tgdanijela
Poznat
- Poruka
- 7.092
..kako reče jedan poznati filozof..da je sudbina ljudi u rukama njihovog razuma, a ne nagona(instinkta) ljudi bi davno izumrli ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Знатижељни мислиоче о овоме ти говорим. Погледај ове одгворе. Њихов духовни склоп је очито еонима далеко од спознања најосновније чињенице тј идеалности Локових секундарних квалитета.
"Ватра је врела. Топлота је у ватри!"
Шта рећи на то?
И још очекујеш да такви разумеју Барклијеву корелативност
Ма како то звучало. Они попут нас који имају филозофски разбор очито имају нешто што велика већина других људи немају.
Opet bez odgovora :da li komuniciramo ili ne!![]()
Zaista nemaš nikakvu korist od toga ukoliko ne shvataš sve što prethodi tom zaključku. A šta je to što prethodi? To je čitavo postojanje, procesi postrajanja, i znanja o tom postojanju i procesima postajanja, dakle znanja o osnovi i principima po kojima se realnost stvara. A kada 'čovjek' shvati da je čitav vidljivi svijet uistinu 'njegova predstava' onda počne da traži odgovore na pitanja o postanku predstave u Sebi a ne u predstavi koju gleda. Postojanje same predstave omogućava nešto sasvim drugo, te da bi smo izmijenili predstavu moramo prodrijeti u srž tog 'drugog' (koje je uistinu 'prvo'). Tada nam ova rečenica "ne ovaj monitor nije realan on je samo predstava u mojoj svesti" neće služiti kao 'prazna slama' već će to biti potsjetnik biću da se vrati na istinski uzrok postojanja te predstave, na ono što joj prethodi. Vraćanjem na Znanje o strukturi postajuće realnosti, dajemo Sebi mogućnost da izmijenimo, ispravimo ono što smo tokom projekcije u NE-Znanju stvorili, iskrivili.
Svrha svakog znanja je da ideju, a tako i 'nadu' pretvori u ostvarivu realnost. Tako, i znanje o principima i osnovi postojanja dakako služi (koristi) isparavljanju takvog stava koji ti trenutno imaš o svom učešću na ovoj diskusiji, u ovoj realnosti uopšte.
Zlo i patnja su tvoj ne-svjesni Izbor. Da bi to shvatio moraš da osvijetliš NE-svjesno što će ti pomoći da ZNAŠ kako se stvara realnost 'u kojoj je monitor samo predstava koju sam sebi projektuješ'. Zlo i patnja, isto kao i taj 'monitor' postoje jedino u tvom razumu, u tvojoj predstavi. I sve dotle dok istinski ne upoznaš Sebe, dakle dok ne shvatiš sve aspekte bića-koje-jesi, nećeš shvatiti kako se ova predstava stvara za tebe, te zbog toga ni ti,-čovjek nećeš dočekati taj dan kojemu se nadaš. Mlaćenjem prazne slame ne dobijaš ništa, zaista, zato ti predlažem da staneš za trenutak, da prekontrolišeš da li je slama koju mlatiš zaista prazna, pa ako jeste ostavi se ćorava posla.. idi na pecanje.
Ne mlati praznu slamu onaj za kojeg ti misliš da je mlati... Onaj koji mlati praznu slamu jesi ti, ti koji se upuštaš u nešto što za tebe u ovom trenu nema nikakvog smisla.
Ajde drugacije da se postavi pitanje i odgovor ce se sam po sebi nametnuti... Da li je smisao ili svrha uopste NUZNA za postanak zivota???? A sta ako nije??? Svrha podrazumeva akciju koja mora imati svog nosioca. Taj nosioc zeli da postigne neki cilj. Ko je nosilac sto proizvodi ljudski zivot? Da li postoji? Svrha moze postojati samo pod uslovom da je covekovo postojanje planirano od neke trece strane. Za to nema dokaza. Teorije, nagađanja do u besvest – toga ima na bacanje. Vecina i jest za bacanje…Sta je od toga znacemo ili necemo nikada saznati tek nakon smrti... Sa druge strane dok zivimo postoji svrha jer ona ima svog nosioca a to je covek a on ce svoj smisao naci u nekom sopstvenom cilju i on je individualan... /
Smaraš s tim prepotopskim Lokovim "otkrićem"...Хајде ti и она материјалиста Флај, која изнесе своје материајалистичке апсурде и побегне, одговорите да ли је тополота у ватри, да ли је боја на тој ватри, као и мирис дима у том диму?
Smaraš s tim prepotopskim Lokovim "otkrićem"...
Evo ti nešto pametno da se malo edukuješ:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Sučelje_mozak-računalo
Bilo bi interesantno izmeriti bioimpulse kad te zaboli zub,a ono kao sad
praznici i nigde nijedan zubar ne radi i čak ni apoteke dežurne ni od korova,
a ponestalo anelgetika u kućnoj apoteci...
To bi bila "samo" tvoja predstava,ali horor...
Opet bez odgovora :da li komuniciramo ili ne!![]()
Komunikacija je očita. Još samo treba da znaš ko to ili šta to komunicira sa kim ili sa čim???
