"imam više para od tebe da platim nekoga da te bije ceo dan" šok u osnovnoj školi u vrčinu: nastavnica pretila đacima batinašima?!

Zika34

Poznat
Poruka
9.637
Roditelji treba da vaspitavaju svoju decu a skola da ih uci, ne obrnuto. Tada bi nastavnicima dodeljivali ulogu roditelja, a roditeljima ulogu nastavinika.
Ma idi begaj, stvarno?
Pošalju male bolide u školu, pa ih još brane i napadaju nastavnike kad naprave sranje?

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Poruka
11.050
Ma idi begaj, stvarno?
Pošalju male bolide u školu, pa ih još brane i napadaju nastavnike kad naprave sranje?
To nije do dece.
Do nastavnika je.
Oni su se skolovali za nastavnike, da decu uce sta je pravilno a sta nije.
Ako ne mogu da zavedu mir, ne treba ni da vladaju...

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.345
Trebalo je vec udruzenje prosvetnih radnika da se javi i osudi " neprimerenu nastavu"....A da, zaboravih, pa oni nemaju udruzenje njih udruzuje politika....
A gde su oni sto su napadali i osudjivali ucenike da daju svoj komentar? Odustali od prosvete? Promenili udruzioca...nisu oni uhvaceni u "prosvetnim" aktivnostima?

Poruka
1.584

"IMAM VIŠE PARA OD TEBE DA PLATIM NEKOGA DA TE BIJE CEO DAN" Šok u osnovnoj školi u Vrčinu: Nastavnica pretila đacima batinašima?!​

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak, koji je navodno snimljen za vreme jednog časa u OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina, a na kojem se čuje nastavnica, koja je i razredni starešina, kako učenicima preti "plaćenim batinašima".

Piše: Blic
06.12.2022. 22:52
79
Slušaj vesti

0:00/1:28

FOTO: YOUTUBE

rA7k9kpTURBXy81NjA2ZDE4OGFkYzc3YTg3M2FkOTVhYWUxNDRjYTljMS5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF

skola
- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - čuje se na objavljenom snimku.

Ne može se utvrditi da li je razredni starešina uputila ove reči jednom učeniku ili učenicima. Snimak je napravio jedan od učenika koji je uključio kameru kako bi se čulo izgovoreno, krijući je ispod klupe.
Iz OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina potvrdili su da je snimak nastao u ovoj školi.
- U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije - navodi direktor OŠ "Sveti Sava", Dobrica Sinđelić.
(Žig info)

https://www.blic.rs/vesti/beograd/i...e-bije-ceo-dan-sok-u-osnovnoj-skoli-u/lrgjq7m

Страшно је шта се све дешава у школама.
Pa stimulise decu da se sto pre zaposle i zarade vise novca od nje,dakle,radi svoj posao.

običnaaa

Aktivan član
Poruka
1.005
secam se davno iz devedesetih istinta prica..bila jedna profesorka u jednoj skoli kod koje je 90% svakog odeljenja imalo 1
i logicno neki su bili bas kivni na nju i jednog dana jednom prelila casa i uzeo autolak sprej i sara joj kola ispred skole.
ona izlazi iz skole i vidi ga i povice.."drzite ga..ko ga uhvati ima dvojku"..pola skole ga je jurilo, nije stigao do drugog coska :D

izvuci sam naravoucenije iz price.
🤔

Poruka
54.201

"IMAM VIŠE PARA OD TEBE DA PLATIM NEKOGA DA TE BIJE CEO DAN" Šok u osnovnoj školi u Vrčinu: Nastavnica pretila đacima batinašima?!​

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak, koji je navodno snimljen za vreme jednog časa u OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina, a na kojem se čuje nastavnica, koja je i razredni starešina, kako učenicima preti "plaćenim batinašima".

