ima li hopera????

Ovako. Neka solidna gitara za pocetnike (i 2-3 godine iskustva) je otprilike 200-250 evra. Pojacalo (kucno za vezbu) 100-200 evra i procesor 100-150 evra. E, sad najbolje bi bilo kada bi rekao sta zelis da sviras (mada u rukama Mandusica Vuka svaka puska je ubojita) pa bih mogao da ti vise pomognem. Usput ja prodajem svoju gitaru i procesor(e) (eventualno i pojacalo) pa ako zelis da popricamo o tome ostavi mi poruku.

Anonymous:
e ljudi ta ''anarhija'' u punk-u je nastala,tako sto su oni (pistolsi)nasumicno trazili rec koja ce se rimovati sa antichrist(?),i eto ispala je anarhija,a ne zto sto su oni ne znam kakvi pobornici iste-posle su fanovi to sve izokrenuli,i napravise nekakav ''pokret'',a punk nije nista drugo nego podvrsta rocka,logican nastavak...
e ne slazem se...prvo gde se to anarhija rimuje sa antichrist? na kom jeziku? drugo, pistolsi ne trebaju da se uzimaju kao merilo punka, oni zaista nisu bili anarhisti, vecina stvari je bila imidge kod njih. trece, ipak punk zavredjuje paznju. i on je pokret, to se stvarno ne spori...naravno r'n'r je daleko daleko bitniji od njega, ali ipak...

IT'S ALL ABOUT THE BEAUTY OF HIP-HOP. THERE ARE NO CONSTRAINS WITH THIS ART FORM.
GRANDMASTER FLESH

REP NE POSTOJI, TO JE SAMO MALI DEO ZIVOTA KOJI SE ZOVE HIP-HOP... I NJEGOVO PRAVO IME JE MCing!

HIP-HOP IS JUST BLACK PEOPLE'S CREATIVITY, AND WE'VE ALWAYS BEEN CREATIVE PEOPLE. SO IT'S JUST A TERM FOR THE LAST TWENTY-FIVE YEARS.
CUCK D, PUBLIC ENEMY

Keeper:
nego, ljudi, gledao sam pre neki dan top-listu najboljih gitarista svih vremena, pa rekoh da zapocnem i ovde temu da vidim sta ljudi misle ...
naravno, verujem da cemo se svi sloziti da je prvi Jimy Hendrix, sigurno najtalentovaniji i najvirtuozniji, sa najvecim osecajem za rock itd. itd. itd .....

1. Jimy Hendrix
2. Eric Clapton
3. B.B. King
4. Steve Vay Vaughan
5. David Gilmour (Pink Floyd)

molim vas, postedite me komentara tipa "Kurt Kobejn je najbolji" i slicno tome, mislim, slusao sam i slusam Nirvanu i razumem dobro tu muziku, ali jasno nam je da Kurt nije neki gitarista ......

a sta mislite o domacim ???
R.M. Tochak, Anton, Rambo Amadeus, Milan Mladenovic, ......

Yngwie is a one!

Dobro, vodela zaba da se kolji potkivaju, pa i ona digla nogu... Pa po tom sistemu resio i ja da se oglasim :) Dakle, muzika je od svog nastanka (zlo)upotrebljavana, prvo u obredima i religiji( padanje u trans i tako to), a zatim i u ratovima( silni orkestri koji su ginuli u prvim redovima, samo da bi digli moral...), pa je kao logican nastavak usledilo povezivanje muzike i politike. Inace prvo zvanicno muzicko mesanje sa politikom su poceli Beatles-i( sa njihovim Give Peac And Chans), a za njima svi ostali. Kasnije je muzika bila toliko ubacena u politiku da se bez nje nije mogla zamisliti... I onda se secamo silnog hipi pokreta ili slicnih stvari. Sto se panka tice( i silnih raspravljanja), bunt i nije bas neka politika, mada ne smemo da zaboravimo Long Live The Queen. Pankeri su pogresno protumacili rec anarhia, to nije rasulo i destrukcija, vec vladavina naroda( slicno komunizmu), a verujem da oni to sigurno nisu propagirali. Ponekad su do duse ljudi kasnije namerno koristili muziku u politicke svrhe, iako njihovi muzicari kad su je svirali to nisu nikako mislili. To je pogana stvar, ali danas je politika sve, pa zasto ne bi bila i muzika. I sami smo svedoci da danas grupe ne moraju da imaju politicki obojene pesme. Dovoljno je da drze koncerte u okviru neke politicke kampanje( bismo svedoci toga), ili da jednostavno pocnu da nose bedzeve tih stranaka( zamislite gomilu fanova koji ce da se oduseve).
A da postoje i grupe sa jasno izrazenom polizickom porukom... Pa nam je tu voljeni Marli, vec pominjani Bitlsi, zatim ADF, a i cuveni RATM( koje moram da priznam obozavam upravo zbog toga). Naravno ne smemo zaboraviti i nas( mi bar imamo iskustvaa oko politike- svi se razumemo u nju),pa evo nas Ritam nereda( sa 10 godina ili putem beznadja), pa nasi cuveni Corba ili Balasevic, pa nam je tu i Rambo Amadeus i KUD Idijoti, pa 357( Zvezda, Srbija), a da ne spominjem one silne pesmice u zanosu spevane drugu Titu( kojih se vecina verovatno i ne seca). I tako, ja mislim da je dosta. Mnogi su pevali i o ratu i miru i politicarima i za politicare, i tugi i bedi i svemu sto narod voli. A nama ostaje samo da ih slusamo i radujemo se sto nismo deo toga, jer mi za nas planiramo neku srecniju buducnost.
P.S. Politikon na grckom znaci JAVNI, a muzika je javna imovina, zar ne. Pozdrav svima !

