- Poruka
- 11.573
Ma to je iz sazaljenja.
Opet fulas, koliko znam, usred Skoplja nema Filipa.
Има

Афтокоманда..тамо је споменик...
Али нико не каже да је то нечији пра пра деда као ти....јес имаш проблем мајке ми...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma to je iz sazaljenja.
Opet fulas, koliko znam, usred Skoplja nema Filipa.
Има![]()
Афтокоманда..тамо је споменик...
Али нико не каже да је то нечији пра пра деда као ти....јес имаш проблем мајке ми...
Sandanski, има једна занимљива ствар код Цинцара-Аромана-Влаха:
то је народ без историје и без земље- сточари и трговци, који су се уклапали и утапали у народе међу које су их довеле овце или кириџијски коњи. нeмајући прошлост иза себе, нити земљу која им је била отаџбина- преузимали су име и идентитет оних међу које су се доселили, па су убрзо постајали велики и поносни Грци, Срби, Арбанаси, Бугари и Румуни. такви су и данас, па су ето сад већи Македонци од Македонаца.. и тврде да сте се ви доселили у њихову земљу, а не они у вашу![]()
то је народ без историје и без земље- сточари и трговци, који су се уклапали и утапали у народе међу које су их довеле овце или кириџијски коњи. нeмајући прошлост иза себе, нити земљу која им је била отаџбина- преузимали су име и идентитет оних међу које су се доселили, па су убрзо постајали велики и поносни Грци, Срби, Арбанаси, Бугари и Румуни. такви су и данас, па су ето сад већи Македонци од Македонаца.. и тврде да сте се ви доселили у њихову земљу, а не они у вашу![]()
Али ја ово чујем само од овог овде да ли ми верујеш?
Не знам одакле му све то...Нико у Македонији од Влаха не прича такве глупости..
Сви су поносни на Пито Гулија,то им је узор...а не Филип његов лични пра пра деда!
Sada si uvrteo u glavu da su i Cincari ustvari Makedonci?
Не нисам увртео ништа - Власи су Власи....
Имало је и Влаха кроз историју Србије на које се поносите сигурно...
Sta je sa tobom Radnasele, pomesa "Rumune" i "Fanariote", maltene ih pobratimi.
-
Sada si uvrteo u glavu da su i Cincari ustvari Makedonci?
Činjenice ostaju činjenice, Fanarioti su stvorili rumunsku ( odnosno svoju privatnu) državu. Ko zna kolika bi Rumunija danas bila da nije bilo Prvog srpskog ustanka i da su Turci ostali na Balkanu još , recimo stotinak godina.
I, tako "fanarioti" (Grci iz Carigrada) podigose "grcki" ustanak u Rumuniji.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ako se secas, tvoj upad se je odnosio na teritoriju Istoriske Makedonije, da te potsetim: "Naravno da se ne završava, jer ih danas uopšte ne bi bilo da nisu u 19. veku asimilirali mnoge koji nisu imali izbor već da decu daju u škole koje je Rumunija otvorila pored crkava koje su zaposeli Fanarioti ( da podsetim , to su oni koji su gulili sve srpsko sa fresaka i uništavali knjige na slovenskom jeziku).
Pomesa Rumune sa Makedon-Armanima (Cincarima), pomesa i teritorije, i sve sto se je zbivalo na njima u datom istorijskom trenutku.
Tamo gde su se rumunska i grcka propaganda KRVAVO borile prolivajuci u nemilice Makedon-Armansku krv, ubacio si Srbe (kojih na tim prostorima nikada nije ni bilo) i "jadnike", protivu svoje volje, preobrati u "krvolocne" Makedon-Armane (Cincare).
Ne sve bate, ali Dimitrijeviće da .То тврде и неки Срби на форуму да смо све Србе претворили у Македонце и то скривамо...
Ne sve bate, ali Dimitrijeviće da .
Ko? ко су ти?
Neki tamo čobanin što se bori da ga Makedonci priznaju za svog.
Ми Македонци испадамо праве фаце....
Ево и овај Влах Д1 тврди како смо све Влахе претворили у Македонце и скривамо да смо Власи..
То тврде и неки Срби на форуму да смо све Србе претворили у Македонце и то скривамо...
Бугари тврде да смо све Бугаре претворили у Македонце и то скривамо....
О јееееееееееееееее
![]()
а овај што тврди да је директни потомак Александра Великог, за шта се он бори?
вероватно да га Македонци признају за краља![]()
Jeli bre "S. a. W." sta bi sa onim Herodotovim zapisom, i tvojom tvrdnjom da: "Jonci nisu Grci, a Makedonci su Grci" ??????????
''Лакедемонци су дорског порекла, а Атињани јонског. Оба ова народа истицала су се изнад свих осталих хеленских народа. Атињани су водили порекло од Пелазга, а Лакедемонци су хеленског порекла. Атињани нису никуд излазили из земље, док су Лакедемонци јако познати по својим лутањима и путовањима. За време краља Деукалина становали су у земљи Фтијотиди, а за време Дора, сина Хеленова, у земљи испод Осе и Олимпа, званој Хистијеотиди. Кад су их Кадмејци протерали, настанили су се у области Пинда под именом Македонци. Одатле су, опет, прешли у Дриопиду, а из Дриопиде дођу тако на Пелопонез и добију име Дорци.''
Херодотова историја: књига I- Клија, глава 56.
''Ако се заиста тако десило са Пелазгима, онда је атички народ као пелашки, претапајући се у Хелене, заборавио свој стари и научио хеленски језик.''
Херодотова историја: књига I- Клија, глава 57.
''Пелазги су се, наиме, населили у Атици међу Атињане, који су се тада већ сматрали за Хелене, а и сами Пелазги су се од тада почели да сматрају за Хелене. Ко познаје верске обреде посвећене Кабирима, које обављају Смотрачани, а које су ови опет примили од Пелазга, тај ће ме разумети. На Самотраци су, наиме, становали још раније ови Пелазги, који су се касније населили међу Атињане, и од њих су и Самотрачани примили овај верски обред.''
Херодотова историја: књига II- Еутерпа, глава 51.
Neki tamo čobanin što se bori da ga Makedonci priznaju za svog.
Ja, jesam, ono sto sam, nemam potrebe od nicijeg priznanja.
????????????????????????????
Ти си Влах....и ништа више....Влах...
Што се нервираш?
па не воли што је Влах
хоће да буде Македонац
Цинцарска посла![]()