Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Boga ima to je definitivno!
Međutim samo apsolutno prosvećena osoba može to da uvidi!
Bog je ostavio više nego dovoljno dokaza o svom postojanju samo je 99 % ljudi potpuno nesposobno da to uvvidi!
Bog je neizmjerna dobrota, ljubav, milosrdan i milostiv ali i pravedan!

A koji su to dokazi?

A koji su dokazi tvoji prema Njemu, zahvalnost sto te je stvorio tako je odajes sto se rugas zahvalnim ljudima?
Zasto mislis da je On duzan tebi da daje dokaze?
Da li bi ti dokazivao sta nezahvalnicima koje si stvorio i koji su ti okrenuli ledja?
Nije On duzan nama da dokazuje, on ce pojacati veru ljudima koji mu se mole zato sto to zeli, a ljudima sa predrasudom (ateistima) i kad pomaze, pomaze vrlo diskretno.
Ti si duzan prvi Njemu.
TI SI TAJ KOJI TREBA DA SE PRVI DOKAZES NJEMU, A NE ON TEBI.

A koji su dokazi tvoji prema Njemu, zahvalnost sto te je stvorio tako je odajes sto se rugas zahvalnim ljudima?
Zasto mislis da je On duzan tebi da daje dokaze?
Da li bi ti dokazivao sta nezahvalnicima koje si stvorio i koji su ti okrenuli ledja?
Nije On duzan nama da dokazuje, on ce pojacati veru ljudima koji mu se mole zato sto to zeli, a ljudima sa predrasudom (ateistima) i kad pomaze, pomaze vrlo diskretno.
Ti si duzan prvi Njemu.
TI SI TAJ KOJI TREBA DA SE PRVI DOKAZES NJEMU, A NE ON TEBI.

Da si malo citao moje postove po forumu znao bi da sam vernik.;)
Radogost18 je izneo tvrdnju da postoji obilje dokaza za Bozije postojanje,pa je sasvim normalno da ga priupitam koji su to dokazi posto su izgleda meni promakli.

Poslednja izmena:
Ti si duzan prvi Njemu.

Ne sećam se da sam od Bože uzeo kredit, da bi mu bilo šta dugovao :think:

Kada smo već kod toga, ako ja ništa nisam tražio od njega, čak ni život koji sam dobio rođenjem, ili jednostavnije rečeno ja prema njemu nemam nikakvih potraživanja, znači baš nikakvih ni molitvi, ni nadanja, ni bilo čega drugoga što bih tražio ili što drugi traže od njega, zašto sam onda ja dužan da se njemu dokazujem ?

Ako ništa ne tražim od njega onda ni on nema pravo da bilo šta traži od mene.

A kamoli da se JA dokazujem njemu.

Da, da to tako svi pricaju dok se ne krene zemlja tresti ili ti iznad glave ne zuje metci a onda druga prica kod vecine ateista...

Zemlja se tresla više puta, najjači je bio 6, nešto po Rihteru, zujali su metci, padale su granate.......hmmmm.........imaš li još koji predlog za nesreću, imam spisak istih, sve sam preživeo još uvek, ali ne zahvaljujući Boži.

p.s.
Za razliku od drugih, ja ga u navedenim situacijama nijednom nisam prizivao niti molio......a o tome da li sam ateista ili ne prerano sudiš, ali nema veze.....

Uostalom kada si vernik i očigledno smo prošli istu "školu" i tačno znaš o čemu pričaš kada već navodiš takve primere, nemaš ništa protiv da proverimo jednog dana čvrstinu tvoje vere na već navedeni način, znaš ono kada zuje metci ili padaju granate, sigurno si prošao isto, pa to ne bi trebalo da bude problem, pošto pričam sa velikim vernikom......

Poslednja izmena:

Back