Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Убио ме Бог ако сам схватио шта си хтио поручити.ti si nam samo otkrio motiv da se poklope istovremeno i arijanci i monofiziti, ali sta to govori o vama?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Убио ме Бог ако сам схватио шта си хтио поручити.ti si nam samo otkrio motiv da se poklope istovremeno i arijanci i monofiziti, ali sta to govori o vama?
ти се убеђујеш са човеком који каже да Тајна Вечера није била Евхаристија и да се апостоли тад нису причестили Телом и Крвљу Христовом, него је то био само наговештај, као нека показна вежба.Изнеси цитате па да видимо. Овако причамо наслијепо.
ово је иконоборачка јерес коју су осудили Оци Седмог Васељенског Сабора... на коју се свештеном радњом прености светост Прволика...
Нека изнесе шта има. По мени је прича прилично јасна. Тамо је била Евхаристија и то свједоче многобројни Св. Оци. А што се тиче икона не треба их освештавати. Имам бацити око на документе Седмог сабора па да се скроз увјерим у то.ти се убеђујеш са човеком који каже да Тајна Вечера није била Евхаристија и да се апостоли тад нису причестили Телом и Крвљу Христовом, него је то био само наговештај, као нека показна вежба.
Цитирај цео пост у целости...ово је иконоборачка јерес коју су осудили Оци Седмог Васељенског Сабора.
Не само на документа, већ и на тумачење светих отаца тог документа...Нека изнесе шта има. По мени је прича прилично јасна. Тамо је била Евхаристија и то свједоче многобројни Св. Оци. А што се тиче икона не треба их освештавати. Имам бацити око на документе Седмог сабора па да се скроз увјерим у то.
Не куни себе, глупе су ти узречице...Убио ме Бог ако сам схватио шта си хтио поручити.
То јеси у праву али урођено ми је то.Не куни себе, глупе су ти узречице...
Оно ''Бога ти'' и сл је исто забрањено празнословље не помиње се Бог узалуд и успут...
Види се да си изБосне, фали ти србијанска пристојност
Није урођено, него злом навиком стечено...То јеси у праву али урођено ми је то.
Унаточ том твом есхатоначком и НАДВРЕМЕНСКОМ смислу који БРИШЕ ГРАНИЦЕ, ово није пуна и Новозаветна Евхаристија (јер сте обрисали том уоптеном тврдњом значај ПУНОТЕ ДАРОВА Педесетнице), јер није епиклезом призван Дух Свети да освети приложење... Чим нема Епиклезе као суштинског ОСВЕТИТЕЉА тела Христовог за литургију, у твом твом поистивећивању светоотачких цитата и догматике, латинштина опасно заудара на дечије антиаргументације...ти се убеђујеш са човеком који каже да Тајна Вечера није била Евхаристија
Тачно... Како да се причесте Телом које се још није Вазнело на небо да би се спуштало светотајнски на земљу и које је гле чуда, БАШ ПРЕД ЊИМА ТУ док Христос Лично установљава нешто што ће тек Педесетница да попуни благодаћу на благодат? Објасни ми зашто и како је то исто непрослављено тело Христово на земљи, и оно после Вазнесења, баш желим да знам... ОБАВЕЗНО НА ОВО ОГДОВОРИи да се апостоли тад нису причестили Телом и Крвљу Христовом, него је то био само наговештај,
Безобразлук и импутирање банализацијомкао нека показна вежба.
онда ни Крштење Господа на Јордану није било право крштење, већ само "преднацрт", јер се збило пре Педесетнице?Ти једноставно лажеш да је исто пуноћа литургије са Духом Светим након Педесетнице и онај Пранацрт Христов пре Васкрсења
Питај Св. Оце који пишу да су се причестили Тијелом. Преузео си главни протестантски аргумент у прилог тврдњи да је Евхаристија симбол.Тачно... Како да се причесте Телом које се још није Вазнело на небо да би се спуштало светоптајнски на земљу и које је гле чуда, БАШ ПРЕД ЊИМА ТУ док Христос Лично установљава нешто што ће тек Педесетница да попину благодаћу на благодат? Објасни ми зашто и како је то исто непрослављено тело Христово на земљи, и оно после Вазнесења, баш желим да знам... ОБАВЕЗНО НА ОВО ОГДОВОРИ
Јел оним са неба ко и ми сад после Вазнесења?Питај Св. Оце који пишу да су се причестили Тијелом.
Не праве разлику.Јел оним са неба ко и ми сад после Вазнесења?
Његово крштење је имало Духа на Себи, то пише у Богојављенској Причи...онда ни Крштење Господа на Јордану није било право крштење, већ само "преднацрт", јер се збило пре Педесетнице?
Не праве у општим беседама раји, јер нема ни потребе разврставати им моменте опуноћења Литургије, јер је сам Христос довољан као Началник установе и Образац за све и сваког...Не праве разлику.
значи, она крштења што је Јован савршавао пре Христовог силаска на Јордан, била су недостатна (фалична)?Његово крштење је имало Духа на Себи, то пише у Богојављенској Причи...
Али ово овде, где је епиклеза да буде, и где је Христос са неба тада?
Ти овим говориш да они мантрају и "раји" причају погрешне ствари. Светоотачка тумачења Јеванђеља јесу извори истине а ти си кренуо на то ударати.Не праве у општим беседама раји, јер нема ни потребе разврставати им моменте опуноћења Литургије, јер је сам Христос довољан као Началник установе и Образац за све и сваког...
Догматске беседе о Телу Христовом, где су? Целе, без цитата?
а ти си мислио да су зурлоти православни? зар секташка свест може бити православна?Ти овим говориш да они мантрају и "раји" причају погрешне ствари. Светоотачка тумачења Јеванђеља јесу извори истине а ти си кренуо на то ударати.
Ови тачни цитати нису извори догматске истине о Телу Христовом које још није било на небу тада, већ тумачења јеванђеља након што се све одвијало...Ти овим говориш да они мантрају и "раји" причају погрешне ствари. Светоотачка тумачења Јеванђеља јесу извори истине а ти си кренуо на то ударати.
Секта те обесвестилаа ти си мислио да су зурлоти православни? зар секташка свест може бити православна?
Ти цитати говоре шта се догодило на Тајној Вечери Зилоте. И то није један Отац писао па да кажеш изоловани случај већ већ више њих. Оспори то и комотно баци у воду сва светоотачка тумачења Писма.Ови тачни цитати нису извори догматске истине о Телу Христовом које још није било на небу тада, већ тумачења јеванђеља након што се све одвијало...
Ти си тај који је тврдио да се апостоли НИСУ причестили Тијелом и Крвљу на Тајној вечери. То је тврдња која је у супротности са учењем Отаца о томе шта се збило на поменутом догађају.Ми анализирамо двоструко и кад јесте било и кад није још било на небу, да би Сталтерову духоборију згазили
Тумачења догматике дај, па можда и оспориш нешто...
Ви сте смешни и јадни у догматском знању, кад вам је исто (у сваком контексту) раздавање хлеба и вина уз присуство Тела Христовог које их даје са земље, и Тела Христовог које са Неба даје на земљу под видом Хлеба и Вина...
Сложићеш се да је очита разлика кад се строго догматски дефинише, и да ту нешто попут пуноте Духом Свтим сваке установе ФАЛИ у натегу екумењара...
Кажи ти, пошто не знаш за просвећујућу и светотајинску разлику Његове благодати...и како то Дух Свети делује а још није Педесетница?