Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 9.058
Е ако не знаш, не лупај као да знаш.Зашто то није исто предложење Тела и Крви, тачно не знам
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Е ако не знаш, не лупај као да знаш.Зашто то није исто предложење Тела и Крви, тачно не знам
врло радо.. али прво ми реци да ли је време творевина?Кажи ти, пошто не знаш за просвећујућу и светотајинску разлику Његове благодати...
Нису ти тачни цитати писали о нашем питању него о другим...Ти цитати говоре шта се догодило на Тајној Вечери Зилоте. И то није један Отац писао па да кажеш изоловани случај већ већ више њих. Оспори то и комотно баци у воду сва светоотачка тумачења Писма.
Ти си тај који тврди да је исто Тело Христово тад, и онда кад су га урнисали од батина да је на крају дух испустио... А да не помињемо потпун преображај тог Тела из страдално у нестрадално након Вазнесења, тек ту би пало ваше монофизитовање које ''брише догматске и времене разлике'' у својствима пре и после васкрсења Христовог...Ти си тај који је тврдио да се апостоли НИСУ причестили Тијелом и Крвљу на Тајној вечери. То је тврдња која је у супротности са учењем Отаца о томе шта се збило на поменутом догађају.
Ви никако ништа не знате, а ја доста тога још не разумем, поготову како да схватите да мора боље да читате текст и не нападате за неизречено ко џукци...Е ако не знаш, не лупај као да знаш.
Одговори на оно постављено питање незналицо, што ти има више да приупитаваш надаље кад ништа не умеш да напишеш као целосни контраргумент, и поред дискусијеврло радо.. али прво ми реци да ли је време творевина?
тачно. а како се онда Господ у прослављеном Телу показао апостолима на Тавору, кад то Тело још не беше прослављено светлошћу и силом Васкрсења? мислиш да је то била опсена, нека варка?Не да није исто Тело Христово пре и после Васкрсења...
врло радо ћу ти одговорити.. питам те о времену, зато што је исправно поимање времена битно за разумевање свега овог што овде пишемо. то је основни разлог што себе доводиш у заблуду и чак западаш у сасвим јеретике закључке.Одговори на оно постављено питање незналицо, што ти има више да приупитаваш надаље кад ништа не умеш да напишеш као целосни контраргумент, и поред дискусије
Брате о нашем су питању. Питање је: да ли су се апостоли причестили Тијелом и Крвљу Христовом на Тајној Вечери? Оци дају одговор. Златоусти је екстремно директан и каже да је Христос ПИО СВОЈУ КРВ НА ТАЈНОЈ ВЕЧЕРИ. Нема говора о праобразима. То је тад била права ствар, право Тијело и права Крв. Не знам како не можеш схватити шта си изустио. Рекао си да су Св. Оци у својим бесједама "раји" износили криве информације. Ниси то рекао тим ријечима али то је значење. Они су говорили да је тад било Причешће ти кажеш да није. Прво светоотачка тумачења Писма, па чак и обичном народу, нису некаква упроштавања већ су то јако комплексни текстови. Друго ово није мала ствар за профулати. Ако су то профулали шта су још профулали је логично питање а онда смо у протестантизму.Нису ти тачни цитати писали о нашем питању него о другим...
Не да није исто Тело Христово пре и после Васкрсења... јер чак ни физички пре Васкрсења Христос није имао рупе на рукама и ногама од клинова...
Схвати да не можемо све схватити. Не можемо све проникнути својим разумом. Али морамо вјеровати екстремно јасним и неспорним ријечима Исуса Христа. Ако томе нећемо вјеровати а чему ћемо?Ти си тај који тврди да је исто Тело Христово тад, и онда кад су га урнисали од батина да је на крају дух испустио... А да не помињемо потпун преображај тог Тела из страдално у нестрадално након Вазнесења, тек ту би пало ваше монофизитовање које ''брише догматске и времене разлике'' у својствима пре и после васкрсења Христовог...
