fortyfiver
Primećen član
- Poruka
- 777
Solidno
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
CPU Core i3 540, 3.06GHz, 4Mb L3, S.1156, Dual Core
P4, INTEL H55, S.1156, Ci7, Ci5, Ci3, VGA 256 MB,
PCI-Ex16 SB 7.1HD, DVI, HDMI, 6xSATA2, 2xDDR3 1666, GLAN
DDR3 4GB 1333MHz JR 240pin
VGA PCI-E 1024MB DDR3 GeForce GT430, Core 700 MHz,
Mem 1.6 GHz, HDMI 1.4a, GeForce with CUDA
HDD 500 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 16MB
Miditower Case 832, 450W 12cm Fan, 4xUSB+Audio, CD
DOOR, ATX, 3*5.25", 2+5*3.5", Black
Sta mislite o ovome? Da uzimam novo za 35000?
Pa,treba mi za Matlab,Autoked,VisualStudio... Zeleo bih da mi vise,malo zahtevnijih,programa radi istovremeno bez kocenja i problema. Igre sam odavno prestao da igram.
Da,zaboravio sam. Ne zelim da na dve-tri godine menjam komp.
amd 100%
Ako neka konfiguracija u danasnjim uslovima 3 god obavi zeljeni posao, ja skidam kapu onome ko je sastavi.
Može i gejming, jedino, eto, što će za 3 godine morati mijenjati grafičku karticu. Nebi ni to bio problem da govnari što prave igre namjerno udaraju heavy zahtjeve za naše računaljke. Načeo sam temu na podforumu video igre gdje sam opisao kako konfiguracija ne može da pokrene FIFA 2011, a pokrene Crysis.
Jedan komšija prije mjesec dana uzeo i5 650 platio ga preko 160€. Naravno, na preporuku prodavača. Ja upalio task manager i vidim da ima 4 jezgra, pomislim da je to dobar stroj, 4 jezgra na 3.2GHz. Uklčjučim everest, a on mjeri temperature na samo 2 jezgra. Kontam da ona druga dva treba dodati na preferences, kad ono ne može. I tek onda skontam da je to dual core procesor sa dva virtuelna jezgra, vidim da windows experience index pokazuje manju ocjenu nego na mom procesoru, koji je bio u svoje vrijeme dosta jeftiniji nego što je ovaj i5 sad. Mogo je za te pare kupiti phenoma sa 4 prava pravcata jezgra na 3.5GHz, uz boxovani cooler se može klokovati na 4. Kud je pljuno grdan keš i za ploču. I kasnije mi jedan drug ispriča da dileri imaju veći rabat na intelima, tako da i oni znaju šta treba uvaliti seljacima. Ovo bi čak bilo i nevjerovatno da intel već nije morao grcati odštete zbog takvih stvari.
Jel postoje i5 sa 4 FIZIČKA jezgra?
Pitam gluposti. Ako dual core košta 150€ mogu misliti pošto je onda quad.