ima li hopera????

Incognito:
Jelusic Aleksandar:
dakle slusaj sad da ti ja kazem kao prvo ja nisam klinac koji zivi od dzeparca , imam 25 god. i radim u drzavnoj instituciji a ipak mi je 100 din. mnogo za 3 deci piva a drugo sto je prosek godina manji to bolje to je samo znak da postoji otpor ukusu koji nam diktiraju mediji btw. na mladima svet ostaje

Rekao sam PROSEK... Znas pricu o statisticaru sto se udavio u jezeru dubokom 15cm u proseku? ;)

Kad kazem klinci, besposlicari i sl, mislim na upravo ovog gore... Brate, tebra, ludnica, haos... Mozda je bolje ne vredjati neke postene klince, pa nazivati i ove tako u pogrdnom kontekstu... mozda ipak treba da ih nazovem kretenima, ali ajd' ispasce da trolujem...

No ipak, treba prikazati mudre izreke doticne spodobe odozgo:

Packe:
Brate ja sam iz sveg glasa urlikao "Spasi koncert i ubi se, Djulleeee"!!

koliko znam, obicno zivotinje urlaju...

Packe:
Tog garija novinara(fan zelka joksimovica garant) treba raspeti i lincovati ako je istina o komentaru kako je prosao koncert. Brate je sam bio na 30/40/50 metara od bine (desnog platna), i bila je ludnica SKAKALI smo ko zivotinje, nA SVAKU pesmu, penjali se ne ramena, drao sam se ko' jarac dok nisam totalno izgubio glas, pa zato od jutros pricam kao Lurch iz Adam's Family.

Ovo sam morao celo da prenesem... Osoba ovakvog intelektualnog sklopa, govora i misljenja je zaista za posmatranje... A to sto prica kao Lurch, eh, da bar nije istog intelekta...

Packe:
Kad sam je dolazio na koncert skontao sam da sam jedan od normalnijih, pristojnije obucenih, bez ikakvih POZERskih obelezja, ono, farke i teget maja;

Znas sta kazu psiholozi i psihijatri? ... Kad su svi oko vas nenormalni, onda vi niste normalni...

No da se vratim na temu... Ne bih se bas slozio da je ovo otpor ukusu koji diktiraju mediji... Pa Metallica je DALEKO od onoga sto je bila... Sad je to jos jedan trece-razredni nisko-kvalitetni i visoko-kvantitivni bend, koji stavlja ruglu njihov prethodni rad...

Sve sto se da videti na MTV-u treba zaobilaziti u sirokom luku, jer tu od kvaliteta nema ni 'k'...

Te nekadasnje legendarne grupe (Metallica, Deep Purple, Kiss, pa boga mi i Iron Maiden (doduse u manjoj meri)) sada sluze samo za obezbedjivanje penzije njihovim clanovima, jer su shvatili da nece moci jos dugo, a nisu stedeli na narkoticima kad im je dobro islo pa nisu uspeli da ostave nesto za 'stare' dane (uostalom, sam Hetfild je rekao da je Load album snimljen samo zato sto su ostali bez para... a kad su videli da taj novi fazon sa starim imenom ima dobru prodju kod klinaca (najprofitabilnije trziste jer pubertetlije boluju od bolesti zvana fan-izacija, ili ti stvaranje idola) nastavise da se srozavaju tako da su i nekadasnji veliki obozavaoci istih (gde mogu cak i sebe da ukljucim) poceli da se odricu da su ih ikada i slusali...

No, ekonomija je jednostavna: K'o 'ebe stare dobre rokere, metalce, itd. ... Oni su vec odrasli, nemaju vremena da se motaju po nasim koncertima, pa i da se razocaraju - mi necemo mnogo izgubiti... S' druge strane, eto tust-i-tva klinaca koji ce baciti brdo para koje su njihovi roditelji s' mukom stekli da bi dosli da vide kako izvodimo one pesme kojih se svi secaju ali u novom nacinu izvodenja...

