Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tačno. A ne znači ni da ima smisla. To znači da ga ne razumem.

A komentar koji nema smisla, taj ga nema i klot.
Onda sedi i chitaj dok ne dobije smisao. ;)
Molim te, pronađi gde ja to tvrdim da se ne razmišlja mozgom.
Duša je nosilac misli, osećanja, ideja - onog nematerijalnog u svakom živom biću.
Mislim, dakle postojim.
Negiranje duše je istovremeno negiranje života.
Kazesh da ne razmishljamo mozgom nego dushom.:roll:
Aha!
Bog postoji kao ideja, kažeš ti.
Takođe, opet ti, kažeš da je ideja materija.
Da li ti to hoćeš da kažeš da je Bog materijalan, ili si se samo nesrećno izrazio?
:hahaha: Kakav jeftin pokushaj. Zvuchish kao apologetichar...

Veronauka, kreacionizam, kondomi u Africi, pitanje abortusa, pitanje homoseksualaca, bombashi samoubice, dzihad, sherijatski zakon, prikrivanje pedofila, Crna Reka, neplacanje poreza,izdvajanja drzavnog budzeta i davanje crkvi, progon Bogumila, inkvizicija(i generalno mrachni srednji vek), robovanja crnaca, itd.
Ako hocesh, otvori novu temu da ti objasnim o chemu se radi...
Sada mešaš babe i žabe.
Jedna je priča o zloupotrebi religije kroz istoriju, pa i danas, a sasvim drugo verovanje u Boga.

Pitao sam te kako to moje verovanje ugrožava pripadnike Greenpeace-a, i bilo kog drugog.
A pitao sam te, da li misliš da među aktivistima Greenpeace-a nema vernika.

Da te podsetim, verujem u Boga, a ne verujem da je Biblija apsolutna Božija reč.

Onda sedi i chitaj dok ne dobije smisao. ;)
Ako nešto nema smisla, onda smisao ne može da dođe ni iz čega.

Kazesh da ne razmishljamo mozgom nego dushom.:roll:
Pa ti izgleda ne umeš da čitaš.
U tome što si citirao ja kažem da je duša nosilac misli, ideja, osećanja - nosilac onog što je nematerijalno u živim bićima.
Nigde nisam spominjao mozak, niti sam negirao da se razmišlja mozgom.
Da te podsetim, ti nisi dokazao da su misli, ideje, osećanja materija.

:hahaha: Kakav jeftin pokushaj. Zvuchish kao apologetichar...
Lakše je ismejavati tuđi tobožnji "jeftin pokušaj", nego se kritički osvrnuti na sopstvene propuste. Tipično....

Sada mešaš babe i žabe.
Jedna je priča o zloupotrebi religije kroz istoriju, pa i danas, a sasvim drugo verovanje u Boga.
Jeste li vi ustali protiv tih shto zloupotrebljavaju religiju? Niste. Onda ste sauchesnici. Shto je josh gore, odredjeni broj vernika podrzava ta zlodela.
Pitao sam te kako to moje verovanje ugrožava pripadnike Greenpeace-a, i bilo kog drugog.
A pitao sam te, da li misliš da među aktivistima Greenpeace-a nema vernika.
Dao sam ti primer.:roll:
Kao shto se pripadnici Greenpeace pokreta bore protiv ljudi odgovornih za unishtavanje prirode... Malo jasnije?
Da te podsetim, verujem u Boga, a ne verujem da je Biblija apsolutna Božija reč.
Poznat mi je vash soj. Ono shto ti se svidja - prihvatish, ono shto ti se ne svidja - odbacish.
Biblija - knjiga vishestrukih izbora sa mogucnoshcu dijametralno suprotnih odgovora po svakom pitanju.

Mada licemjerno od mene.. :D Vidjeh sada ovamo napisa da si "napisao nekom ateisti...". :) Nisam ja totalni ateista, josh. Mnogo je istrazivanja preda mnom da bih ja mogao da kazem da sam vjernik ili ateista. Samo volim da raspravljam oko nekih stvari koje mi nisu jasne. :)
Izvinjavam se.
Po onome gore nastupu pogrešno sam pomislio da se radi o ateisti.
Pa svi mi tražim oodgovore. Oni koji ne veruju u Boga, u skladu sa svojim verovanjem.
Mi koji verujemo, a ne verujemo u sve što nam se prezentuje, tražimo odgovore u skladu sa našim načinom razmišljanja.

Jedino odgovore ne traže oni koji su ubeđeni da znaju sve.

