Imali ljudi koji nikad nisu radili težinske treninge?

Dodji kod mog drugara na plac da krčis, nosiš debla, kopas, busis rupe za ogradu 😁
Mesec dana rmbacimo. Svi mišići ti rade. Stalno ideš uzbrdo, nizbrdo pod opterećenjem. Kondicija mi je top, a trbušnjaci izronili ispod šlaufa 😁
A o svežem vazduhu na planini u šumi da ne pričamo. Uh, onaj smrad teretane... 🤢
Čovik ako želi imati snagu mora dizati tegove: benč, čučanj, mrtvo dizanje, potisak iznad glave, veslanje u pretklonu i slično. Jer mišići ne mogu rasti od kopanja i bušenja zato što su premale težine. Budimo realni kolika je motika? 1 kg ima. Pa to je smišno. To je trening za dicu od par godina a ne odrasle muškarce. Jedino kada bi motika imala 100 kg onda bi možda nešto bilo, mada i onda teško jer potrebni su točno određeni pokreti na određeni način u određenom trajanju da bi mišići rasli, odnosno vježbe u kojima se teret gura od sebe ili vuče prema sebi, a takve pokrete (vježbe) jednostavno ne možemo izvesti kopanjem i bušenjem. Jedino bi deblo donekle moglo biti iskoristivo za raditi prednji čučanj jer ga možeš uzeti u naramak, ali za sve ostale vježbe i ono je nezgrapno, previše je debelo pa ga ne možeš uhvatiti, iskliznulo bi iz ruku. Šipka je dizajnirana baš za dizanje jer je dovoljno tanka kako bi je mogli uhvatiti a teret joj je smišten sa strana a ne tamo di moramo hvatat rukama.

Motika, pa motikaj njivu. Onda nosi na pijacu i u godomin gajbice. No nisam zaradio za ferari tim poslom. ko Marko Milosevic.
Sklekovi i zgibovi, trcanje i prepreke, vojska...
Da da baš će se nabildati sa motikom koja je teška 1 kg. Hahahaha samo u tvojim snovima. Sklekovi su također prelaka vježba, to je kao da dižeš 50 kg na benču, smišno, toliko i žene mogu dići po teretanama. Zgibovi su dobri. Od trčanja može dobiti samo izdržljivost i kondiciju ali snagu i mišićnu masu ne.

Nikad u životu nisam išao u teretanu. Nisam vidio logiku u tome da ja nekome plaćam da bi dizao teret. Kad sam dizao teret, oni su plaćali meni.
Skekove sam radio samo kad sam morao. Čučnjeve i trbušnjake isto.
Ali pozdravljam ovo što sad ima u svakom drugom parku. One sprave za vježbanje vani. To je super stvar. Besplatno je i može vježbati tko želi i kad želi.
Ima itekako logike. Plaćaš teretani da dižeš njihov teret pa onda od dizanja tog tereta ti postaješ jači, veći, lipši, zgodniji, zdraviji. Od sklekova nema ništa, a nema ni od čučnjeva ako ih radiš uprazno bez opterećenja u vidu šipke koja ti stoji između vrata i leđa.

Ako ne misliš ništa onda nemoj pisati stvari o ljudima na osnovu 2 posta.
Pokušaj shvatiti da postoje ljudi koji ne žele davati novce da bi podizali tegove, i koji ne žele biti okruženi ljudima koji se 15 min gledaju u ogledalo i napinju mišiće.
Kao što rekoh, svaki 4.-5. park ima sprave za vježbanje i ne moraš platiti ništa. I inače, ako trčim 4 puta tjedno, zašto je to lošije od podizanja tereta. Osim što je besplatno?
Podizanje tereta osigurava veću snagu, rast mišića, lipši izgled, bolji nivo testosterona. Toga kod trčanja nema. Ne možeš kao škrtac samo gledati što je jeftinije. Nekada moraš uložiti u sebe.

Čovik ako želi imati snagu mora dizati tegove: benč, čučanj, mrtvo dizanje, potisak iznad glave, veslanje u pretklonu i slično. Jer mišići ne mogu rasti od kopanja i bušenja zato što su premale težine. Budimo realni kolika je motika? 1 kg ima. Pa to je smišno. To je trening za dicu od par godina a ne odrasle muškarce. Jedino kada bi motika imala 100 kg onda bi možda nešto bilo, mada i onda teško jer potrebni su točno određeni pokreti na određeni način u određenom trajanju da bi mišići rasli, odnosno vježbe u kojima se teret gura od sebe ili vuče prema sebi, a takve pokrete (vježbe) jednostavno ne možemo izvesti kopanjem i bušenjem. Jedino bi deblo donekle moglo biti iskoristivo za raditi prednji čučanj jer ga možeš uzeti u naramak, ali za sve ostale vježbe i ono je nezgrapno, previše je debelo pa ga ne možeš uhvatiti, iskliznulo bi iz ruku. Šipka je dizajnirana baš za dizanje jer je dovoljno tanka kako bi je mogli uhvatiti a teret joj je smišten sa strana a ne tamo di moramo hvatat rukama.
Hmmm...zavisi kakve mišiće i kakvu snagu želiš da imaš. Ako želiš da imaš velike dizacke mišiće onda da. Iskustveno, prave funkcionalne mišiće dobijaš drugim vrstama treninga. Govorim iz iskustva. Bavio sam se borilačkim veštinama bez posećivanja teretane i razvio savršeno sposobno i izdefinisano telo. Grudi su mi od običnih sklekove bile velike i mišićave. I dan danas su. O nogama da ne pričam. Mogu ti slikati butine. Kao u bivola. I to sve od običnog niskog stava koji se zahteva na treningu. Ne želim velike nefunkcionalne mišiće već izdefinisane i funkcionalne. Opet ponavljam, sve zavisi sta želiš od svog tela.