Znate zasto neverovatno mnogo cenim Guns n' Roses, Sepulturu i slicne grupe koje nestadose? ... Dopali u slicnu situaciju kao Sh*tallica pre nesto manje od 10 godina, i lepo se rasturili... Ostali svima u secanju, njihove pesme su i dan danas mnogo slusanije nego bilo koja ova nova boranija, i niko ni jednu pogrdnu rec da kaze za njih... A ove sto zele da izmuzu trziste smisljajuci nove komercijale niko ne pamti ni 5 dana (svako cudo za 3 dana? ), jer su se okrenuli KVANTITETU a ne KVALITETU...

... no sve je dobro, dok lova sljusti...

I na kraju, oko piva, 100 din. ti mnogo za pivo? Pa dobro, ako si resio da popijes 5 gajbi moze da deluje i mnogo, ali svrati u bilo koji iole normalni kafic pa vidi koliko ce te tamo isto to pivo kostati... Znas, neko mora da ocisti i sredi stadion nakon sto klinci naprave opstu deponiju na istom, i ne mozes da naplacujes manje nego sto ce te sve kostati jer se onda i ne isplati praviti koncer... Uostalom, taksi ce te kostati dosta vise (ako nemas kola, ili ne zivis u blizini stadiona), pa se oko toga neces buniti... Ulaznica ce te mnogo kostati, pa se opet neces buniti... Sorry batice, ali sve na ovom svetu kosta - na tebi je da odaberes ono sto ti treba, tj. da napravis sebi prioritete...
u bre , ti si bas bio vredan sa tim copy+paste :) salu na stranu da nepreterujes malo sa tim analiziranjem ko je sta rekao ? I ja sam skakao , urlao ripao djipao i sta sve ne ali to neznaci da sam zivotinja . To je u stvari sjajan katalizator negativne energije i ispoljavanje emocija kojih u tom trenutku osecamo a emotivan naboj je bio ogroman . 20 godina smo cekali da dodju , metalika je bend s kojim sam poceo da slusam metal i da nije bilo albuma master of pupets danas bih mozda slusao joksimovica i sl.jednostavno nije bilo nacina da se drugacije reaguje a ne kao oni pozeri sto samo stoje i nesto kao klimaju glavom a na sebi imaju najprokletiju Mayhem majcu . OK svako se zabavlja na svoj nacin ali bas nemoraju da se poziraju .
U svakom normalnom klubu pola litre piva nije vise od 75 din. btw raspitaj se za klub venom i za cenu piva ali uostalom cena alkohola nije tema o kojoj bih sirio neku raspravu tako da o tome dosta .
Sto se tice " fanizacije " tu se apsolutno slazem sa tobom - komercijalizacija = degradacija kvaliteta , ali niko neradi nesto zato sto voli vec ocekuje neku korist od toga i ti i ja i svi ostali radimo svoj posao zbog kinte e jedina razlika je u tome sto oni to rade zbog mnogo kinte . Sta fanovi misle o metaliki videlo se na koncertu . Stare stvari su mnogo bolje primljene od ST. Anger . Pogledaj samo delirijum na seek & destroy .

PS : 28.08. ANTRAX

Pozdrav svima vama dobri ljudi,

Ja sam inace Pedja(Predrag) Simovic, i na zavrsnoj sam godini na Berklee College of Music u Bostonu. Zavrsio sam Guitar Institute u Londonu 2000-e. Kao i vecina vas( pretpostavljam), sviram gitaru , a zahvaljujucim dobrom obrazovanju i svirkama sa svetskim legendama, naucio sam mnogo toga sto ne moze da se nauci u ovoj nasoj sredini.

Ovo sto cu vam sada saopstiti je potpuno nova stvar kod nas i retko ko je koristi u svetu!
Planiram da radim dopisne skole sa svima vama koji ste zainteresovani. Do kraja meseca cu zavrsiti sajt na kome cete moci da vidite sve o meni, da skinete muziku, da vidite kako ce lekcije izgledati....

Naime, vama se obracam iz razloga sto me interesuje ko je sve od vas zainteresovan za dopisnu skolu gitare i drugih predmeta???
Vrlo je prosta stvar. Ja cu za mesec dana zavrsiti preko 200 lekcija i vise od 15 skola za gitaru i muziku. Vi cete mi reci sta vas muci i interesuje da unapredite u muzici . Ja vam saljem deteljan opis svake lekcije koju vam predlazem da uzmete kako bi resili te probleme. Imacete mogucnost da narucite i video skole moje za koje vam garantujem da cete uociti napredak za samo nedelju dana!
Vi bi uplacivali novac na moj racun u banci( ako ste u inostranstvu), ili bi placali po uzecu! Na taj nacin dobijamo svi sto zelimo - svi su srecni i niko nije prevaren u celoj stvari!
Mozete da odaberete i drugu vrstu saradnje gde me vi kontaktirate sa specificnim zahtevima u cemu bi hteli da napredujete i onda ja stvaram plan i casove iskljucivo za vas!!!

