"imam više para od tebe da platim nekoga da te bije ceo dan" šok u osnovnoj školi u vrčinu: nastavnica pretila đacima batinašima?!

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
13.663
Како то да су насилна и немирна само деца маминих и татиних голупчића?

У моје време, насилни и немирни су била углавном деца родитеља из нижих слојева друштва, ако су уопште знали ко им је тата.

Ваљда је лакше да оправдамо казну која следи насилној, немирној и неваспитаној деци ако кривицу припишемо богатим и виђенијим родитељима, него некоме ко је корисник социјалне помоћи.

Bingo.

Sa mojim malim ide u predskolsko decak koji je predskolsko ponavljao. Nisu ga primili u prvi razred. Okinuo pripremni razred.

Disfunkcionalna porodica, sta li.

Taj mali je najkrupnije dete koje sam ikada videla. Za glavu veci od drugih a stariji godinu i po dana tacnooo od mog malog koji je najmladji.

Taj tiranise okolo, gura, udara, vredja, svadja se, stalno je kaznjen, stoji uz vrata, vezba tisinu, vaspitacica se svadja sa njim kao matorim (vodicu te u policiju!, ponavljaces i treci put ali necu da te trpim!), uznemiravaju drugu decu recima koje vecina nikada nije ni cula, moje dete se vraca rastreseno i samo pocne "danas je bio mnogo los vaspitacica mu je kazala da ce ici u policiju".

Brate mili, jest' da skola pripada svima ali svi roditelji su skolovani osim njih a stite ih kao bele medvede i sve ga gura da se druzi sa mojim sinom jer je "on dobar i miran pa da bude dobar primer". Klimam glavom ali mislim u sebi da, ono sto niste uspeli ni vi kao skola, ni institut, ni njegovi roditelji treba da popravi moje dete od pet godina.
Bezobrazluk.

Poruka
18.593
Svima nama dođe žuta minuta. Nije ovo odjednom.
Ma nije samo zuta minuta, vec je sve krenulo naopako u smislu da danas imas situaciju u kojoj roditelji iznabadaju nastavnika koji je pokusao odgajati njihovu stoku od djeteta, kada vec oni nisu bili u stanju.

Ja kada bi kao mali dobio po usima od nastavnika nije mi na pamet padalo to doma reci, zbog toga sto bi me starci dodatno pritisnuli i ispitivali kakvu sam glupost napravio.

Da je moja uciteljica od prvog do cetvrtog bila stroga i da sam nekada od nje dobio po usima ni kriv ni duzan, to stoji, ali bolje i tako nego da sam ja nju klepao po usima.

Htjeli mi to priznati ili ne, od devedesetih naovamo sve se strmopizdilo, ne govorim sada o Balkanu, vec o ovom zapadnom svijetu generalno.

Odzacar

Domaćin
Poruka
3.133
U osmom razredu, Petar Petrovic zezao nastavnicu cvrkutanjem, kad god ne gleda u odeljenje. Ona popizdi i u momentu kad je tragala pogledom trazeci zafrkanta, ja se nesto dosaptavao sa drugaricom iz klupe. Dreknula na mene govoreci mi da idem odmah kod direktora i ispricam mu sta sam radio na casu. Ja ni kriv ni duzan, osmehnem se brkom i kazem "dobro, idem odmah" i krenem... kad ona onako besna za mnom, urlice... e neces sam, idem i ja sa tobom. Rekoh.. nema problema i smeskam se, jer nisam kriv. To je jos vise rasrdi i pocne neurotik da mlatara rukama, pokusavajuci da me udari. Svaku sam joj blokirao i u samoodbrani joj zveknem samar, ne bih li je smirio. Naljutim se i ja i krenem niz hodnik ka glavnim vratima kuci po caleta. Pretila mi svakakvim pretnjama i zvala me da se momentalno vratim. Rekao sam joj da me ni roditelji ne biju, pa nece ni ona. Posle me ignorisala na njenim casovima, i to ispricam ocu. Otac ode u skolu na razgovor sa pedagogom i resi sve. Ova me kasnije nista nije ni ispitivala samo davala ocene nasumice do kraja godine.

