"imam više para od tebe da platim nekoga da te bije ceo dan" šok u osnovnoj školi u vrčinu: nastavnica pretila đacima batinašima?!

Ne vidim dobar razlog da se iza zena koja po svom recniku i ponasanju krije profesija.
Ova profesorka treba da odmara i uziva negde u toplom moru na jahti, a ne da zauzima pristojnim profesorima mesto.
Neko pomenu pevacice i nasilnike sa YT, pa razlike nema izborila se da bude na YT i red je da napreduje, a ne da se muci problemima koje imaju pristojni nastavnici i profesori.

Она сад треба да искористи своју популарност и да отвори Јутуб канал и да постане инфлуенсерка.

Ако је добра риба, и Инста да отвори.

Па да млати паре, а не да живи од социјале коју примају просветни радници.
 

"PONAŠAO SE DRUGAČIJE, ŽALIO SE NA BOLOVE" Otac prijavio vršnjačko seksualno i fizičko zlostavljanje u Specijalnoj školi u Nišu: "Vaspitač ih je samo izgrdio i poslao u učionice!"​

U Specijalnoj školi sa domom učenika "Bubanj" u Nišu vršnjak je seksualno i fizički maltretirao druga, kako svedoči otac zlostavljanog učenika. Roditelj kaže da je ovaj slučaj prijavio još pre nedelju dana.

Piše: Blic
08.12.2022. 08:55
0
Slušaj vesti

0:00/2:56



FOTO: SHUTTERSTOCK
Vršnjačko nasilje
Otac navodi da do danas nadležni i škola ništa nisu preduzeli ili ga nisu obavestili, a da je njegovo dete pretrpelo ozbiljnu traumu. Policija je potvrdila prijavu i slučaj prosledila Višem tužilaštvu, a iz škole ne žele da kažu šta su preduzeli.

Blic preporučuje
"SPAKOVAĆU TE NA VMA" Jezivo vršnjačko nasilje u Požarevcu: Osnovca tukao i vređao, pokušao da mu ukrade patike, napao i njegovu majku!
VEZUJU SE, ŠAMARAJU I BODU! Dečak iz Apatina izmislio JEZIVU igricu "Jasenovac", koja je prerasla u STRAVIČNO VRŠNJAČKO NASILJE
"TATA, NE MOGU OVO DA IZDRŽIM" Oglasio se otac učenika iz Trstenika koji je pokušao da se ubije: "Stigla mu je neka poruka, počeo je da plače, a onda samo otrčao"
Kako kaže otac dečaka, pre nekoliko nedelja primetio je čudno ponašanje kod svog sina, koji od ponedeljka do petka boravi u domu, a vikend provodi sa njim. Tek pre nedelju dana priznao mu je da je žrtva seksualnog uznemiravanja od strane drugog učenika i da se tako nešto dešavalo u više navrata.
- Pre nedelju dana kada smo došli kući požalio se na bolove i tada mi je sve ispičao, a ono što je najstrašnije jeste da se to dešavalo pod pritiskom i pretnjama tog drugog učenika. A kako se se to ukupno 5 puta desilo, sin mi je rekao da ih je jednom zatekao i vaspitač koji ih je samo izgrdio i poslao u učionice - kaže otac.
Istog dana, 30. novembra, otišli su lekaru i slučaj prijavili školi i policiji, ali umesto očekivanih reakcija, otac sumnja da škola pokušava da zataška slučaj, jer se sam dečak žalio vaspitačima na zlostavljanje.
- Zbog trauma sin nije išao u školu i juče je prvi put otišao. Nije mi se javljao na telefon i odlučio sam da se vratim u školu i zatekao vaspitače kako ga teraju da se pomiri i rukuje sa dečakom koji ga je zlostavljao. To je dodatno istraumiralo mog sina, direktno sam pozvao službeni broj koji su mi dali iz policije i javio da odmah reaguju jer je ovo maltretiranje - kaže on.
Iz policije potvrđuju da je slučaj prijavljen, da su sve prosledili tužiocu i da čekaju reakciju Višeg tužilaštva u Nišu, nadležnog za ovakve slučajeve. Iz Specijalne škole "Bubanj" nisu bili oduševljeni pozivom novinara i odbili su da daju više informacija o konkretnim koracima koje je škola preduzela, kao i koga je obavestila.

