Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema boga bilo kojeg i nikad ga nije ni bilo, ali nekima je vrlo korisno da tu zabludu i dalje eksploatisu.Ne rekose dzaba pametni ljudi da ako i nema boga treba ga izmisliti da se sa njime plasi glupava svetina.Dakle bog je izmisljena fikcija sa kojom se plasi neobrazovan svet i drzi se u pokornosti.Sto je manje vere u zakon to se vise forsira bog.U vremenima krize i beznadja pokvareni politicari se uvek late boga da bi zavedenom narodu lakse namakli teski tovar na ledja a onda samo sibaj i kocijasi.

Ako kažeš da ne postoji Bog, onda reci i šta je Bog, da se zna šta ne postoji?
Ili, kako možeš reći da Bog ne postoji, kada niti znaš šta je Bog?
Ili, drugim rečima, kako možeš reći da ne postoji nešto što niti znaš šta je?

A da li je nauka uvek u pravu.? Da li ima vise vernika ili naucnika (doduse ima i dosta naucnika koji su vernici).? Ja mislim da je vecina do sada uvek pobedjivala... pa mislim da ce i sada...
Većina obično pobeđuje a da li je u pravu?
Ista većina je dugo smatrala da je Zemlja ravna ploča koju na rogovima nose četiri bika...

Ako se ne zna šta je Bog kako neko može tvrditi da postoji?

Kada čovek traži uverenje da je zdrav, lekar ga ne pita: «Jesi li zdrav?» Pita: «Imaš li temperaturu?» Ako je imaš – nisi zdrav i nema uverenja!
U ovom slučaju, postavljam pitanje: «Ima li pravde na Zemlji?» Ako je nema - nema ni Boga i kraj priče!
Ako pravde ima možemo da raspravljamo dalje.

Bog: Fikcija nepismenih ljudi i onih koji ne mogu da podnesu težinu životne realnosti, pa usled iste traže neka "dublja" objašnjenja događaja i opravdanja za ono što se desilo.

Sada znaš šta je Bog, znaš i zašto ne postoji osim u umovima onih koji gaje datu fikciju.

Odsustvo vere u Boga ne čini čoveka boljim, niti pametnijim ni obrazovaniji, čini ga isključivo -ateistom .
To je tacno, ali ga cini kriticnijim, logicnijim i racionalnijim.

Obrazovanje je stvar ulozenog truda u sticanje znanja a inteligencija je stvar genetike i te stvari nemaju veze sa verom u Boga.
Neverovatno da smo lavcic i ja u takvom skladu misljenja!

Sa druge strane izajve kao par predhodnih dosta govore o onima koji ih pišu
Tacno, i tu se slazemo da je covek jedino merilo svega, a ne nekakva nedefinisana svemocna troglava, tj. trostruka licnost, koja se poredi sa, recimo, Hudinijem ili sa jos cuvenijim Dejvidom Kristoferom. Pa jos moze da oplodjuje device dok su u dubokom snu, sto ova dvojica imenovanih ne mogu.:rtfm::bye:

Tacno, i tu se slazemo da je covek jedino merilo svega, a ne nekakva nedefinisana svemocna troglava, tj. trostruka licnost, koja se poredi sa, recimo, Hudinijem ili sa jos cuvenijim Dejvidom Kristoferom. Pa jos moze da oplodjuje device dok su u dubokom snu, sto ova dvojica imenovanih ne mogu.:rtfm::bye:

разлика је у томе што су ово илузионисти а овај који оплођује девице је Бог и њему ништа није немогуће:)

Netacno, osnova deizma je metafizika, a ona se ne moze zasnivati na racionalnom i logicnom.
scijentizam (naturalizam/ materijalizam/ fizikalizam/ redukcionizam) sam po sebi iskljuchuje racionalnost, jer razumnost podrazuvema bavljenje metafizikom. pojam slobodne volje je izvan granica scijentizma, isto koliko i pojmovi bog ili dusha. a racionalnost/ razumnost predpostavljaju postojanje slobodne volje.

Imas li i jedan fisicki zakon koji potvrdjuje tvoje tvrdnje.
opet treba izacji iz okvira scijentizma u filosofiju- zashto postoje fizichki zakoni? zashto postoji neshto a ne nishta? ako ne treba da se pitamo "zashto", vecj nishta nema smisla, onda ajde svi kolektivno da se samoubijemo.

To je tacno, ali ga cini kriticnijim, logicnijim i racionalnijim.

Neverovatno da smo lavcic i ja u takvom skladu misljenja!

Отац близанаца ХРистоС-а и Радана као и Јована Крститеља је био Јакоб праведни бараба, тако да не стоји црквена подметачина о некаквом имагинарном зачећу.

Back