Samo neke od stvari koje radim i ucim sve zainteresovane su sledece:

- Casovi Gitare- tehnika, improvizacija, skale, modusi....
- Casovi Ear Traininga(sluha) - ucim ljude kako da prosire svoj sluh do maksimuma i da sve sto cuju u svojoj glavi mogu da prenesu na svoj instrument! Uz to , naucite da sve sto cujete oko sebe mozete da napravite transkripciju ili tablaturu bez instrumenta!!!
- Casovi Teorije i Harmonije- harmonija i teorija durske , molske, harmonske , melodijske skale, modusi, forme muzicke, paralelni tonaliteti... Berklee Method
- Casovi Komponovanja- naucite kako da pravite svoje pesme i sto je jos vaznije, kako da nadjete svoj sopstveni glas u muzici, pomocu koriscenja motiva i sekvenci, play rest aproacha...
- Casovi Improvizacije- jedna od najkorisnijih stvari za svakog muzicara je da zna uvek sta da odsvira u pravo vreme, a improvizacija je jedna univerzalna stvar koja se koristi u svim stilovima muzike ( najvise u dzezu i bluzu)

Naravno, da ne zaboravim, sviram jazz , imam dosta promo materijala na digitalnom zapisu , tako da svako ko je zainteresovan , neka mi se javi preko maila i ostavi telefon ili adresu i ja cu mu sve to poslati.

Pored svega ovoga , ucim sve stilove muzike- sem narodnjaka!:) Znaci funk, rock, metal , fusion , country , blues su samo neke od stvari koje sam specijalizovao u Londonu , zato javite se!

Molim vas, neka mi se javi svako ko je zainteresovan za ovakav vid nastave.
Ukoliko vas interesuje nesto vise o meni, javite mi se na isti mail i dobicete sve informacije. Mozete da ostavite vasu adresu na mail , pa cu vam poslati i moje promo materijale!

Hvala na vremenu i sve najbolje!

Cekam nestrpljivo na vase misljenje i odgovore!

Pedja

pedjazz@hotmail.com

pedja_guitarman@yahoo.com

psimovic@berklee.net

guitarrr_babe:
Eeeeeeeee, znam to! "Hiljadu bacila sa dve hiljade krila"... Kakav zanimljiv obrt situacije! Pazi, riba jos zna da i racuna - svaki bacil ima po dva krila, i onda, ako ih ima hiljadu, ukupno je dve hiljade krila! Jednostavno!

:lol: :lol: :lol: Dobro, da cujem! Ko to zeli da ja umrem za monitorom, smejuci se? Umreti za monitorom... sa nepunih 16... strasno... :lol: :lol: :lol: Zamislite naslov u novinama... Ceca kriva za smrt tinejdzerke prouzrokovanu nenormalnim smejanjem... :lol: :lol: :lol:

frajeru sa incognito nick-om; stvarno mislis da cu da se primim na tvoju provokaciju. Ja nikog nisam LICNO prozvao. Zao mi je sto moraju ostali clanovi foruma da slusaju ovo; ali znam da si pedercic koji se samo kurci po forumima- ajde budi mangup pa da se nadjemo da mi kazes sve to u lice - izbo bi te srafcigerom idiote. Ajde ako si tako komotan da se nadjemo, ostavi pravu adresu gde zivis, ili dodji u NS na EXIt, javi mi kad da se nadjemo. ajde brate istaraj, budi sad frajer prvi si me prozvao.

Rasta gal:
Pitom(ac):
Da li neko zna kada ima neka reggae svirka u gradu?
Sve informacije imash na www.reggae.co.yu (mislim da to i sam znash). Imash stalne zurke po klubovima (Bre, Akademija, Kula),a shto se tiche svirki, uglavnom sve stave na sajt, ali ti je bolje da pratish plakate po gradu, hehe...Evo sad ce biti Eyesburn 20.juna na Tashu, 27. u SKC-u i 3. jula na Uscu, pa ko ih voli nek izvoli...