Па како је онда у пуноти евхаристијској, кад није на небу да се раздаје нераздељиво и нестрадално у све векове?тачно.
Па није се потпуно преобразило, као после Васкрсења и Вазнесења... Делимично и наговештајно је оно било Преображење, а не коначно... чим се вратило у нормалу после Виђења на Таворуа како се онда Господ у прослављеном Телу показао апостолима на Тавору, кад то Тело још не беше прослављено светлошћу и силом Васкрсења?
Мислим да ти ништа од светих отаца не читаш, да би могао да оспораваш јаке догматске аргументације о било чемумислиш да је то била опсена, нека варка?
сматраш да ни Преображење није било стварно, него само наговештајПа није се потпуно преобразило, као после Васкрсења и Вазнесења... Делимично и наговештајно је оно било Преображење, а не коначно... чим се вратило у нормалу после Виђења на Тавору
Не разумеш ни да је много боље причати само о ономе што размеш бар донекле, него верглати ко папагај на навијање туђе речи и ставове.Ви никако ништа не знате, а ја доста тога још не разумем, поготову како да схватите да мора боље да читате текст и не нападате за неизречено ко џукци...
да ли је време творевина или није?Па како је онда у пуноти евхаристијској, кад није на небу да се раздаје нераздељиво и нестрадално у све векове?
Дај тачно цитат да је пио а не свој закључак, па онда дај и цео контекст цитата у ком смислу пио (реалном или као установу којој требају још нека дешавања да се формира у пуноти Причешће Телом...Брате о нашем су питању. Питање је: да ли су се апостоли причестили Тијелом и Крвљу Христовом на Тајној Вечери? Оци дају одговор. Златоусти је екстремно директан и каже да је Христос ПИО СВОЈУ КРВ НА ТАЈНОЈ ВЕЧЕРИ.
Није то могуће без прослављења Тог Тела Вазнесењем... јер је тада имало страдално својство његово Тело, а сад нема јер је нестрадално и Преображено... Плус што је то Тело стојало ту пред њима, а не у путиру тајинственоНема говора о праобразима. То је тад била права ствар, право Тијело и права Крв.
То си ти подметач реко, јер си лукава духа... чак сам и објаснио катихетску и догматску разлику тврдњи, које ће увек бити другачије због различитог циља који објашњавајуНе знам како не можеш схватити шта си изустио. Рекао си да су Св. Оци у својим бесједама "раји" износили криве информације.
Опет лажеш... Говорио сам за Тело да није било исто тада, као ни опуноћено Духом Причешће, прекини вишеНиси то рекао тим ријечима али то је значење. Они су говорили да је тад било Причешће ти кажеш да није.
Ви јесте у протестантизму, јер гурате беседе за рају у догматику као нове догме, у којој је свако слово и смисао најтачније постављен, без икаквих поређења прошлог и будућег са тадашњег, класичним сувим изложењем истине, која није за сваког, већ само као одбана од јереси, зато има велику неупоредивост са беседамаПрво светоотачка тумачења Писма, па чак и обичном народу, нису некаква упроштавања већ су то јако комплексни текстови. Друго ово није мала ствар за профулати. Ако су то профулали шта су још профулали је логично питање а онда смо у протестантизму.
Схвати да онај коме је дато, схвата, а коме није - не схвата нијансеСхвати да не можемо све схватити. Не можемо све проникнути својим разумом. Али морамо вјеровати екстремно јасним и неспорним ријечима Исуса Христа. Ако томе нећемо вјеровати а чему ћемо?
Образложи зашто није, пошто тако мислиш?@ИПХ ЗИЛОТ да ли је време творевина?
па ја мислим и тврдим да јесте. проблем је у томе што ти сматраш да није.Образложи зашто није, пошто тако мислиш?