U ovom univerzumu svi i sve smo povezani jednim UMOM. Ali ni to nije jedina istina. Istovremeno, svi sve u ovom univerzumu jesmo dio tog UMA. Dakle, nešto što sadrži sve (svako Ja) u Sebi takođe, simultano služi kao veza svim tim sadržanim Ja. Šta se s tim ostvaruje? Ostvaruje se jedno cjelovito iskustvo zvano univerzum, a njegova manifestacija je moguća jedino kroz razmjenu Znanja-o-Sebi svakog od ovih prisutnih Ja u njemu. Svako sadržano Ja postaje jedan Subjekat kao i objekat svim drugim Subjektima. Komunikacija je očita a i smisao komunikacije je očit; spoznaja kroz bekonačnost indirektnih odnosa, dakle putem Uma. Um je dakle sadržilac ali i sadržano. Sadržan je u svakom jednom individualnom odnosu, dakle uvijek je prisutan uz svako Ja, te tako nastaje projekcija jedinke unutar univerzuma. A pošto biće-koje-jesmo ima moć da se centrira u svakom od tih individualnih Ja simultano, ono je uistinu u poziciji svakog Subjekta s kojim se poistovjećuje ali i u samom Umu, te kao takvo ONO komunicira samo sa Sobom kroz UM, uzimajući ga kao osnovu svakom razumu. I kada se to biće-koje-jesmo uzdigne na nivo UMA jedino tada UMOM (ne razumom) ono ZNA Znanje-o-Sebi-apsolutu; ZNA da je ono apsolut i da je apsolutno prisutno u SVEMU.
(Kada kažem da biće ZNA, s tim uistinu kažem da ono biva to Znanje.)
Ти би требао да мало спустиш свој ЕГО са висина на које си га уздигао и да узмеш филозофска дела у руке и ту збрку празних појмова којима витлаш доведеш у ред.
Тиме ћеш својој интуицији, ако је поседујеш јер ја то из твојих одговора не могу да видим, дати атрибут знања а што нам је филозофија омогућила.
Univerzum je toliko veliki da sve da si najbitnije covek u istoriji covecantsva to je nista.
Ja zaista ne vidim nikakav smisao svemu tome i ubija me
Znam. Ali i to nije dokazivo, a i da jeste, šta ja imam od toga ?
"Jer to da je objektivno postojanje stvari uslovljeno jednim predstavljajucim subjektom, i da, prema tome, objektivni svet postoji samo kao predstava, nije nikakva hipoteza, a još manje odluka bez opoziva, ili cak nekakav paradokson uzet radi diskusije, vec je to najsigurnija i najednostavnija istina, cije je saznanje otezano samo time što je ona cak i suvise jednostavna, a svi ljudi nisu dovoljno razboriti da bi posli od prvih elemenata svoje svesti o stvarima."
Шопенхауер
Razmisli о овим Шопенхауровим речима па те неће толико убијати:
http://forum.krstarica.com/entry.php/6399-Šopenhauer-kao-vaspitač
Јер величина универузма не укида чињеницу да он једино постоји у свести човека као његова представа
Znam. Ali i to nije dokazivo, a i da jeste, šta ja imam od toga ?
Ti očigledno nisi imao priliku, kao niti Sopehauer (sudeći po tvojim objašnjenjima), da izađete dalje iz Svjesnosti čovjeka.
Ti očigledno nisi imao priliku, kao niti Sopehauer (sudeći po tvojim objašnjenjima), da izađete dalje iz Svjesnosti čovjeka.
Biće je ono koje je sveprisutno, tako da ono po želji može da mijenja svoju pažnju i svoj Centar usmjerava (Voljom) na bilo koji aspekt postojanja (SEBE). 'Čovjek' je samo jedan dio tog postojanja (bića) ali dakako, 'čovjekova' predstava 'Svijeta' je ograničena širinom svjesnosnog kruga bića koje u ovom domenu postojanja Sebe doživljava 'čovjekom'. Tako i 'čovjekova predstava 'veličine' univerzuma nema nikakve veze sa stvarnošću. Univerzum ne možeš zamisliti. Da bi shvatio grandioznost univerzuma moraš da se vineš u sam univerzalni UM. Tada ti sve biva jasno, kristalno jasno, jer tada ga doživljavaš kao neposredno Znanje-o-Sebi, u SEBI.
NIšta... naročito ako su lepi, očuvani, još vrući, i imaju do 30g...јете видели лешеве?
и ? шта им фали?
Нема ту никакве "грандиозности универзума" јер изван свесности човека нема простора самим тим ни опростореног времена. тако да нема ту ничега што бисмо звали "универзум" нити ичега што бисмо звали "грандиозно".
Једини атрубут који бисмо могли доделити томе јесте онај Исусов када су га питали шта је истина? Одговор је био ћутање, јер је то једини исправни опис трансцендентног.
Сада, управо та твоја употреба гомиле описа и речи уноси сумњу да и поред свог тог твог наводног мистицизма заправо си ти и даље у сировом реализму.
Јер да си стварно додирнуо трансцендентно или наслутио оно што је Бергсон звао трајање и квалитативна множина, Шопенхауер воља, а што једино имамо од ствари по себи ....као бледи одраз исте, не би то толико описивао. Не би показивао прстом не ТО. Јер би знао да је ТО трансцендентно.Капираш?
Ти још увек изгледа не знаш да је то трансцедентно што уноси сумњу да си икада дошао у додир са тиме.
Ћутање је једини одговор који мистик може да употреби и да буде поштен при томе. Оно јесте да то ћутање не може обезбедити нове ролексе и Ролс Ројсеве новостасалим гуруима жељних славе и пара . Али тако је како је.