bojanbeader
Početnik
- Poruka
- 36
slytherin_rules:Licno mislim da je klasika najlepsa muzika, bez obzira sta drugi pricaju, jer to je ustvari muzika, sve je nastalo od klasicizma...ahh, muzika za moje usi. Nego, sta kazete na Bramsa? Covek je car, dela su mu fantasticna, i divim mu se koliko je talentovan. Madjarske igre su genijalne, kao i par koncerata za klavir, naravno tu je i Capriccio! Inace, svi romanticari su komponovali...ma, ja cak nemam ni pravu rec. ROMANTIZAM RULES! BRAHMS featuring LISZT, TCHAIKOVSKY & CHOPIN!!!
Posebno bih izdvijio Bramsovu koncertantnu i simfonijsku muziku.
Njegova dva klavirska koncerta,jedan violinski koncert i jedan dupli koncert za violinu,violincelo i orkestar(prvobitno zamisljen kao peta simfonija),odlikuju se snaznom izrazajnoscu,koliko i plemenitim lirizmom.
Njegove cetiri simfonije,antologijska su simfonijska dela,nastala u vreme kada su Berlioz i Vagner veoma prosirili orkestar,a da je Bramsova paleta ostala manje bujna.Brams je u tom pogledu bio izraziti cuvar tradicije,pa je u tom pogledu bio osobeni simfonicar svoga doba,u svemu dosledan Betovenovom nasledju.
Morrisonka i ja se,kao i uvek slazemo...Roby-girl,nemoj da se ljutis,samo sam ti rekla istinu :wink: Posto vidim da ti se svidja metal i ocigledno taj nacin zivota,javi mi se na pp,mozda imam i neke diskove koji bi te mogli zanimati :wink:
o,covece sta bih dala za tako nesto...