GDE si to nasla? Ja uvek moram da prekopam masu sajtova... ne bas masu... ali tako nesto... i na kraju nista nije sigurno... :roll:

i da posle smoooooooorova van gogha(ako se tako pise)dolaze LEGENDE!!!!!!!
uzivo zvuce FENOMENALNO!
pocinju sa Blacned a zatim Fuel uz strava efekte koji su naravno propratili i legendarnu One
ja sam bila uz ogrodu posle loze(zakasnila sam za narukvicu :(((((((( )i zgnjecila sam rebra ko niko al MetallicA to zasluzuje
fala bogu da su svirali samo St. i Frantic sa naravno promasenog Angera
James je il bio happy il se do jaja folira.......
i da-Fade to black-svi drze upaljace-meni suze na okice........

ZA PAMCENJE!!!!!!!!!!

MetallicA 4ever! :)

Public Image Limited su Fenomenalan Punk rock bend!kao sto rece osnavao ga je Jonh Lydon(Johnny Rotten) posle raspada Pistolsa. P.I.L. svakako zasluzuju temu :) mada ljudi se vezuju za najveci da kazemo hit This is not a love song mada imaju i boljih pesama kao npr.Brave New World(poslusajte pocetak)
imam sve albume i zaista su dobri mada vise volim Pistolse jer je to ipak tvrdji zvuk :D

punk rock will never die!!!!!!

To Jelusic Aleksandar:

Ma i ja sam skakao, urlao i imitirao svoje stare predake kad sam imao 12-13 godina... I jeste dobar katalizator - fizicki se ispraznis. No to ne znaci da trebas da urlas da nekog treba ubiti, da treba razapeti nekog ko nije misljenja poput tvojeg...

Ja sam cekao Metallica-u da dodje pre nekih 10 godina... Da su tad dosli, sigurno bih otisao, ali sada... Daj iskreno reci, zar mislis da vrede makar upola onoga sto su bili pre nego sto su zamenili muziku dolarom?

Sto se pozera tice, slazem se, ali svako muziku (pa cak i tesku komercijalu) dozivljava na svoj nacin, i dok kod tebe neka muzika izaziva potrebu da skaces, kod nekog drugog izaziva potrebu za meditacijom... 100 ljudi - 100 cudi... Tako da nisu bas ni svi pozeri (mada doticna 'grupa' se lako da primetiti).

Hmmmm, nadji mi Amstel Gold-a ili bar Lasko (moje omiljeno) za manje od 75 dindzi u nekom normalnom mestu, i celu noc cu ti pustati pivo ;) ... 'Tocenjake' ne priznajem, kao ni jazbine od barova i klubova...

I naravno da niko ne radi nesto samo zato sto voli (to se radi samo dok imas nekog da te izdrzava, dok kad se nadjes u situaciji da ti trebas nekog da izdrzavas sve se menja iz korena), ali to ne znaci da iz jedne krajnosti treba skociti u drugu. Metallica nikad nije bila nekomercijalan bend (pa seca se valjda kakve su koncerte, turneje i sl. pravili u periodu '87-'91), kakav su zivot ziveli itd...), i sa svojom popularnoscu (koja doduse jeste jenjavala posle '91 zbog nedostatka novog materijala) mogli su oni sasvim pristojno, da ne kazem odlicno da zive... Medjutim, polakomili su se na pare, degradirali svoju muziku, izneverili verne postovaoce njihovog rada... ali su za uzvrat dobili gomilu klinaca i paljevina (poput onog prethodnog) koji bacaju pare ne pitajuci se da li to vredi - zasto bi se i pitali kad trose tudje pare...

Nazalost, trenutno se nalazimo u muzickoj crnoj rupi - sve sto je vredelo ista je usisala, i nista se novo, originalno i kvalitetno ne pojavljuje... A i da se pojavi, nema sanse da se probije pored ovih pokondirenih metuzalema, jer iste favorizuju izdavacke kuce, muzicke televizije itd. itd. iz prostog razloga - donose vise novca...

