high-performance графичке.
Нпр. многи се питају да ли је intel i5 2400 (ова два су са 4 језгра) бољи од amd-ових булд. чудовишта, нпр. FX-6100 X6 3,3 Ghz....
НАРАВНО ДА НИЈЕ.
Уверићете се ако добро размислите, или ако одете на gamedebate.com, укуцате игрицу коју желите (препоручујем неку врло врло захтевну као BF3 ili MW3), кликнете на њу и доле ћете видети прозор који вам омогућава да унесете своју граф. и процес. и тако проверите да ли ћете моћи да играте ту игрицу као иопшту оцену ваше графичке, процесора и рама (то су вам бројеви са стране) и унесете у једном прозору конфу са i5 2400 а у другом са АМД FX-6100.
За оне које мрзи то да раде мораће да ми верују на реч. Intel i5 2400 има осмицу, док FX-6100 има десетку, а такође и боље покреће BF3.Intel i5 2500k је у проценат исте јачине као FX-6100 (на моје велико изненађење), што сам мало пре проверио.
А na i7 нове генерације, мислим да AMD нема чиме да одговори, али и то проверите, јер мене не интересује прескуп i7.
Што се тиче осталих AMD-ових који би требали да су у рангу са i5 2400 губе трку.
Нпр i5 2400 је поприлично запљускао AMD-овог Phenom II x4 955 (за неких 17%).
Е сада људи, осећам некако да су интелови процесори стабилнији и дуготрајнији..али то је моја лична ствар.И то не значи да ја не бих купио компјутер са AMD-овим процесором.
Једну, (али доста вредну похвалу) коју можемо упутити AMD-у јесте да му иде од руке то набацивање огромног броја језгара.
Мислим да ће због тога у будућности преузети могућу доминацију од Intel-а.