IMA LI BUDUĆNOSTI U OVOJ ZEMLJI ZA NAS MLADE

Doselice se vec neko i kupice srpska sela i njive a vi cete se secati kako ste nekad imali svoju zemlju.

Ili sve ovo u dve reci ....

Ima buducnosti al mora sami da je pravite.

Jesi mozda stariji i sa vise godina iskustva, ali veruj mi, gresis sto se zakljucka tice. Prvo, kakva sela i njive, pa moji na selu uopste ne obradjuju svoje njive, zato sto ako nemas svoju mehanizaciju koja kosta desetine hiljada eura ti samo ides u jedan abnormalni minus i pri tom radis kao KONJ za MINUS... ? Drzava je postavila takav sistem da se prema seljaku odnose kao prema robu(otkup mleka 25 dinara litar, oces, NECES, prospi ga !). S druge strane hranu ces na selu uvek imati to jeste pozitivno, ali reci mi ti kako ces mladog coveka u eri INFORMATIKE motivisati da ode na selo da cisti obore svaki dan i da gleda kako mu raste paradajz ??? :S Totalni apsurd... E sad i onaj najbitniji primer, Gasterbajteri sa sela... sta bi oni i njihovi potomci imali da nisu otisli po tom Becu, francuskoj i italiji ?? Sta su sve napravili i sta sve imaju a tamo su radili kao haus majstori i cistacice, a ovde covek intelektualac nemoze u provinciji da kupi dvosoban stan i ceo zivot tera je8enog yuga . I onda dodje neko i kaze IMA BUDUCNOSTI ALI MORA SAMI DA JE PRAVITE... ta konstatacija jeste tacna ali ako si tu podrazumevao postenje(onda si se nazalost poKakio u vise od pola zivlja ove zemlje koja zivi posteno i pati se), sami mozete da je pravite samo tako ako se ponasate gore nego najgora bagra, ako gazite preko svih za svoj licni interes i pritom se uopste ne osvrcete...kome takva nacin odgovara, za njega je ovo pravo mesto.

Ima li budućnosti u ovoj zemlji (Srbiji) za nas mlade ?

Zavisi koliko mlade :mrgreen:

...ima, vazno je samo pametno odabrati profesiju i raditi...programeri, gradjevinci, ekonomisti, pravnici, farmaceuti mogu da se provuku i naprave sebi dobar zivot na posten nacin...mogu i mnoge druge profesije ali govorim cisto prakticno, puno mojih prijatelja, mladih ljudi gradi sada zivot i vidim da je moguce...sto svakako ne znaci da nam je dobro vec samo da je postoji sansa da neko zivi dobro iako je okruzenje lose...tako nekako...

Ако хоћете да послушате мене, добра земаљска јешћете. Ако ли нећете, него будете непокорни, мач ће вас појести (Ис. 1. 19-20).

Трудите се, говори он, да радите својим рукама оно што је добро да бисте имали давати ономе коме је потребно (Еф.4,28)

Sve je u tvojoj glavi .vreme tece ,buducnosti ima a kakvu buducnost ti zelis? To je pitanje? ako zelis uredjenu drzavu , gde sve funkcionise gde ne postoji rec "udarna rupa" Gde ljudi rade,zaradjuju ,zive i napreduju ...toga ovde nece biti.To ne znaci da ti kao jedinka ne mozes da uspes da zaradis pare kupis dzipa,tamna stakla ,velike gume i nista ne osecas i ne cujes mada trebaju ti predispozicije i za to .Ako volis kul ,opusteno pecanje ,zezanje, pivo u parku ,Gucu,Pink toga ce biti!

Svakako, da u Srbiji ima budućnosti za mlade.

Srbiju su puno koštali ovi ratovi, pa kad je trebalo da se oporavi, došla je ova svjetska ekonomska i financijska kriza, što je pogodila cio svijet.
I na zapadu danas ne cvjetaju ruže i vrlo teško se živi.

