Ima li smisla živeti, ako ćemo umreti?

Pa u tome je poenta. Bog nije nesto nezavisno od duha, nije ostao nigde spolja onako matematicki izdvojen i izolovan nego je to...nedeljiva sustina.

Ova teza malo zadire u teorije NEW AGE-a.

Mi nismo Bog.
Bog je samo Jedan... i on je Najveci i jedini koji ima moc itd...

A mi smo njegova stvorenja.
Ali On nas je stvorio po svom oblicju, i udahnuo nam dah zivotni... i zbog toga raspoznajemo od koga smo nastali :)

Ova teza malo zadire u teorije NEW AGE-a.

Mi nismo Bog.
Bog je samo Jedan... i on je Najveci i jedini koji ima moc itd...

A mi smo njegova stvorenja.
Ali On nas je stvorio po svom oblicju, i udahnuo nam dah zivotni... i zbog toga raspoznajemo od koga smo nastali :)

Mi jesmo Bog kao metafizicka bica a ne kao individue, jedan "Bog" je samo simbol, metafizicki jedno ali ne bukvalno jedno jer transcedentna egzistencija ne poznaje nikakvo jedno niti mnostvo, to je samo u analizi, nasoj analizi svesnih bica.
A kauzalitet tu ne vazi, promena jednog materijalnog oblika utice na promenu drugog materijalnog oblika, jedno telo pokrece drugo a ne moze duh da pokrece bilo sta, duhovno je uslov a ne nesto na lancu uzroka i posledice. Spoj duha i tela nije kauzalan.

ja se odgaja. pa kad ga posadiš i tetošiš, onda ono postane ti. tak postaneš ja.
a ovo sa stvoriteljem je izum jednog ja, koji sebe gradi i poistovjećuje sa svojim izumom.
sad to ja ima „znanje“ o svom stvoritelju i na tome još malo naraste.

bog vam je
gott.gif
osobito dobro uspio

Mi jesmo Bog kao metafizicka bica a ne kao individue, jedan "Bog" je samo simbol, metafizicki jedno ali ne bukvalno jedno jer transcedentna egzistencija ne poznaje nikakvo jedno niti mnostvo, to je samo u analizi, nasoj analizi svesnih bica.
A kauzalitet tu ne vazi, promena jednog materijalnog oblika utice na promenu drugog materijalnog oblika, jedno telo pokrece drugo a ne moze duh da pokrece bilo sta, duhovno je uslov a ne nesto na lancu uzroka i posledice. Spoj duha i tela nije kauzalan.

Џабе јој то објашњаваш. Дотична је очито увелико заглибила у религијска испирања ума. У религијске догме.

За њу је бог ОН! Тамо негде. Господар! Он је најмоћнији господар над робљем. Будимо му зато скрушени и понизни а он ће нам дати плату за то. ОН.!!.велики господар.... милосни....љубезни...

Ето, тако некако иду те религијске контемплације.

И како сада они да прихвате да је оно што налазимо у самосвести нити настало нити може нестати Самим тим не потребује љубезног творца.

То из темеља руши њихове догме и не очекуј да се то пробије до њихове свести.

Back