E bas o tome pricam... Ko ih ne zna, skupo bi ih platio... Cinjenica je da je gro populacije na tom koncertu bilo maloletno (i zesce maloletno), napaljeno, zavedeno... a dosli (i dosle) su:
a) da vide ono sto su prvi put culi pre 2-3 godine i odusevili se 'new age' Metallica-om ( :x )
b) da poziraju, da kazu da su bili tamo ( 

)
c) da ostvare svoj nekadasnji san (ovi su se naravno razocarali, dosli su samo reda radi :? )
Fino je decice sto ste videli koncert Metallica-e (ozbiljno, ne bi mi smetalo ni da tako napunite station na koncertu Britney Spears... a ne bi me ni cudilo), samo molim vas, ne dizite to u zvezde... Svako ko zna sta je Metallica bila, na ove nove komercijalne baljezgarije ne moze da se navikne... 
Sto je jos gore, oni su i svoje stare pesme prilagodili svom novom stilu, pa kad ih sad izvode dodje mi da placem (k'o je odslusao 'Sad but true' u 'novoj' izvedbi zna sta pricam)...
Kako god vama sve to izgledalo, znajte da koncert nije bio svetski, niti da je Metallica svetski bend jer su svojom novom 'politikom' postali outcast-i na ime kratkotrajnog profita. Naime, ni jedan ozbiljan bend ne sme da priusti sebi da mu ciljna populacija postanu tinejdzeri iz vise razloga:
a) To je buntovnicko doba, i mnogi vole 'tvrd' zvuk, ali to vrlo brzo prodje doticne, a novi klinci odrastaju na onim (jos gorim) go'nima sto im servira MTV, pa polako ali sigurno gube popularnost
b) Ljudi koji su ih nekad itekako cenili i postovali, sad ne mogu ocima da ih gledaju i usima da ih slusaju - a od ove populacije su mogli da zive 'happily ever after'...
c) Iz gore navedenih razloga oni dobijaju sve manje i manje novih 'fanova' (ventilatora, je l' te), a sve vise i vise ih gube... To ih primorava da prelaze u jos vecu komercijalu ne bi li preziveli...
... sto bi Nikola Simic u Tesnoj kozi rekao: 'Pare, pare... zinulo vam dupe za pare' ... A takva pohlepa neminovno vodi do propasti koja je one-way-ticket...
Ko nije bio na koncertu Pink Floyd-a ne bi smeo ni da izusti da zna sta je 'svetski koncert'... Ma cak i teski komercijalisti - Rollingstones umeju da naprave normalan koncert i da njihove nove pesme mogu da svare i stari postovaoci... Eto, toplo vam preporucujem (ovima koji su odusevljeni ofucanom i propalom Metallica-om i sa drhtanjem u glasu govore o tome kako je lep koncert bio) da kad sledeci put dolaze Stonsi u Budimpestu skoknete tamo... Onda cete videti kako se to radi... Stonsi su profesionalni komercijalisti i umeju da se izvuku s' tim - Metallica ne moze i ne ume...
P.S. Da ne ispadne da nekako patoloski mrzim Metallica-u, dok sam ovo kucao na zvucnicima mi je isao dobri stari 'Leper messiah'...