Vi koji ste danas mladi (15-25) će te vladati ovom zemljom kroz možda 15 -20 godina.
Ne mislim samo državom ali sigurno svim njenim fabrikama, školama, ustanovama....
Pa ako u tome budete uspješni i državi će ići dobro, jer je sve zavisno od toga.
Šta može država kao takva? ona samo raspoređuje ona sredstva koja dobije od PDV i drugih poreza a bistvo je, šta i koliko se napravi i ostvari prihoda.

Učite se, šta sada nije dobro pa gledajte, da se to ne ponovi, kad budete vi rukovodili privredom zemlje.

A u tuđoj zemlji su gorki zalogaji hljeba.

Rekao bih da je najveci problem ove zemlje kad se onako globalno pogleda- komunizam
Ovde se nema smisla raiti jer se ne zna sta je cije, i stalno neko pljacka. Niko nije lud da radi i da ga kradu?!

mnogo sam razmisljala o tome sta je najveci problem, i sada cu ti reci kakvo je moje iskustvo i misljenje...
posto sam tu i tamo malo putovala zakljucujem da je ovde anarhija....
u drugim zemljama (i bogatim i siromasnim) jaka je ili drzava ili crkva (vera)...tako da ili drzavni ili crkveni zakon odrzava neki red i rad i moral...
kod nas ne postoji drzava, a ni vera kod ljudi nije jaka, tj. uticaj crkve je dosta slab (posle dugogodisnjeg komunizma, kako si primetio)...
tako da je sve prepusteno svima...svako misli da je bogom dan za sve i da svime moze da se bavi, na svakakve nacine...
moralno posrnuce je dostiglo vrhunac...etike nema ni u cemu...
svako radi sta hoce , i nikoga se ne boji, jer autoriteta i nema ...mozda malo cvikaju od kriminalaca ...i to ti je cela prica...

Jesi mozda stariji i sa vise godina iskustva, ali veruj mi, gresis sto se zakljucka tice. Prvo, kakva sela i njive, pa moji na selu uopste ne obradjuju svoje njive, zato sto ako nemas svoju mehanizaciju koja kosta desetine hiljada eura ti samo ides u jedan abnormalni minus i pri tom radis kao KONJ za MINUS... ? Drzava je postavila takav sistem da se prema seljaku odnose kao prema robu(otkup mleka 25 dinara litar, oces, NECES, prospi ga !). S druge strane hranu ces na selu uvek imati to jeste pozitivno, ali reci mi ti kako ces mladog coveka u eri INFORMATIKE motivisati da ode na selo da cisti obore svaki dan i da gleda kako mu raste paradajz ??? :S Totalni apsurd... E sad i onaj najbitniji primer, Gasterbajteri sa sela... sta bi oni i njihovi potomci imali da nisu otisli po tom Becu, francuskoj i italiji ?? Sta su sve napravili i sta sve imaju a tamo su radili kao haus majstori i cistacice, a ovde covek intelektualac nemoze u provinciji da kupi dvosoban stan i ceo zivot tera je8enog yuga . I onda dodje neko i kaze IMA BUDUCNOSTI ALI MORA SAMI DA JE PRAVITE... ta konstatacija jeste tacna ali ako si tu podrazumevao postenje(onda si se nazalost poKakio u vise od pola zivlja ove zemlje koja zivi posteno i pati se), sami mozete da je pravite samo tako ako se ponasate gore nego najgora bagra, ako gazite preko svih za svoj licni interes i pritom se uopste ne osvrcete...kome takva nacin odgovara, za njega je ovo pravo mesto.

‚Lupetaš sinko .
Kod nas na selu se oni koji ne obrađuju svoju zemlju zovu "slepci" ili "propalice".

Za takve nema budućnosti ni u jednoj zemlji.

Kad si već primetio da je mleko jeftino , iskoristi to ,otkupi ga i pravi sir.
Jel znaš pošto je sir?

