Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 43.256
зато што их нема.Новозаветни, које негираш, нису богослужбени
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
зато што их нема.Новозаветни, које негираш, нису богослужбени
Gde, u otkrovenju? Kako će se desi ovo, ono pre nego što ponovo dođe?У новом завету се сад не пророкује о Њему, већ о крају света и свиме што ће да се деси
Што апостол Павле говори о дару пророштва ако их нема?зато што их нема.
мислио је на прозорљивост. пророштво, у старозаветном смислу, није дар, није неко лично својство.Што апостол Павле говори о дару пророштва ако их нема?
лажеш... то су тасини исечци...не лупетај. јасно је сваком писменом да оци Седмог Васељенског Сабора кажу да за иконе нема (не треба и не сме бити) никаквог посебног чинодејства
Човече, Пун Требник је тих молитава, нападаш предање и свештенство касапљењем овлашћења и потреба (зато се и зове Требник)или молитве освећења, јер су испитивањем имена уз свети лик освећене благодаћу Божијом. а ти, по латински, сматраш да нема благодати док се ритуално не изговори чаробна формула.
Значи и ти негираш Апокалипсис?зато што их нема.
Болест... Покај се!није дар, није неко лично својство.
Loše si obavešten, njima je omiljeno štivo. Da nisi ti maskiran?Званично си протестант!
Не вјеруј мени већ светитељима.мислио је на прозорљивост. пророштво, у старозаветном смислу, није дар, није неко лично својство.
Објашњено ти је, да се само чудотворне иконе не освештавају, све остале се увек освештавају
Поткријепљено Светим Писмом.Znam, to je tvoje mišljenje, ničim potkrepljeno.
Promaklo ti da govori u past tensu a ne da će ih biti još. Jer nemaju šta. Hrišćanstvo je dolaskom Mesije, završena priča... Još samo da nam se vrati, al ne znamo kad, samo Otac zna.коју су поседовали
Видиш да и св. ап. Павла наводи скупа са пророцима.Promaklo ti da govori u past tensu a ne da će ih biti još. Jer nemaju šta. Hrišćanstvo je dolaskom Mesije, završena priča... Još samo da nam se vrati, al ne znamo kad, samo Otac zna.
ја прихватам да је део канона Светог Писма, али следујем оцима да ту књигу треба сасвим занемарити.Значи и ти негираш Апокалипсис?
Званично си протестант!
Којим Оцима? Гдје Оци то кажу?ја прихватам да је део канона Светог Писма, али следујем оцима да ту књигу треба сасвим занемарити.
Skrenuo bih ti pažnju, da izjava znači u stvari daПоткријепљено Светим Писмом.
"Jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana."
У исту реченицу ставља Мојсијев Закон и пророке. Који су то пророци? Они подударни том Закону. Закон је старозавјетни значи и ти пророци су старозавјетни.
Ни не знаш одакле треба да цитираш а наводиш парафразу...Gde, u otkrovenju?
Није битно кад ће, већ да је истина и пророчки факат... Десиће се кад Бог одреди, зато се и каже да ''не зна Син Човечији времена'' јер ће на основу кретања из раја безвременог да донесе одлуку...Kako će se desi ovo, ono pre nego što ponovo dođe?
Рекао је да ''Син Човечији не зна''... Он је Син Човечији и све зна као Бог, али их одвраћа од тог напредног знања јер га још нису видели као Сина Божијег... врло је компликовано, мораш тумачења да нађеш... ТеофилактовоA što je Gospod rekao da nećemo znati ni dan ni čas, to ništa nije?
па ја и кажем да пророштво, као глас Божији који дође човеку, није лични дар. дар је прозорљивост, на то мисли Павле.Болест... Покај се!
Аутоматишеш Божије дарове и спишташ на ''лично'' тј људско (природно), оно што је попут пророштва натприродно
На коју фору, Илијо Човоровићу?Loše si obavešten, njima je omiljeno štivo. Da nisi ti maskiran?
тај наш брат зурлот је највећи латин на Крстарици, а да тога није ни свестан.Loše si obavešten, njima je omiljeno štivo. Da nisi ti maskiran?
Тестирајмо ту хипотезу:Skrenuo bih ti pažnju, da izjava znači u stvari da
a) od Jovana, proroka neće biti
b) i, da ne važe stari zakoni
Napravio si logičku grešku povezujući na taj način.
Само што ни новозавјетно није лични већ дар Духа Светога:па ја и кажем да пророштво, као глас Божији који дође човеку, није лични дар. дар је прозорљивост, на то мисли Павле.
па кажу самом чињеницом да у Источној Цркви (за разлику од Западне) Откривење није богослужбена књига. не чита се у Цркви никад, као да је нема. тако и ми треба да се односимо према њој- ту је, а као да није.Којим Оцима? Гдје Оци то кажу?
A da pojednostavimo? Ako je rečeno da niko ne zna do Oca, onda to znači da niko ne može da zna ni šta mu prethodi.Врло компликовано је да ти сад објасним (тврђење у одречном богословљу)све ово укратко, ниси још ни јеванђеље савладо како треба, а камо ли Апокалипсис омирисо
Зашто се онда значајан број светитеља позива на ту књигу?па кажу самом чињеницом да у Источној Цркви (за разлику од Западне) Откривење није богослужбена књига. не чита се у Цркви никад, као да је нема. тако и ми треба да се односимо према њој- ту је, а као да није.