- Kako je moguće da vi znate sve informacije šta je prijavljeno policiji, a zovete iz sredstva javnog informisanja, ne razumem. Vas to interesuje? Škola je preduzela sve mere na koje je bila dužna po zakonu, obavestila nadležne i pokrenula postupke. Ja stvarno o tome ne bih ništa više i mislim da nije u redu da tražite informacije takve vrste - rekla je sekretar škole, pišu Južne vesti.
Inače, reč je o redovnom novinarskom postupku provere prijava sa Policijskom upravom i tužilaštvom.
Sekretarka nije rekla da li je pokrenut disciplinski postupak i da li je učeniku obezbeđen razgovor sa psihologom, uz obrazloženje da to ne može da kaže.
To ne može da kaže ni nova direktorka koja je, kako navodi, na funkciju stupila danas.
(Južne vesti)
 
Стиже заслужена казна.


https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...aznjavanju-nastavnice-koja-je-pretila-djacima


PALA ODLUKA! EVO KAKO JE KAŽNJENA NASTAVNICA KOJA JE PRETILA ĐACIMA! Ministarstvo prosvete za Kurir: Ovo je 3. nivo nasilja VIDEO​

DRUŠTVO
07.12.2022. 16:04h 17:18h
Nastavnica osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu koja je pretila svojim đacima da će dovesti "batinaše da ih mlate" smenjena je zbog neprimerenog ponašanja!
Ovo je usledilo nakon što se pojavio snimak na kom se čuje kako preti đacima:

- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red..." - čuje se kako izgovara nastavnica
Iz Ministarstva prosvete kažu da u ovom slučaju, kao i u drugim slučajevima nasilja reaguje škola, a da oni samo prate postupanje škole.
- Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao 3. nivo nasilja. Direktor škole je pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka. Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veca. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole.
Nastavnica preti đacima u Vrčinu

00:31

Nastavnica preti đacima u Vrčinu​

Direktor škole "Sveti Sava" Dobrica Sinđelić za Kurir je rekao su za snimak saznali tek kada se on pojavio na mrežama.
- Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer su za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale. I sam sam se šokirao kada sam na snimku prepoznao da je to ona. U pitanju je nastavnica koja je dugogodišnja koleginca, i koja u našoj ustanovi radi već 12 godina. Njen rad nikada nije bio sporan. Nakon saznanja o ovom incidentu protiv nje je pokrenut postupak i prema njoj će se dalje postupiti isključivo prema zakonu.
Kurir.rs / Suzana Trajković
 
Pa je opustila jezik kocijasa.

Znas sta, na tim fakultetima oni uce pedagogiju.
Pedagogija ne znaci da su unaokolo mali pacici, divnog vaspitanja, sa divnim roditeljima...a ako pace malo zgresi olesice ga roditelji i nastavnik jer tako se kalio celik i tako je najlakse.

Pedagog bi morao da ima znanje kako da pristupi detetu koje pravi probleme a najpre bi morao da bude sam primer toj deci.

Sa njenim recnikom...vala se deci uopste ne cudim.

Ајд не претеруј, не може наставник да се бави појединачним проблемима детета којих је данас толико много и у свим суптилним нијансама да ни дечији психолог не може да се снађе у свим тим сокацима саможивости и размажености. Када би наставник сваком од њих 30 посветио по 1 минут, онда не би стигао ништа да испредаје. А за један минут разговора не може апсолутно ништа да се постигне.

Педагогија не подразумева натезање са онима који на све могуће начине покушавају групно да јој саботирају часове, док је онда дужна да буде фина према њима. Мале дивљаке јавно 10 пута прутом по гузи, а онда да сваки дан чисте потоке од пластичног смећа.
 
Стиже заслужена казна.

Ма генијалан потез. Тек сад ће насилници у школама да лудују још јаче. Пази кад су особи која је претила да ће да их доведе у ред, тако лако издејствовали да излети из школе.

Ово је потпуно у духу нашег Министарства просвете које се већ годинама успешно бори за заштиту и интензивирање насиља у школама.
 
Ма генијалан потез. Тек сад ће насилници у школама да лудују још јаче. Пази кад су особи која је претила да ће да их доведе у ред, тако лако издејствовали да излети из школе.

Ово је потпуно у духу нашег Министарства просвете које се већ годинама успешно бори за заштиту и интензивирање насиља у школама.

Не треба да је казне.

Треба прећи преко овог испада који је садржао претњу изнајмљивањем батинаша.
 
Не треба да је казне.
Претња је једно, још увек неоставрена активност, а друга је ствар шта су они заиста радили без да су претили. Ако су њу због претње избацили из школе, шта је онда адекватна казна за оне ученике који нису само претили већ заиста батинали друге?

Немам ништа против отказа, али ако је то стандард који министарство уводи, онда хоћу да видим и сваког ученика који је претио другом насиљем, избаченог из школе. А ове који су стварно реализовали насиље над другима, рецимо да годину дана веслају на царским галијама.