Verovatno cu biti pristrasan, ali na kraju krajeva ovo i jeste MOJE misljenje. Ako neka muzika zasluzuje da bude stvorena onda je to muzika Zeppelina.Guns-i su bili prva muzika koju sam poceo da slusam( zbog Terminatora :oops: ),ali prva kaseta koju sam kupio je bila The Best, od Zeppelina. Ako izuzmem trenutak kad sam prvi put udahnuo vazduh( posto ga se ne secam), ta kaseta je verovatno ostavila najveci utisak u mom zivotu. Jedina grupa koja uvek odgovara mom raspolozenju, i mojoj tugi i mojoj sreci, i besu i ljubavi. Nista ne ume da popuni prazninu u mojoj glavi kao Zeppelini( i ponekad Floyd-i). A da vam ne pricam o mojoj decackoj zelji da postanem veliki mag i kada skupim dovoljno para kupim kucu Alister Kroulija. Ovo je jedna od retkih grupa koju sam poceo da slusam sam. Vecinu sam cuo od nekih ili negde( TV, radio).A u mom naselju niko nije slusao takvu muziku. A onda sam jednog dana sa drugom provalio u jednu radio stanicu( do duse ilegalnu),i tamo nasao neke ploce. Bilo je tu svega(i Parpla, i Sabata, Stounsa...), ali su mi se tada jedino Zeppelini zasvidjali. Prva pesma koju sam cuo je bila Immigrant Song... Nismo poneli nista, usrali smo se od straha i otisli... Mada sam ja poneo Zeppeline u svojoj glavi( tj. Immigrant Song, koju sam jedino cuo). Mesec dana sam ja odvajao od para za uzinu kako bi na kraju kupio sopstvenu kasetu Zeppelina. Sta dalje da vam pricam, a tada uopste nisam imao ni na cemu da je slusam, jer smo od sve tehnike u kuci imali samo stari crno beli lampas EI Nis. I sada kad eto razmisljam, sedeci za mojom divnom pentium cetvorkom, shvatam da nista nije kao pre, sve se promenilo, sve sem tih Zeppelina koji i dalje sviraju u mojoj glavi ! :(

Keeper:
guitarrr_babe:
Aha! Skroz sam poslusna! A sto sam vatrena... Ma, ljudi, najbolja sam!

:shock: :shock: :shock:
poslusna i vatrena? ....... c c c c .......
svaki iole pametan i iskusan dechko zna da takva ne postoji ... 8) c c c c c ........

uzgred, guitarr-babe, KOJI TI JE BRE? ajd reci keeperu koji su te to crvici uhvatili ...... :P
E, ako si joj to rekao.... Definitivno si u pravu...

guitarrr_babe:
U, ne znate vi koja sam ja djavolja riba :wink: Ma, skrooooooz sam opasna, ovako svetna i nasmejana... Ali zato mi boyfriend vadi prosek!!! Boze, kakav smo mi cudan par... Makes me think.
Bas me zanima kakva je to vezana vreca ako je skroz suprotan od tebe...
:D :D :D Sala mala...(moram da napomenem da se ne naljutite kao neki...)

Back