Može lepo da se živi ,ako nisi prodo dedin maksim zemlje i mali ferguson da bi kupio stan u gradu, polovni, auto iz uvoza i sebe tako od domaćina, slobodnog srpskog seljaka pretvorio u proletera iliti ,kako to po turski lepše zvuči , fukaru.

Sad što bi prosečna fukara da živi ko u španskoj seriji , to neće da može nigde na planeti.

Život je "borba neprestalna"
iliti

"Koj ne rije taj ne žvaće"
i najvažnije
"Ko se meša s pomijama ,poju ga svinje"

Ovde i u Kanadi ,Novom Zelandu, Rusiji, Italiji........:bye:

Ljudi nece da rade ako nemaju prava , u nasoj zemlji radnicka prava se ne postuju , poslodavci koriste egzistencijalnu krizu , cinjenicu da imamo veliki broj nezaposlenih i da su inspekcije potkuplijive i ne rade svoj posao ,zato se radi i po 12 sati za bednu platu.Motivacija je nikakva i ljudi rade iskljucivo zbog egzistencije . Danas raditi u privatnom sektoru nije lako druga je prica javni sektor , gde se vrlo malo radi a plate su dobre a odgovornost nikakva

da malo citiram Štulića

čini mi se rođače, da je standard pokvario ljude
jedu g.ovna i sanjare

vreme je takvo kakvo je, niko se neće za tebe, mene ili bilo koga drugog izboriti ako se sami ne izborimo
onaj, onakav socijalizam koji smo imali, je toliko iskvario svest ljudi o poslu, radu i zarađivanju da nam je to sada kamenčina oko vrata
kako je bilo 30-ih godina u Americi? u Francuskoj? u Danskoj?
radnici su se KRVAVO izborili za svoja prava, a kod nas neće ni na izbore da izađu!
kako je u Kini? Indiji? Urugvaju? i te zemlje postoje i imaju neke radnike i neke poslodavce, ne?
i tamo se RADI, a ne čeka se kredit ili donacija od neke unije
iluzija je da se sa protokom vremena stvari same od sebe kreću na bolje
nema leba bez motike i promene vlasti bez us.rane motke

Poenta je ta sto vlast ne radi za narod jer nece,u vreme ekonomske krize nama je nametnuta jos veca da bi se pojedinci bogatili na grbaci naroda koji ne umeju da ukljuce mozak jer je obrazovanje i nivo svesti na jako niskom nivou zahvaljujuci losem obrazovanju i uzasnim tv emisijama tipa grand i ostalih reality shw za mase.Ima buducnosti samo za one koji se probude i krenu da rade nesto za sebe...ili do bolje vlasti ..

Poslednja izmena:
‚Lupetaš sinko .
Kod nas na selu se oni koji ne obrađuju svoju zemlju zovu "slepci" ili "propalice".

Za takve nema budućnosti ni u jednoj zemlji.

Kad si već primetio da je mleko jeftino , iskoristi to ,otkupi ga i pravi sir.
Jel znaš pošto je sir?

Može lepo da se živi ,ako nisi prodo dedin maksim zemlje i mali ferguson da bi kupio stan u gradu, polovni, auto iz uvoza i sebe tako od domaćina, slobodnog srpskog seljaka pretvorio u proletera iliti ,kako to po turski lepše zvuči , fukaru.

Sad što bi prosečna fukara da živi ko u španskoj seriji , to neće da može nigde na planeti.

Život je "borba neprestalna"
iliti

"Koj ne rije taj ne žvaće"
i najvažnije
"Ko se meša s pomijama ,poju ga svinje"

Ovde i u Kanadi ,Novom Zelandu, Rusiji, Italiji........:bye:

Bravo za komentar.

Neće danas mlad čovek da ga bole leđa ili, ne daj Bože, da devojka praveći sir uništi nokte. Lepše je blokče pod pazuhom i olovka u džepu, a 200-300 dinara? Paaa, daće tata i mama

Back