IMA LI BUDUĆNOSTI U OVOJ ZEMLJI ZA NAS MLADE

‚Lupetaš sinko .
Kod nas na selu se oni koji ne obrađuju svoju zemlju zovu "slepci" ili "propalice".

Za takve nema budućnosti ni u jednoj zemlji.

Kad si već primetio da je mleko jeftino , iskoristi to ,otkupi ga i pravi sir.
Jel znaš pošto je sir?

Može lepo da se živi ,ako nisi prodo dedin maksim zemlje i mali ferguson da bi kupio stan u gradu, polovni, auto iz uvoza i sebe tako od domaćina, slobodnog srpskog seljaka pretvorio u proletera iliti ,kako to po turski lepše zvuči , fukaru.

Sad što bi prosečna fukara da živi ko u španskoj seriji , to neće da može nigde na planeti.

Život je "borba neprestalna"
iliti

"Koj ne rije taj ne žvaće"
i najvažnije
"Ko se meša s pomijama ,poju ga svinje"

Ovde i u Kanadi ,Novom Zelandu, Rusiji, Italiji........:bye:

Sustina je da mislenje dve generacije se retko kad poklapaju, ti mislis da je to ispravno, neko drugi misli da je nesto drugo ispravno. Ne osporavam tvoj stav da je ova zemlja zasnovana na poljoprivrednim poslovima i da tome treba da se posveti najvise paznje cak sta vise, slazem se. Ja samo hocu da kazem, da se niko u ovoj zemlji od poljoprivrede nije ovajdio zato sto se moj ujak, deda, prijatelj komsija godina time bave pa znam. Opet si izjavio glupost, da od mleka pravis pa prodajes SIR.... Druze da li si ti svestan koliko je danas tesko izaci na trziste i prodati svoj sir ??? Pa ljudi vise ni prasice nemogu danas da prodaju a ti pricas o siru koja je prvo kvarljiva roba onda mora da poseduje odredjen kvalitet i da se radi s odredjenom tehnologijom.... izvini, ali iskreno mnogo se zanosis. Od poljoprivrede moze da se zivi ali ne lepo. Kao sto sam i rekao, pa ne bi svaka kuca iz svakog sela u Stiskom okruga otisla u inostranstvo da se lepo od poljoprivrede zivi, oni su farme posedovali pa su neki cak otisli WC da peru kod svabe i zamisli... to im se vise isplatilo. imam osecaj da nisi ni procitao sta sam napisao prosli put, nego si samo opicio reply cisto reda radi. Druga su vremena, nemozes danas da nateras mlade da muzu krave i prave sir, ili bilo koje stocarstvo nebitno, em sto nije isplatljivo em sto je fizicki tezak posao, em sto je seljak stavljen na lestvicu zvanu "NE-BITAN". Ovo sto si na kraju pomenuo je opet budalastina, ne nije isto naprimer ovde i u HOLANDIJI, raspitaj se malo kako tamo poljoprivreda(i ne samo poljoprivreda nego bilo koja privredna grana) funkcionise i kolike su subvencije drzave pa onda mozemo da nastavimo pricu.

xexexe tako je, holandjani hiljade hektara oteshe od mora i isprashe od soli ,dok nisu dobili kvalitetnu obradivu zemlju, a kod nas poplave svaki cas .......dobra industrijska ,hemijska ,i naucna baza + jeftino gorivo (energija) je potrebna za profitabilnu poljoprivredu . kod mene je par momaka otislo sezonski da orezuje voce u Italiji i zaradili su vise za 2 meseca nego kod nas za celu godinu.

xexexe tako je, holandjani hiljade hektara oteshe od mora i isprashe od soli ,dok nisu dobili kvalitetnu obradivu zemlju, a kod nas poplave svaki cas .......dobra industrijska ,hemijska ,i naucna baza + jeftino gorivo (energija) je potrebna za profitabilnu poljoprivredu . kod mene je par momaka otislo sezonski da orezuje voce u Italiji i zaradili su vise za 2 meseca nego kod nas za celu godinu.

O tome upravo pricam.

Naravno ima buducnosti u zemlji srbiji samo mi to necemo doziveti

pa ako mi to ne dozivimo niko nece. ovi nasi matori su svasta predeverali,mi bi trebalo da smo jos izdrzljiviji.

ja sam lepo jednom rekao: hajde da niko u Srbiji 2 dana ne kupi nista u prodavnici,pa cemo videti kako ce biti lepse,da niko ne radi 1 dan...totalni strajk. ali neko rece "Ne daj Boze da se srbi sloze" e tu lezi nasa propast. Sada nam je dobro kako ce nam tek biti...ulje je 150dinara.

Back