Треба прећи преко овог испада који је садржао претњу изнајмљивањем батинаша.

Не, него Министство треба да у свакој школи постави човека који је сертификованм и обучен да спроводи мере физичке рестрикције над насилницима, а не да се професори сами довијају како да реше проблем када један дивљак другом детету разбија главу о сто, а професор не сме да га додирне, већ мора да стоји поред њега и да му педагошки објашњава како то није лепо.
 
Претња је једно, још увек неоставрена активност, а друга је ствар шта су они заиста радили без да су претили. Ако су њу због претње избацили из школе, шта је онда адекватна казна за оне ученике који нису само претили већ заиста батинали друге?

Немам ништа против отказа, али ако је то стандард који министарство уводи, онда хоћу да видим и сваког ученика који је претио другом насиљем, избаченог из школе. А ове који су стварно реализовали насиље над другима, рецимо да годину дана веслају на царским галијама.
zbog toga se društvo kreće u ovom pravcu.. takvi isti ima da vas kasnije sretnu negde u busu npr. i maltretiraju.. dok neko ne oseti po svojoj koži, ništa..
 
Претња је једно, још увек неоставрена активност, а друга је ствар шта су они заиста радили без да су претили. Ако су њу због претње избацили из школе, шта је онда адекватна казна за оне ученике који нису само претили већ заиста батинали друге?

Немам ништа против отказа, али ако је то стандард који министарство уводи, онда хоћу да видим и сваког ученика који је претио другом насиљем, избаченог из школе. А ове који су стварно реализовали насиље над другима, рецимо да годину дана веслају на царским галијама.

Зашто помињеш отказ?
 
Ko je ona da bije tudju decu? I da su kriva, postoje druga resenja za takve stvari. Opomene, ukori, izbacivanje iz skole..
Не, не постоји данас.

У 5. београдској, професор математике, чувени Швиле, дошао му гилиптер и онако претећи рекао "Ја имам двојку из математике, је л јасно?!" и спусти неки перорез на катедру.
Швиле одговара "Не, колега, немате, имате закључену јединицу" кроз нос, како је говорио. И спусти трофејног тт-јца поред перореза.
 
А чиме је кажњена? Прочитао сам да је смењена, дакле није више наставник? Или јесте?

Како сам схватио није кажњена још увек.

Тек треба да се води дисциплински поступак и одреди казна.

Суспендована је привремено, вероватно до окончања дисц. поступка.

Добиће неки проценат од плате пар месеци или суспензију на неки временски период, или тако нешто. Сигурно неће да је избацују из школе, као неке.
 
Poslednja izmena:
Како сам схватио није кажњена још увек.

Могуће да си у праву. Ови наши новинари тако театрално пишу чланке, да понекад не разумем шта хоће да кажу.
 
a ne da zauzima pristojnim profesorima mesto
Пристојан професор - изумрла врста негде крајем `80. тих. Уништило га бахаћење лопова, сецикеса и убица који су се докопали новца.
 
Не треба да је казне.

Треба прећи преко овог испада који је садржао претњу изнајмљивањем батинаша.
Drzava vec placa policiju.
Policajci treba da biju decu na prijavu nastavnika.
Sto da Prosvetari trose od svojih jadnih plata i placaju privatno batinanje kad je stvar sluzbena?
Nek se uvede skolski policajac i da ga placaju roditelji.
 
Stanje u skolama katastrofa. Vratiti online nastavu!
Pa neka se roditelji muce sa svojom nevaspitanom i nekulturnom decom.

Svakodnevo procitamo, te djaci maltretiraju nastavnike, te oni njih, vrsnjacko nasilje, te pevaju fasisticke navijacke pesme kojima pozivaju na ubijanje i klanje druge nacije...

Na kakvim mladima ostaje buducnost ove zemlje. Vreme je da se kao drustvo i pojedinci zapitamo dokle cemo ignorisati ove cinjenice.
 
Jel im razredna pretila i plasila ih mnogo opasnom i zajebanom bivsom drzavnom sekretarkom ? :)

Jel im rekla kao da je ona dobra sa njom i da cesto idu na kafu zajedno i da njoj ne trebaju nikakve pare da bi tukla ljude vec da ona to radi iz razonode i zadovoljstva a pre batina ce prvo kao doktor psihologije da im priredi vrlo gadnu psihicku torturu od koje ce propisati majcino mleko, a ne vredi im sad ni da menjaju skolu jer ona kao bivsa sekretarka mupa ima sve podatke o svakome, za svakog zna gde zivi pa ako treba po kucama ce da vas nalazi i bije.