Hmmm...zavisi kakve mišiće i kakvu snagu želiš da imaš. Ako želiš da imaš velike dizacke mišiće onda da. Iskustveno, prave funkcionalne mišiće dobijaš drugim vrstama treninga. Govorim iz iskustva. Bavio sam se borilačkim veštinama bez posećivanja teretane i razvio savršeno sposobno i izdefinisano telo. Grudi su mi od običnih sklekove bile velike i mišićave. I dan danas su. O nogama da ne pričam. Mogu ti slikati butine. Kao u bivola. I to sve od običnog niskog stava koji se zahteva na treningu. Ne želim velike nefunkcionalne mišiće već izdefinisane i funkcionalne. Opet ponavljam, sve zavisi sta želiš od svog tela.
Zavisi što ti smatraš velikim nefukcionalnim mišićima a što pravim funkcionalnim mišićima. Svaki normalni muškarac želi da bude jači a ne slabiji jer ipak je snaga oduvik bila simbol muškosti a snage nema bez određene količine mišićne mase. Kaži koliko si visok i težak?

Zavisi što ti smatraš velikim nefukcionalnim mišićima a što pravim funkcionalnim mišićima. Kaži koliko si visok i težak?
184. 80kg.
Pa npr. ja sam sa svojim neprebildovanim telom mogao da trčim maraton, da uradim 200 sklekova, premet, salto, bio brži od mojih drugara iz teretane, mogao ceo dan da radim. A plus nikada nisam bio neka izelica. Nije mi bilo potrebno puno resursa, hrane..
Ne kažem ništa loše o teretani. Samo kažem da ogroman mišić ne znači i po definiciji veću snagu.

Svaki normalni muškarac želi da bude jači a ne slabiji jer ipak je snaga oduvik bila simbol muškosti a snage nema bez određene količine mišićne mase.
Ok je ovo, samo šta smatramo "muškošću"? Koju količinu mišića i kakvih mišića? Meni je borilačka veština razvila brze i definisane mišiće koji mogu dugo da rade. Kada sam sa 18 godina otišao na sistematski pregled (jer je nekad bio obavezan kada treniras) ova sestra je počela da viče doktora da dođe da me vidi. Ovaj došao i zaprepastio se. Pitao me, dete čime se ti baviš? Mogao si učiti anatomiju na mom telu.

Možda nešto krivo radiš. Vjerojatno možeš povećati težine koje dižeš i mišićnu masu. Kaži koliko godina ili miseci treniraš, koliko puta tjedno (sedmično), kojim danima, koje mišićne grupe zajedno vježbaš a koje odvojeno, koliko si visok, koliko imaš kilograma, šta jedeš i u kojim količinama?
Treniram ozbiljnije oko 5 godina, s tim da sam i ranije vezbao u teretani ali bio sam izdefinisan. Uvek sam se trudio svaki dan da radim druge grupe misica, uz to svaki dan od 100 do 200 sirokih zgibova se podrazumevalo. To kad sam bas ozbiljno trenirao, sad kako godine idu gubim polako tu zelju... Postajem dosta pasivan 😅, visok 193,5 cm, tezak 120 kg, jedem sve ali ranije sam cirao vise proteinsku hranu i dosta ugljenih hidrata.

184. 80kg.
Pa npr. ja sam sa svojim neprebildovanim telom mogao da trčim maraton, da uradim 200 sklekova, premet, salto, bio brži od mojih drugara iz teretane, mogao ceo dan da radim. A plus nikada nisam bio neka izelica. Nije mi bilo potrebno puno resursa, hrane..
Ne kažem ništa loše o teretani. Samo kažem da ogroman mišić ne znači i po definiciji veću snagu.
To je veoma slabo i mršavo. 80 kg je ništa. Na 184 cm ti bi trebao imati barem 90 kg da bi na nešto ličio. Ja sam isto visok 184 cm ali težak 104 kg. Zamisli koliko ja dominantnije izgledam od tebe. Šta će ti maraton i salto? Kakvu korist od toga imaš? To je čisto glupiranje i cirkus. Jesi li ti klaun ili čovik? Veći mišići u 99% slučajeva znače veću snagu. Ima izuzetaka ali su veoma rijetki maltene statistička greška. Uostalom zašto je Rotvajler jači od Pudlice? Zašto je lav jači od leoparda?

