IMALI VANZEMALJSKOG ZIVOTA I DOKAZA O NJEMU?

• Začetnik teme Začetnik teme DON
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obersturmfuehrer:
ne, ne, gresis...
ono sto je nadjeno izgleda kao fosili bakterija. Inace, kako mislis da ih ozive, i razmnozavaju i sve sto treba, kada su te bakterije i dalje na Marsu?

sa ostalima, i zivotom na Evropi se slazem...

Pa nisi gledao tu emisiju, kad bi gledao bilo bi ti jasno jer znas da na Marsu u ovom trenutku ima najmanje 5 robota koji prikupljaju prasinu sa povrsine i svakako da je ta prasina donesena na Zemlju jer kako bi onda i uopste znali da su fosili ? Ne bi valjda nagadjali ???

ovako....
roboti na marsu se razlikuju pre svega po njihovoj svrsi. Imas one koji su namenjeni za proucavanje tla, za proucavanje atmosfere, za osmatranje i tako dalje. svaki od ovih robota ima tacno odredjenu namenu, ali moze da ispituje i druge stvari.
Poslednji uzorak marsa na zemlju je donet jos pre 20 godina, i u pitanju je prasina i iz toga se nista sto ima veze sa biologijom nije moglo zakljuciti...posle toga sa marsa nista nije vraceno na zemlju.
Da su u pitanju fosili (sto je i dalje pod znakom pitanja) je utvrdjeno na osnovu slika i njihovog hemijskog sastava (svaki od ovih robota je opremljen mini laboratorijom)...
Inace, trenutno su na Marsu aktivni Spirit i Opportunity...ne znam sta se trenutno desva sa Pathfinderom, ali mislim da je on odradio svoje...engleski Beagle se jos davno srusio u pokusaju sletanja...
Naravno, u orbiti marsa ima nekoliko automatskih stanica koji non stop snimaju planetu.

i jos da dodam nesto oko Kizoovog posta...
da, voda postoji, ali kao sto si rekao - u tragovima, i delimicno u marsovom polarnom pokrivacu....kad sam spominjao prisustvo vode, ja sam ciljao na vodu u tecnom stanju....

Obersturmfuehrer:
sve ok, osim onoga 'koristimo 5% mozga'
mi koristimo 100% mozga...mislim, ako ti neko izvadi pola mozga, hoces li moci da funkcionises?

Nemoj da si bukvalista......ne mislim da nam ne funkcionise ostatak mozga....Funkcionise ,ali ne zavisno od naše svesti.....Dakle belezi .....,a mi imamo limit memorije.....dakle ne secamo se svega sto je u zivotu zabelezeno.....,a svesni smo samo onoga sto osetimo,vidimo ,cujemo.....dok i to kasnije zaboravljamo......Kada bi koristili ceo kapacitet memorije,bili bi sto posto svesna bica.....Za sada smo samo 5% svesna bica.(metaforično .....koristimo 5% mozga).....i to su naucnici hteli da kažu....

Pa ne moram baš sve da pojednostavljujem........

simple_things:
Nemoj da si bukvalista......ne mislim da nam ne funkcionise ostatak mozga....Funkcionise ,ali ne zavisno od naše svesti.....Dakle belezi .....,a mi imamo limit memorije.....dakle ne secamo se svega sto je u zivotu zabelezeno.....,a svesni smo samo onoga sto osetimo,vidimo ,cujemo.....

znaci 100% :)
salim se naravno, ovo drasticno menja stvari, ogromna je razlika u tome koji se deo mozga koristi a koji ne.
Ako cemo skroz precizno, cak je i taj nesvesni deo na neki nacin dostupan. Iako se navodno ne secamo nekih stvari, to ostaje negde pribelezezno, i u nekim stanjima kao sto su ona bliska smrti, hipnoza, operacija na mozgu, ili ne znam sta, neka zaboravljena secanja se mogu oziveti...

Obersturmfuehrer:
znaci 100% :)
salim se naravno, ovo drasticno menja stvari, ogromna je razlika u tome koji se deo mozga koristi a koji ne.
Ako cemo skroz precizno, cak je i taj nesvesni deo na neki nacin dostupan. Iako se navodno ne secamo nekih stvari, to ostaje negde pribelezezno, i u nekim stanjima kao sto su ona bliska smrti, hipnoza, operacija na mozgu, ili ne znam sta, neka zaboravljena secanja se mogu oziveti...

polako i ti nesto kapiras .....

ma šalim seeeeee,nemoj sad da se primaš pa da mi odgovoriš na poruku.....

Obersturmfuehrer:
kahm....
nemoj molim te i mene da guras u to 'mali i glupi'....vecina ljudskog roda jeste takva, ali ja se ne smatram takvim...to su mozda oni koji koriste tih 5% mozga./...

E,jesi nekada pokušao da se objasniš buba švabi......
......
Pošto verujem da to ne možeš da uciniš ......predlažem ti da počneš da koristiš tih 5%....

Obersturmfuehrer:
da se objasnim bubasvabi?
ne pratim te najbolje...
a ti mozes da obrazlozis ono ljudi su 'mali i glupi'?

Nađi buba švabu i stavi je ispred sebe....gledaj je u oči i pokušaj da joj objasniš da si pametniji od nje....da si ti taj koji određuje da li će ona živeti.....da si ti njen Bog....onaj koji vlada njenim životom ....Pokušaj to da joj objasniš pa javi šta si uradio.....

poz

DON:
...Voleo bih da cujem Vasa misljenja na ovu temu...