I zato mi se doticni gade (i ako mi je Black, MOP i Kill 'em All redovni repertoar na zvucnicima) jer su prodali svoju muziku i svoje postovaoce za saku dolara (a nije da su skapavali od gladi)...

To Packe:

U jeee... Kad proradi sujeta kod neostvarenih klinaca... Sinak, oladi malo... Popij jedno pivo ispred zadruge (jeftinije je nego na koncertu)... Smiri se, niko ne zeli da te ubije... To sto ti volis da raspinjes, masakriras, bodes srafcigerom... to vise govori o tebi nego o meni... Da nisi glas'o za vadikale, mozda? Mislim, ako imas pravo glasa...

Ja te nisam prozvao jer tebe i ne poznajem, samo sam komentarisao tvoj nacin izlaganja, komuniciranja itd... A zalosno je sto takvih ima i previse u ovom drustvu, i takvi jesu cinili 'vecinsku populaciju' na koncertu o kome je ovde rec... Mozda nisi takva osoba u RL-u, ali si onim postom itekako dao takvu sliku sebe...

No ipak moram da udarim neki demanti:

a) Nisam frajer... ne bih ni voleo to da budem (osobe koje iole malo znaju Nemackog jezika znaju zasto to kazem)
b) Pedercic, dobro, ako ti tako mislis... Meni je vazno sta moja devojcica misli o meni, tvoje misljenje mi znaci kol'ko i cir na dupetu...
c) NISAM JA TEBI BRAT! ... Da jesam, odrekao bih te se preko novina :?

A trazi nekog drugog ako ti je do fizickog razracunavanja, nas narod je odavno rekao: Um caruje, snaga klade valja...

No, zaista, nisu ljudi duzni da slusaju ovakve stvari, i zaista mi ne pada na pamet da se spustam na tvoj nivo... Ovde je rec o koncertu, pa bi mogli da nastavimo da pricamo o njemu...

Zakljucak: Nisam bio, niti bih isao... Metallica je olicje onoga u sta se ne treba pretvoriti no matter what...

d1:
u zavisnosti od poziva...

muzicke teme iz poznatih serija :roll:

Black Adder... Futurama... South Park :D

a slicica na "main page" je eric cartman nude sa podignutim srednjim prstom :P
Ne mogu da verujem da je jos neko gledao futuramu to i nije tako poznata serija. Verovatno si nekako dosao/la do onih divix-a? Ja imam 4-sezone na divixima (wow :? ). :lol:

Inace Aces High ide: 8b2, 16b2, 16b2, 16c2, 16b2, 16a2, 16g2 ,8a2 ,16g2 ,16a2 ,16g2 ,16a2 ,16g2 ,8c2, 8c2, 8a2, 8-, 16a2, 16g2, 16a2, 8b2, 16b2, 16b2, 16c2, 16b2, 16a2, 16e2, 16e2, 16c2, 16b2, 16a2, 16g2, 16a2, 16e2, 16e2 ,16c2 ,16b2 ,16a2 ,16g2 ,16a2.... mirzelo me da skidam celu pesmu ovo ce ti biti dovoljno.

Da li je neko primetio ono sto sam napisao u vezi akorda? Ljudi koji ce vam **** sajt sa koga skidate melodije ili 1010 i ostala sranja kad mozete da odete na google kucate "tabs (ima pesme ili grupe)" i kad vam pokaze tablature vi to ukucate u mob. i to je to. Inace tablature postoje za sve vrste muzuke sem za tehno (itd.)!!!

Meni je na koncertu bio haos!Bila sam na travi sa drugaricama i vrishtale smo i skakale 4h.probijale smo se blizu bine i drale se...
-We love you James!!!!!!!!!
publika je loodovala,ali koliko sam ja primetila na travi ja i moja drugarica i josh par njih smo bile najmladje.Oko nas sve matorci...ali ok...nije bilo poono pijanih i narkosa.
Mislim da je glupo shto nisu imali nikakav sok i shto je bilo 100 dinara i ono gazirano sh****...A majce i kachketi 1200...mislim stwarno...
U svakom slucheju...bilo je nezaboravno.Svirka je bila otkidanje,pesme haos,i scenografija.
Daj Boze da uskoro o5 bude neka nako jaka svirka,strane,dobre grupe :wink:

Back