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
27.243

"IMAM VIŠE PARA OD TEBE DA PLATIM NEKOGA DA TE BIJE CEO DAN" Šok u osnovnoj školi u Vrčinu: Nastavnica pretila đacima batinašima?!​

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak, koji je navodno snimljen za vreme jednog časa u OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina, a na kojem se čuje nastavnica, koja je i razredni starešina, kako učenicima preti "plaćenim batinašima".

Piše: Blic
06.12.2022. 22:52
79
Slušaj vesti

0:00/1:28

FOTO: YOUTUBE

rA7k9kpTURBXy81NjA2ZDE4OGFkYzc3YTg3M2FkOTVhYWUxNDRjYTljMS5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF

skola
- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - čuje se na objavljenom snimku.

Ne može se utvrditi da li je razredni starešina uputila ove reči jednom učeniku ili učenicima. Snimak je napravio jedan od učenika koji je uključio kameru kako bi se čulo izgovoreno, krijući je ispod klupe.
Iz OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina potvrdili su da je snimak nastao u ovoj školi.
- U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije - navodi direktor OŠ "Sveti Sava", Dobrica Sinđelić.
(Žig info)

https://www.blic.rs/vesti/beograd/i...e-bije-ceo-dan-sok-u-osnovnoj-skoli-u/lrgjq7m

Страшно је шта се све дешава у школама.
teorija zavere (posto mi ovaj tekst politicki ne odgovara).

Odzacar

Domaćin
Poruka
3.133
Jos jedan primer zbog kojeg su uveli nove zakone o zastiti djaka... Moja prva ljubav se osisa na celavo sa strane, a gore ostavi dugu kosu. Bila je sedmi, a ja osmi razred. Posto smo zajedno isli do skole, tako i ulazili, dezurna nastavnica sa najopakijim ogromnim prstenom na desnoj ruci srednjeg prsta, kojim je kaznjavala redovno decu po glavi... ljutito pita moju malu kakva ti je to frizura? mala cuti, bila je uvek mirna i povucena. ja stojim pored, svi stoje cekaju da udju u skolu. Sadista od nastavnice nastavi, "neces ti uci u skolu sa takvom frizurom. vrati se kuci!" maltretiranje pred svima na delu. Ubacim se i kazem nastavnici da je njena glava, njena frizura, njen ukus i da to nema nikakve veze sa skolom. Ova je nekako drcno pusti i to prodje. Kasnije uvece taj dan, dodje mala kod mene kao i obicno, posto je zivela u zgradi do. Reko sisaj me na cirokanu. ozbiljno? da, ozbiljno.
Sutradan ista situacija, ista nastavnica dezura na ulaznim vratima. Nista mi nije rekla, samo se mrstila i siktala kroz nos kad sam ulazio.

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
36.328
Можда је нека мафијашица? :think:
a mozda je previse placena? ili zastupa neke mafijaske ideje o raslojavanju drustva?
U svakom slucaju ima dovoljno nezaposlenih nabildovanih strucnjaka da nastavnice mogu da zaduze po jednog ili da dele kao grupno zaduzenje....uz mobilni na razun drzave...a ako joj nije potreban onda pendrek da moze sama da se "brani" od nasrtljive dece.

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
36.328
Ima raznih prosvetara... cesto su nafurani ego manijaci dodjosi iz pizdica, zavrse faks i zaposle se.I onda lece komplekse nad decom.
odavno ti clanovi raznih plemena ne moraju da uce, diploma stize svakako, samo treba da se malo udalje iz sela da bi "proziveli"

Troubleshooter

Iskusan
Poruka
6.573
Pa je opustila jezik kocijasa.

Znas sta, na tim fakultetima oni uce pedagogiju.
Pedagogija ne znaci da su unaokolo mali pacici, divnog vaspitanja, sa divnim roditeljima...a ako pace malo zgresi olesice ga roditelji i nastavnik jer tako se kalio celik i tako je najlakse.

Pedagog bi morao da ima znanje kako da pristupi detetu koje pravi probleme a najpre bi morao da bude sam primer toj deci.

