Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije to tako jednostavno kako tebi izgleda.
Recimo, računar obavi sabiranje i dobije rezultat. Da li je taj rezultat materijalan? Postoji li negde u računaru komad hardvera koji predstavlja taj rezultat?
Računar ostaje materijalan i kada se isključi struja. A rezultat nestaje... Razmišljaj malo o ovakvim stvarima.

Размишљај и ти о томе, рецимо о томе ШТА ПОКРЕЋЕ РАЧУНАР ??? :per:

Nije to tako jednostavno kako tebi izgleda.
Recimo, računar obavi sabiranje i dobije rezultat. Da li je taj rezultat materijalan? Postoji li negde u računaru komad hardvera koji predstavlja taj rezultat?
Računar ostaje materijalan i kada se isključi struja. A rezultat nestaje... Razmišljaj malo o ovakvim stvarima.

Размишљај и ти о томе, рецимо о томе ШТА ПОКРЕЋЕ РАЧУНАР ??? :per:

Elektrichna energija. Tvoja poenta?

pa deki to cak nije ni metafora vec suva realnost... priroda ti je najbolje ogledalo stvaraoca.. ne mi ljudi.... grleci drvo radis ono sto rade oni koji oduzuju dug prema zemlji sadeci npr. to isto drvo....
Odosmo malo off... Ali...
Bio sam na reci Tribući. Lepo mesto. Naziv je dobila po tri vodopada, tri "buć-a".
No, sići do mesta između dva vodopada je pomalo zahtevno. Zagrliš jedno drvo i merkaš ono ispod koje ćeš da zagrliš kada pustiš ono prvo....

Prijatelju, pa zvezdarska šuma je poprilično ugrožena. Divlja gradnja je već ušla duboko u šumu...

Eh, a ja mislio da si ozbiljan kada si hteo da zagrliš drvo. :think:
Kome je potrebniji zagrljaj nego ugroženom drveću? :confused:
No, izgleda da se od prazne priče ne može očekivati više... :roll:

Greenpeace bi sigurno reagovao, ali se verovatno plaši nas koji verujemo da Bog postoji....

"Greenpeace" reaguje u skladu sa političkom situacijom i nije jedina organizacija koja se bavi zaštitom životne sredine.

:heart:

Statistika veoma cesto daje pogresne odgovore pojedincu. Tako da ovo treba shavtiti relativno. Kad covek ode u crkvu moze se pitati da li su svi ti ljudi zaludjeni ili postaviti
pitanje sebi ako ja ne verujem da li sam ja sludjen. Ako covek malo razgovara sa pravim vernikom onda vidi da iz njega zraci dobrota, iskrenost, ... Ne znam ko je rekao da ne veruje da Bog postoji vec da zna da Bog postoji

:heart:

Statistika veoma cesto daje pogresne odgovore pojedincu. Tako da ovo treba shavtiti relativno. Kad covek ode u crkvu moze se pitati da li su svi ti ljudi zaludjeni ili postaviti pitanje sebi ako ja ne verujem da li sam ja sludjen.
Ako covek malo razgovara sa pravim vernikom onda vidi da iz njega zraci dobrota, iskrenost, ... Ne znam ko je rekao da ne veruje da Bog postoji vec da zna da Bog postoji

Da, to je verovatno prvo što čoveku padne na pamet kada uđe u crkvu... :mrgreen:
Znači, po principu: kud svi turci, tu i mali mujo? :think:

Mora da Bog šalje te zrake kroz njega.
Zračim i ja, ali nisam vernik.... i obavezno se ljudi zbune kada me vide, odmah pitaju da li verujem u Boga... a ja ne smem da kažem da to nije od toga. :lol:

najgluplje je pitati nekoga da li veruje u boga ili da li on postoji... isto kao kad pitas nekoga da li si vernik...ili jos gora varijanta da li si iskren vernik... zamislite kad bi neko isao ulicom i cimao ljude za rukav i ono sevao ocima i postavljao pitanje a...si ateista, a..bog ne postoji naraFski jel tako?.... posle 200 metara bi te odveli na guberevac....

drvo se grli, priroda se voli, sve sto sto je prirodno je bozije....treba biti marloov varava i neki put iako smatrate religiju za tricariju shvatite da nema veceg greha od neznanja i jos gore od podcenjivanja nepoznatog.... i dakako nije sve u modernizmu...

najgluplje je pitati nekoga da li veruje u boga ili da li on postoji...
Glupo koliko i pitati da li verujesh u vile i da li one postoje...
zamislite kad bi neko isao ulicom i cimao ljude za rukav i ono sevao ocima i postavljao pitanje a...si ateista, a..bog ne postoji naraFski jel tako?.... posle 200 metara bi te odveli na guberevac....
Ko je ikada proveravao ljude na takav nachin? Mozda oni ulichni propovednici?:think::per:

Back