Опет ниси дао линк целе беседе, него исечке, где се не види цела беседа и коме је упућена, да ли као разобличење или потврда... ако је прво, саранио си себе лагањем"And He Himself drank of it.
Превод:For lest on hearing this, they should say, What then? Do we drink blood, and eat flesh? And then be perplexed (for when He began to discourse concerning these things, even at the very sayings many were offended), therefore lest they should be troubled then likewise, He first did this Himself, leading them to the calm participation of the mysteries. Therefore He Himself drank His own blood. What then must we observe that other ancient rite also? Some one may say. By no means. For on this account He said, Do this, that He might withdraw them from the other. For if this works remission of sins, as it surely does work it, the other is now superfluous."
Дакле, мораш целу беседу да наведеш, јер се изгледа Златоусти очито обраћа ''некоме кога разобличује''...Да не би, чувши ово, рекли: шта онда? Пијемо ли крв и једемо ли месо? И онда се збуни (јер када је почео да говори о тим стварима, чак и на саме речи многи су се саблазнили), зато да се и они тада не би узнемирили, Он је то прво учинио сам, доводећи их до смиреног учешћа у тајнама. Стога је Он сам пио своју крв. Шта онда морамо да поштујемо и тај други древни обред? Неко може рећи. Ни у ком случају. Јер због тога рече: Учините ово да их одвуче од другог. Јер ако ово чини опроштење грехова, као што га чини, оно друго је сада сувишно."
Овде за тело не пише ништа, само за крв... ЈА сам се већ пребацио и објаснио ти те разлике страдалног и нестрадалног Тела после Преображења, тако да овај текст нема смисла јер не види нити објашњава ту разлику, већ потенцира истоветност тајне (а не сакрамента) уопште, ван временских граница, које ја намерно светотајински постављам, јер имам догматски и не поучни циљ ко Златоусти, који је лоше преведен...Dakle iz priloženog vidimo da je Hristos prvi popio Svoju Krv kako se apostoli ne bi sablaznili kako da jedu tijelo i piju krv.
Далеко од децидног... ту гомила речи фали, јер се ту намерно потенцира истоветност тела због Тајне, иако та тајна није иста у пуноти и посредништву, као непосредна Христова мистерија...Ovo decidno pobija bilo kakve tvrdnje da na Tajnoj Večeri nisu bili istinsko Tijelo i istinska Krv Hristova
Зато што је код јевреја било забрањено пити крв, а не зато што је Тело страдално или нестрадално кад је други тајне Посредник - Утешитељ, око чега се ми споримоjer ako nisu zašto bi se apostoli sablažnjavali.
Па јесте (али не каже прецизно црквено - света тајна ''сакрамент'' већ мистерија - обична незнана тајна, тј. скривница), али и та нема пуноту и посредништво Светог Духа, која важи од формирање Цркве...I još Zlatousti kaže da se tad odvila TAJNA što pobija tvrdnje da se tad nije odvila Sv. Tajna.
Ја сматрам да јесте, видиш да незнаш... мало ти човек подвали а ти ко теле у дијалектику...па ја мислим и тврдим да јесте. проблем је у томе што ти сматраш да није.
Кад научиш разлике између Христове мистерије и Тројичног сакрамената Педестнице догматски у времену - јави, ја да ти будем учитељ нећу...Нема други циљ. Мантраш јер побија твоје учење. Каже се јасно и гласно Христос је пио Своју Крв на Тајној Вечери. Значи та Крв је била тамо а ти кажеш да није јер Христово Тијело још није било прослављено.
Znači džaba se ubijaju međusobno oko tumačenja svetih knjiga, kad je tebi sve već poznatoNe ne bi mogla. Zna se šta su pravoslavna tumačenja.
Па отпадање од Цркве и долази због одступања од тумачења Светих Отаца. Свако мисли да баш он може правилно разумјети Свето Писмо.Znači džaba se ubijaju međusobno oko tumačenja svetih knjiga, kad je tebi sve već poznato