Intel ili AMD?

Intel ili AMD??

• Intel

• AMD

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
CPU Core i3 540, 3.06GHz, 4Mb L3, S.1156, Dual Core
P4, INTEL H55, S.1156, Ci7, Ci5, Ci3, VGA 256 MB,
PCI-Ex16 SB 7.1HD, DVI, HDMI, 6xSATA2, 2xDDR3 1666, GLAN
DDR3 4GB 1333MHz JR 240pin
VGA PCI-E 1024MB DDR3 GeForce GT430, Core 700 MHz,
Mem 1.6 GHz, HDMI 1.4a, GeForce with CUDA
HDD 500 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 16MB

Miditower Case 832, 450W 12cm Fan, 4xUSB+Audio, CD
DOOR, ATX, 3*5.25", 2+5*3.5", Black

Sta mislite o ovome? Da uzimam novo za 35000?

jel ti treba za igranje ili ?

Pa,treba mi za Matlab,Autoked,VisualStudio... Zeleo bih da mi vise,malo zahtevnijih,programa radi istovremeno bez kocenja i problema. Igre sam odavno prestao da igram.

Da,zaboravio sam. Ne zelim da na dve-tri godine menjam komp.

Pa,treba mi za Matlab,Autoked,VisualStudio... Zeleo bih da mi vise,malo zahtevnijih,programa radi istovremeno bez kocenja i problema. Igre sam odavno prestao da igram.

Da,zaboravio sam. Ne zelim da na dve-tri godine menjam komp.

Ako mašina nije za igranje... onda traži nešto najjeftinije moguće. Toliko memorije je nepotrebno, može ladno skratiti na 2GB. Uzeti ploču sa integrisanom grafikom. Poželjno je da HDD bude što veći,čak i na najslabijim računarima. Napajanje bi u tom slučaju bilo potrebno i dovoljno od 300W. Ne treba i3, dovoljan bi bio neki celeron. Sve to što si ti naveo ne traži nikakve performanse.

Zašto? Msm, šta ti se sviđa kod AMD-a. Inferiorniji je u odnosu na intel.

I svima je poznato da intel ima brže stvari, ali je AMD kralj u svom cijenovnom rangu. S tim da je najskuplji AMD 200€. Sve iznad intel je bolji.

Tj. baš i nije, pošto su jeftiniji AMD procesori brži od nešto skupljih intela.

I čipseti su im jeftiniji tako da sve u svemu dođe jeftinija konfiguracija bazirana na AMD platformi.

Naročito ako kupite GFX Radeon, imaćete stabilniju konfiguraciju ako je čipset (samim tim i procesor) AMD.

lol, ja sam do sad bio uvjeren da je 1156 namjenjen za SB. Osim toga, da li je riješio intel onaj problem sa nekim sranjem što im se dogodilo sa SATA portovima pa su povukli sve ploče iz prodaje?

Ako neka konfiguracija u danasnjim uslovima 3 god obavi zeljeni posao, ja skidam kapu onome ko je sastavi.

zavisi sta je zeljeni posao..ali danas to nije frka, ram jeftin, hdd nikad jeftiniji a proceori nepotrebno jaki..jedino grrafe sto kao napreduju pa bi mroala da se menaj za 2 god..
danas uzmes solidnu konfu, radice ti vecinu poslova narednih 3-4 god..osi mako poso nije gejming..

Može i gejming, jedino, eto, što će za 3 godine morati mijenjati grafičku karticu. Nebi ni to bio problem da govnari što prave igre namjerno udaraju heavy zahtjeve za naše računaljke. Načeo sam temu na podforumu video igre gdje sam opisao kako konfiguracija ne može da pokrene FIFA 2011, a pokrene Crysis.

Može i gejming, jedino, eto, što će za 3 godine morati mijenjati grafičku karticu. Nebi ni to bio problem da govnari što prave igre namjerno udaraju heavy zahtjeve za naše računaljke. Načeo sam temu na podforumu video igre gdje sam opisao kako konfiguracija ne može da pokrene FIFA 2011, a pokrene Crysis.

pare batice, pare..pa kako drugacije da te nateraju da kupujes nov hardwer ...
znas onaj sligan, ako coes da se igras, plati..

Jedan komšija prije mjesec dana uzeo i5 650 platio ga preko 160€. Naravno, na preporuku prodavača. Ja upalio task manager i vidim da ima 4 jezgra, pomislim da je to dobar stroj, 4 jezgra na 3.2GHz. Uklčjučim everest, a on mjeri temperature na samo 2 jezgra. Kontam da ona druga dva treba dodati na preferences, kad ono ne može. I tek onda skontam da je to dual core procesor sa dva virtuelna jezgra, vidim da windows experience index pokazuje manju ocjenu nego na mom procesoru, koji je bio u svoje vrijeme dosta jeftiniji nego što je ovaj i5 sad. Mogo je za te pare kupiti phenoma sa 4 prava pravcata jezgra na 3.5GHz, uz boxovani cooler se može klokovati na 4. Kud je pljuno grdan keš i za ploču. I kasnije mi jedan drug ispriča da dileri imaju veći rabat na intelima, tako da i oni znaju šta treba uvaliti seljacima. Ovo bi čak bilo i nevjerovatno da intel već nije morao grcati odštete zbog takvih stvari.

Jedan komšija prije mjesec dana uzeo i5 650 platio ga preko 160€. Naravno, na preporuku prodavača. Ja upalio task manager i vidim da ima 4 jezgra, pomislim da je to dobar stroj, 4 jezgra na 3.2GHz. Uklčjučim everest, a on mjeri temperature na samo 2 jezgra. Kontam da ona druga dva treba dodati na preferences, kad ono ne može. I tek onda skontam da je to dual core procesor sa dva virtuelna jezgra, vidim da windows experience index pokazuje manju ocjenu nego na mom procesoru, koji je bio u svoje vrijeme dosta jeftiniji nego što je ovaj i5 sad. Mogo je za te pare kupiti phenoma sa 4 prava pravcata jezgra na 3.5GHz, uz boxovani cooler se može klokovati na 4. Kud je pljuno grdan keš i za ploču. I kasnije mi jedan drug ispriča da dileri imaju veći rabat na intelima, tako da i oni znaju šta treba uvaliti seljacima. Ovo bi čak bilo i nevjerovatno da intel već nije morao grcati odštete zbog takvih stvari.

da, imas i5 procesore sa 2 jezgra...

Back