Znas kako kaze Strava i zasu, resio sam sutra cu stvarno da poludim od vrata do vrata sve cu da vas budim. :D

https://www.youtube.com/clip/Ugkx-0315Igls1oY3AZF-7hVl1IncLmBPMPv

Eh nekada su se deca plasila babarogama i vesticama, nekad nekim zajebanim lokalnim krimosom sto ide okolo sa pit-bulom i utokom , nekad samo ukorima i izbacivanjem iz skole a danas sa opakom bivsom drzavnom sekretarkom. : D
 
Poslednja izmena:
Ovu zenu kolege treba da izaberu za rukovodioca sluzbe za izvodjenje skolskih kaznenih mera.
Da vodi proces angazovanja skolskih policajaca za sve skole u zemlji.
Da bude direktorka sluzbe u okviru ministarstva.
Glavni inkvizitor ups, inkvizitorka.
 
Stanje u skolama katastrofa. Vratiti online nastavu!
Pa neka se roditelji muce sa svojom nevaspitanom i nekulturnom decom.

Svakodnevo procitamo, te djaci maltretiraju nastavnike, te oni njih, vrsnjacko nasilje, te pevaju fasisticke navijacke pesme kojima pozivaju na ubijanje i klanje druge nacije...

Na kakvim mladima ostaje buducnost ove zemlje. Vreme je da se kao drustvo i pojedinci zapitamo dokle cemo ignorisati ove cinjenice.
Sve dok se nasilnicima tolerise nasilje bilo koje vrste.
 
...cudi me odnos roditelja prema nastavnom osoblju,
nastavnici nemaju oslonac u roditeljima i moraju se nekako dovijati
da bi ispunjali nastavne zadatke a roditeljima treba uvesti poslije osmogodisnje skole obavezno placajuce skolstvo ali,
pogodilo bi one roditelje koji su najmanje krivi
za nastalu situaciju...kad nastavnik ili trener nemaju autoriteta
nema tu ni rezultata ...diplome su u normalnim i funkcionalnim zemljama
samo dokument a nikako i obavezujuci argument
znanje je u praksi kao i spremnost takmicara na terenu i parketu...
 
da bi ispunjali nastavne zadatke a roditeljima treba uvesti poslije osmogodisnje skole obavezno placajuce skolstvo ...

Не мора обавезно плаћање, али сваки контакт са школским особљем да се плаћа.
Свака жалба на нешто 30.000 дин. Ако се утврди да је основана, враћају се паре.
 
Stanje u skolama katastrofa. Vratiti online nastavu!
Pa neka se roditelji muce sa svojom nevaspitanom i nekulturnom decom.

Svakodnevo procitamo, te djaci maltretiraju nastavnike, te oni njih, vrsnjacko nasilje, te pevaju fasisticke navijacke pesme kojima pozivaju na ubijanje i klanje druge nacije...

Na kakvim mladima ostaje buducnost ove zemlje. Vreme je da se kao drustvo i pojedinci zapitamo dokle cemo ignorisati ove cinjenice.
Skola je priprema za zivot.
Stanje van skola je takvo da zahteva adekvatnu pripremu.
Ukinuti biologiju I geografiju, ionako sve sto tamo uce ima na gugla, a uvesti judo i sambo.
Trebace decici kad porastu.
 
Не мора обавезно плаћање, али сваки контакт са школским особљем да се плаћа.
Свака жалба на нешто 30.000 дин. Ако се утврди да је основана, враћају се паре.
Ko nema pare da se preda izvrsiteljima ako skolski kadija utvrdi da je zalba neosnovana?
 
...cudi me odnos roditelja prema nastavnom osoblju,
nastavnici nemaju oslonac u roditeljima i moraju se nekako dovijati
da bi ispunjali nastavne zadatke a roditeljima treba uvesti poslije osmogodisnje skole obavezno placajuce skolstvo ali,
pogodilo bi one roditelje koji su najmanje krivi
za nastalu situaciju...kad nastavnik ili trener nemaju autoriteta
nema tu ni rezultata ...diplome su u normalnim i funkcionalnim zemljama
samo dokument a nikako i obavezujuci argument
znanje je u praksi kao i spremnost takmicara na terenu i parketu...
Najbolje ukinuti obavezu skolovanja.
Ostaviti besplatno obavezno do 4. razreda, a dalje dobrovoljno, ko u gimnaziju ko na zanat.
Gimnazija od 5. do 8. da bude besplatna , a zanat da ucenici dobijaju platu od preduzeca gde obavljaju praksu u trajanju od 4 radna dana nedeljno.
 

Back
Top