Sa njenim recnikom...vala se deci uopste ne cudim.
Од ружног пачета увек израсте ружна патка.

zlatko01

Buduća legenda
Poruka
27.420
Pa je opustila jezik kocijasa.

Znas sta, na tim fakultetima oni uce pedagogiju.
Pedagogija ne znaci da su unaokolo mali pacici, divnog vaspitanja, sa divnim roditeljima...a ako pace malo zgresi olesice ga roditelji i nastavnik jer tako se kalio celik i tako je najlakse.

Pedagog bi morao da ima znanje kako da pristupi detetu koje pravi probleme a najpre bi morao da bude sam primer toj deci.

Sa njenim recnikom...vala se deci uopste ne cudim.
kako da pristupis takvoj deci, buducim narkodilerima, lopovima, prevarantima i slicnim...i oni su nekada bili deca, pa se opredelise da budu krimosi

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Poruka
11.034

"IMAM VIŠE PARA OD TEBE DA PLATIM NEKOGA DA TE BIJE CEO DAN" Šok u osnovnoj školi u Vrčinu: Nastavnica pretila đacima batinašima?!​

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak, koji je navodno snimljen za vreme jednog časa u OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina, a na kojem se čuje nastavnica, koja je i razredni starešina, kako učenicima preti "plaćenim batinašima".

Piše: Blic
06.12.2022. 22:52
79
Slušaj vesti

0:00/1:28

FOTO: YOUTUBE

rA7k9kpTURBXy81NjA2ZDE4OGFkYzc3YTg3M2FkOTVhYWUxNDRjYTljMS5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF

skola
- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - čuje se na objavljenom snimku.

Ne može se utvrditi da li je razredni starešina uputila ove reči jednom učeniku ili učenicima. Snimak je napravio jedan od učenika koji je uključio kameru kako bi se čulo izgovoreno, krijući je ispod klupe.
Iz OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina potvrdili su da je snimak nastao u ovoj školi.
- U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije - navodi direktor OŠ "Sveti Sava", Dobrica Sinđelić.
(Žig info)

https://www.blic.rs/vesti/beograd/i...e-bije-ceo-dan-sok-u-osnovnoj-skoli-u/lrgjq7m

Страшно је шта се све дешава у школама.
Пријавио би је директору.
Али сасвим је сигурно да више неће радити у тој школи.
Директора би препитао, да ли зна зашто је запослио такву особу?
Све је то неозбињно, нема ко да ради па паметни батинама туку ђаке, а интелигенти их образују да и не дође до тога.

У овом случају, биће тужба против наставнице.
И поравнање ван суда, најбоља варијанта, свеједно неће радити у школи тој.
Јер је претња то, ја јој кажем.
Шта би тек било да је то школа моје деце.
Променила би град, културу свака наставница треба да има. Али штампарска грешка мора да се исправи, и да промени занимање на тачки на i.

psmaniac

Poznat
Poruka
9.170
Док и наставници и ученици школу сматрају нужним злом понашајући
се да су ту против своје воље човечанство ће тумарати у мраку.
Образовање би требало да буде игра за обе поменуте стране и сви
би требали уживати у њој. Срж проблема је у неадекватном наставном
градиву и начину његове презентације.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.131
- U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima - rekao je za medije direktor OŠ "Sveti Sava" Dobrica Sinđelić.

Zika34

Poznat
Poruka
9.637
Пријавио би је директору.
Али сасвим је сигурно да више неће радити у тој школи.
Директора би препитао, да ли зна зашто је запослио такву особу?
Све је то неозбињно, нема ко да ради па паметни батинама туку ђаке, а интелигенти их образују да и не дође до тога.

У овом случају, биће тужба против наставнице.
И поравнање ван суда, најбоља варијанта, свеједно неће радити у школи тој.
Јер је претња то, ја јој кажем.
Шта би тек било да је то школа моје деце.
Променила би град, културу свака наставница треба да има. Али штампарска грешка мора да се исправи, и да промени занимање на тачки на i.
Tvoje nevinašce bi verovatno do tad ćutalo, a nastavnica je ničim izazvana poludela?