Ok je ovo, samo šta smatramo "muškošću"? Koju količinu mišića i kakvih mišića? Meni je borilačka veština razvila brze i definisane mišiće koji mogu dugo da rade. Kada sam sa 18 godina otišao na sistematski pregled (jer je nekad bio obavezan kada treniras) ova sestra je počela da viče doktora da dođe da me vidi. Ovaj došao i zaprepastio se. Pitao me, dete čime se ti baviš? Mogao si učiti anatomiju na mom telu.
Količina mišića mora biti tolika da izgledaš lipo i bez robe i sa robom a ne kad se skineš tobože se vidu mišići a čim obučeš nešto ličiš na čačkalicu, ni širine, ni punoće. Osim toga moraš biti sposoban podići barem 100 kg na benču, 150 kg na čučnju, 170 kg na mrtvom. Eto to su muškost i snaga.

To je veoma slabo i mršavo. 80 kg je ništa. Na 184 cm ti bi trebao imati barem 90 kg da bi na nešto ličio. Ja sam isto visok 184 cm ali težak 104 kg. Zamisli koliko ja dominantnije izgledam od tebe. Šta će ti maraton i salto? Kakvu korist od toga imaš? To je čisto glupiranje i cirkus. Jesi li ti klaun ili čovik? Veći mišići u 99% slučajeva znače veću snagu. Ima izuzetaka ali su veoma rijetki maltene statistička greška. Uostalom zašto je Rotvajler jači od Pudlice? Zašto je lav jači od leoparda?
Ne slažem se. 🙂 Imamo različitu percepciju lepog i korisnog tela
Što se tiče privlačnosti kod žena, bukvalno svaka sa kojom sam bio ili koju znam se "grozila" nabildanih likova. I mene je to iznenadilo. Vole skladno telo.
Drugo, koja ce ti tolika mišićna masa? Gorila se rodi nabildana jer joj to treba. Takođe i tigar i itd. A ti moraš da se ubijaš od teretane da bi imao tolike mišiće. Nije prirodno.

Ne slažem se. 🙂 Imamo različitu percepciju lepog i korisnog tela
Što se tiče privlačnosti kod žena, bukvalno svaka sa kojom sam bio ili koju znam se "grozila" nabildanih likova. I mene je to iznenadilo. Vole skladno telo.
Drugo, koja ce ti tolika mišićna masa? Gorila se rodi nabildana jer joj to treba. Takođe i tigar i itd. A ti moraš da se ubijaš od teretane da bi imao tolike mišiće. Nije prirodno.
Ja sam čuo milijardu puta kako žene komentiraju da vole nabildane muškarce. Meni također stalno govore da sam zgodan i da mi puno bolje stoji ovo sada nego kad sam bio kao ti građen. Te tvoje su očigledno lezbijke. Žena koja ne voli jake muškarce već mršave ta nema šanse da je normalna. To je isto kao da muškarac kaže da više voli kada žena ima male sise nego velike i da je najbolje žensko dupe ono koje je ravno poput daske, pa svi bi ga smatrali homoseksualcem. To što ti nazivaš skladnim tijelom je samo izgovor koji koristiš da bi pokušao opravdati svoju slabost.

Poslednja izmena:
Podizanje tereta osigurava veću snagu, rast mišića, lipši izgled, bolji nivo testosterona. Toga kod trčanja nema. Ne možeš kao škrtac samo gledati što je jeftinije. Nekada moraš uložiti u sebe.
Ok snažni. Da si barem čitao dio vremena koje si potrošio na dizanje tegova. Barem bi postove na forumu razumio. Ako već ne bi Ivicu i Maricu.
Al briga te, ti si mišićav i zgodan. Ona žena koja ne smatra tebe zgodnim, sigurno je lezba.
Nerealno šta čitam :mrgreen:

Ja sam čuo milijardu puta kako žene komentiraju da vole nabildane muškarce. Meni također stalno govore da sam zgodan i da mi puno bolje stoji ovo sada nego kad sam bio kao ti građen. Te tvoje su očigledno lezbijke. Žena koja ne voli jake muškarce već mršave ta nema šanse da je normalna. To je isto kao da muškarac kaže da više voli kada žena ima male sise nego velike i da je najbolje žensko dupe ono koje je ravno poput daske, pa svi bi ga smatrali homoseksualcem. To što ti nazivaš skladnim tijelom je samo izgovor koji koristiš da bi pokušao opravdati svoju slabost.
Dobro. Kakogod. 🤣

Ajd da ne zamre ova tema. Prošle sedmice sam probao maksimalne kilaže na sve četiri glavne vežbe - uski benč pres, stojeći potisak iznad glave (military press), prednji čučanj i mrtvo dizanje.
Prvo pojašnjenje, ne radim klasičan benč zato što imam veliku povredu ramena rotatora manžetne pa zato radim uski benč, malo uže od širine ramena, tako me mnogo manje boli rame. Drugo, nemam dobar nosač za šipku kad radim čučanj zato moram prednji čučanj tako mi je bezbednije. Ovo su bili "labavi kečevi", znači ispravna forma. Rezultati:
uski benč - 125kg
stojeći potisak - 85kg
prednji čučanj - 122kg
mrtvo dizanje -220kg

Back