Mene samo iznenadjuje kako neko jos moze da postavi ovako pitanje.Ima.Nije mi toliko cudno sto se ovde na forumu postavljaju ovakva pitanja ali mi je cudno kako to naucnici i obrazovani ljudi mogu da postave takva pitanja.
Mislim da nema nikakve svrhe da ljudi pokusavaju da nesto saznaju o tom vanzemaljskom zivotu.Ni jedan covek ne moze ni da zamisli sta sve ima u necemu sto je bez kraja i pocetka,a to je svemir.Kako ljudi mogu da budu toliko ograniceni? Zasto ne ulepsaju svoj mali zivot ovde i sad,a vanzemaljci nek sebi ulepsaju zivot...

luckastalutkica:
Mene samo iznenadjuje kako neko jos moze da postavi ovako pitanje.Ima.Nije mi toliko cudno sto se ovde na forumu postavljaju ovakva pitanja ali mi je cudno kako to naucnici i obrazovani ljudi mogu da postave takva pitanja.
Mislim da nema nikakve svrhe da ljudi pokusavaju da nesto saznaju o tom vanzemaljskom zivotu.Ni jedan covek ne moze ni da zamisli sta sve ima u necemu sto je bez kraja i pocetka,a to je svemir.Kako ljudi mogu da budu toliko ograniceni? Zasto ne ulepsaju svoj mali zivot ovde i sad,a vanzemaljci nek sebi ulepsaju zivot...

Dali pod terminom *ulepšavanje života* podrazumevaš ne razmišljanje o istom.....

obershtumi!
nemoj se sekirati....
mali mnogo gleda filmove sa Ricardom Girom!.......[ako znas na koji film mislim!]
:)
Eto danas gledam na kablovskoj kod druga otkrivena po prvi put kamena planeta izvan suncevog sistema oko 5,5 puta vece mase od zemlje ali udaljena od svoje zvezde kao nas mars od sunca sa tankom atmosferom i gravitacijom 3 puta vecom od nase.Mozda tu ima nekog prostijeg oblika zivota.?....
Trebaju nam mnogo mnogo veci teleskopi u svemiru nema sta,i u tom pravcu treba ici,neka velika medjunarodna kooperacija-to bi bilo super i da se naprave veliki teleskopi na mesecu koji ce moci da vide planete velicine zemlje na par hiljada sv. godina.

Obersturmfuehrer:
sta ti uopste hoces da kazes?

Tih 5% je malo da bi se shvatio život.....zato ga ni ne shvatamo....

Usput....

Naučno prihvaćena starost planete Zemlje i ostatka solarnog sistema je oko 4.55 biliona godina (plus ili minus 1%)
Naravno da znaš šta je galaksija i da se mi nalazimo u Galaksiji nazvanoj Mlečni put.U našoj galaksiji sigurno nismo jedini koji poseduju Sunce (čitaj zvazdu).Postoji preko 100 .bilona zvezda samo u Mlečnom putu.A dijametar mlečnog puta je oko 100.000 svetlosnih godina.....Naš solarni sistem je udaljen oko 25,000 sv.god. od centra galaksije.
A zamisli ovo...... Sa zemlje se verovao ili ne mogu videti još čak tri galaksije.....Andromeda Galaxy,udaljena oko 2 miliona sv.god.,zatim Large Magellanic Cloud,udaljen 160.000 sv.god.od zemlje i Small Magellanic Cloud, udaljen 180.000 sv.godina.A to su druge galaksije......heh........Znači možemo ih videti .ali ih ne možemo upoznati jer smo mali i glupi....ups......sorry.....ma i ja sam .....nemoj se ljutiš.....
E,a da li oni na nas gledaju kao na buba švabe kako sam ja navela......pa pravo da ti kažem ,to mi deluje kao jedini racionalan odgovor.......
Mislim........mi smo još mlada planeta........Ma zamisli samo univerzum........Znaš li ti koliko je on star po zemaljskim proračunima......Pa ,oko 15 biliona god....
Pa šta smo onda mi.......i otkud ti to da smo veliki i pametni......

Ajd...... pOz

simple_things:
Tih 5% je malo da bi se shvatio život.....zato ga ni ne shvatamo....

Usput....

Naučno prihvaćena starost planete Zemlje i ostatka solarnog sistema je oko 4.55 biliona godina (plus ili minus 1%)
Naravno da znaš šta je galaksija i da se mi nalazimo u Galaksiji nazvanoj Mlečni put.U našoj galaksiji sigurno nismo jedini koji poseduju Sunce (čitaj zvazdu).Postoji preko 100

pazi
u nasoj galaksiji niko ne poseduje sunce kao ni mi, ali je sunce NASA zvezda. Ja je namerno svojatam jer je ona izvor zivota za nas...
Sa zemlje se moze videti prilicno galaksija, a ne samo tri kao sto ti kazes...ako me ne bude mrzelo naci cu citavu listu pa cu to da postujem.

I bla bla

glavni problem je u tome, sto "Oni" ne znaju da smo tu.....
oni bi jedino mogli da doznaiju za nas na osnovu radio talasa, koje mi aktivno emitujemo tek poslednjih 100 godina...

Obersturmfuehrer:
pazi
u nasoj galaksiji niko ne poseduje sunce kao ni mi, ali je sunce NASA zvezda. Ja je namerno svojatam jer je ona izvor zivota za nas...
Sa zemlje se moze videti prilicno galaksija, a ne samo tri kao sto ti kazes...ako me ne bude mrzelo naci cu citavu listu pa cu to da postujem.

I bla bla

glavni problem je u tome, sto "Oni" ne znaju da smo tu.....
oni bi jedino mogli da doznaiju za nas na osnovu radio talasa, koje mi aktivno emitujemo tek poslednjih 100 godina...

Sa zemlje se mogu golim okom videti samo tri galaksije izvan naše galaksije........stojim iza svojih reči........

A to da li oni nas vide ili ne ......mi nemamo pojma........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back