Piše: Blic
06.12.2022. 22:52
79
Slušaj vesti

0:00/1:28

FOTO: YOUTUBE

rA7k9kpTURBXy81NjA2ZDE4OGFkYzc3YTg3M2FkOTVhYWUxNDRjYTljMS5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF

skola
- Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red - čuje se na objavljenom snimku.

Ne može se utvrditi da li je razredni starešina uputila ove reči jednom učeniku ili učenicima. Snimak je napravio jedan od učenika koji je uključio kameru kako bi se čulo izgovoreno, krijući je ispod klupe.
Iz OŠ "Sveti Sava" iz Vrčina potvrdili su da je snimak nastao u ovoj školi.
- U skladu sa trenutnom situacijom i snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama, škola je postupila u skladu sa Protokolom postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, i preduzete su sve mere u skladu sa zakonskom procedurom. Angažovan je Tim za zaštitu od nasilja i pošto se radi o maloletnim licima, do okončanja postupka nismo u mogućnosti da dajemo dalje informacije - navodi direktor OŠ "Sveti Sava", Dobrica Sinđelić.
(Žig info)

https://www.blic.rs/vesti/beograd/i...e-bije-ceo-dan-sok-u-osnovnoj-skoli-u/lrgjq7m

Страшно је шта се све дешава у школама.
Nas je nastavnik fizičkog bez problema vukao za zulufe kad bi "opala koncentracija"

I nikom ništa

Nit da ga prijavimo direktoru a kamoli roditeljima.

Poruka
54.201
To nije do dece.
Do nastavnika je.
Oni su se skolovali za nastavnike, da decu uce sta je pravilno a sta nije.
Ako ne mogu da zavedu mir, ne treba ni da vladaju...
Idu tako dve totalno moderne majke, provincija teška, a jedna vodi ćerkicu negde četvrti razred koja upija mamine reči kao sundjer:

"Smara me njena učiteljica na vajberu kako nikad ne donese lenjire za matematiku nego pozajmljuje od dece koja su donela... Ja joj kažem mani me ženo lenjira imam ozbiljnijih problema"

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
13.670
Tvoje nevinašce bi verovatno do tad ćutalo, a nastavnica je ničim izazvana poludela?

Pa ona ne sme da poludi.
Cela buka je oko toga da je ona odrasla, zrela, pedagog, sta hoces...a oni su balavanderi od 14 godina.

Disproporcija je ogromna. Ne sme da se svadja sa decom na ovaj nacin. Mora da meri reci ma koliko problematicna ta deca bila.
Ako ne moze da izadje na kraj, neka pokrene postupak protiv njih.

U drzavnim skolama uvek ima takve dece ali ima i dobre dece. Sta mogu ta dobra deca da kazu nakon njenih reci? Kojim ocima je gledaju, gledas nastavnicu kako se batina sa losim djacima, kako da je cenis, kako da uvazis njenu kritiku sutra...koliko puta dodje advokatu da poludi, sa kakvim polusvetom oni sve rade...ali ne poludi jer ne sme da poludi. Postoji posledica za to. Prosvetni radnici ne prihvataju posledice. Probaj na bilo kom radnom mestu da pretis potplacenim batinasima...sta bi sef u bilo kojoj struci kazao?

Sta bi bilo da je nisu snimili? Koliko je puta ovako govorila a da nije bila snimljena?
Mozda su je i snimali jer je ranije imala ovakve ispade. Jedna od opcija...nije nemoguca. Traze od nas da verujemo na slepo bas svakom profesoru. Takvo poverenje je opasno davati bilo kome. I lekaru, sudiji, generalu a kamoli prosvetnom radniku. Ljudi moraju da misle svojom glavom.

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.345
Ne vidim dobar razlog da se iza zena koja po svom recniku i ponasanju krije profesija.
Ova profesorka treba da odmara i uziva negde u toplom moru na jahti, a ne da zauzima pristojnim profesorima mesto.
Neko pomenu pevacice i nasilnike sa YT, pa razlike nema izborila se da bude na YT i red je da napreduje, a ne da se muci problemima koje imaju pristojni nastavnici i profesori.