Ako nešto nema smisla, onda smisao ne može da dođe ni iz čega.
Onda mi ukazi gde je greshka.
:klap:
U tome što si citirao ja kažem da je duša nosilac misli, ideja, osećanja - nosilac onog što je nematerijalno u živim bićima.
Nigde nisam spominjao mozak, niti sam negirao da se razmišlja mozgom.
Shta je razmishljanje?
Da te podsetim, ti nisi dokazao da su misli, ideje, osećanja materija.
A kakav dokaz bi tebe ubedio?
Lakše je ismejavati tuđi tobožnji "jeftin pokušaj", nego se kritički osvrnuti na sopstvene propuste. Tipično....
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Ako zamislim 1.000.000 eura, da li ih ja zaista imam?

Jeste li vi ustali protiv tih shto zloupotrebljavaju religiju? Niste. Onda ste sauchesnici. Shto je josh gore, odredjeni broj vernika podrzava ta zlodela.
Otkud ti znaš ko se i na koji način bori ili podržava zlodela?
Kakve veze ovo ima sa samom temom i pitanjem da li ima Boga?

Dao sam ti primer.:roll:
Kao shto se pripadnici Greenpeace pokreta bore protiv ljudi odgovornih za unishtavanje prirode... Malo jasnije?
Nije jasnije.
Dakle, po treći put postavljam dva pitanja:
1. Na koji način moje verovajne da Bog postoji ugrožava pripadnike Greenpeace-a?
2. Da li među pripadnicima Greenpeace-a ima onih koji veruju u Boga, ili su baš svi ateisti?

Poznat mi je vash soj. Ono shto ti se svidja - prihvatish, ono shto ti se ne svidja - odbacish.
Biblija - knjiga vishestrukih izbora sa mogucnoshcu dijametralno suprotnih odgovora po svakom pitanju.
Pa naravno.
Ono što se kosi sa mojom logikom, ono što moje biće ne može da prihvati, to odbacim. Kao na primer, ne mogu da poverujem u to da je Bog naredio Mojsiju da se pobiju deca.

Ne razumem tebe. Trudim se, ali mi ne ide.
Ako slepo verujemo u nešto ne valja.
Ako verujemo u ono što možemo da prihvatimo, odbacujući ono drugo, opet ne valja.
Kao da si se žestoko posvađao sa Bogom, pa si alergičan na sam spomen reči Bog....

Otkud ti znaš ko se i na koji način bori ili podržava zlodela?
Kakve veze ovo ima sa samom temom i pitanjem da li ima Boga?
Zato shto se ta zlodela i dan danas chine a neka i podrzavaju. Ne znam, ti si pokrenuo pitanje.
Nije jasnije.
Dakle, po treći put postavljam dva pitanja:
1. Na koji način moje verovajne da Bog postoji ugrožava pripadnike Greenpeace-a?
2. Da li među pripadnicima Greenpeace-a ima onih koji veruju u Boga, ili su baš svi ateisti?
Vidim.
1. Na isti nachin na koji ugrozavate i ostale ljude na planeti.
2. Ne vidim gde sam dao takvu izjavu.

Evo opet cu ti objasniti. Neko se bori protiv nekontrolisane seche shuma, neko se bori protiv religija koje negativno utichu na civilizaciju(i uopshte - sujeverja).
Pa naravno.
Ono što se kosi sa mojom logikom, ono što moje biće ne može da prihvati, to odbacim. Kao na primer, ne mogu da poverujem u to da je Bog naredio Mojsiju da se pobiju deca.
To je problem tvoje religije. Bash takve delove Biblije zloupotrebljavaju vernici i chine zlodela. Ponovicu ti, doklegod imate takve tekstove, imacete zloupotrebe. Ako se ne borish da se ti delovi Biblije izbrishu, podrzavash takva zlodela.
Ne razumem tebe. Trudim se, ali mi ne ide.
Ako slepo verujemo u nešto ne valja.
Ako verujemo u ono što možemo da prihvatimo, odbacujući ono drugo, opet ne valja.
"Verovati u shto vishe istina i u shto manje lazi."
Kao da si se žestoko posvađao sa Bogom, pa si alergičan na sam spomen reči Bog....
Sad pokushavash onu foru "ovaj mora da je imao neki tezak period u zivotu za koji je okrivio Boga"... :D

Kakva greška?

Jesi li čitao srpsku narodnu priču Zla žena?
Ne znam, prestao sam da mislim o tome pre par poruka.

:)
Znam, interesuje me tvoj odgovor.
Jasan, nedvosmislen, održiv.
Tachno. I jel postoji neki takav dokaz ili dzaba krechim?
Ti si taj koji tvrdi da je ideja materija.
Ja tvrdim suprotno.
Ideja je materijalna kao i misao. Mozemo zamisliti neshto apstraktno(kao Bog ili 1.000.000 eura(kojih nemam:))), ili stvarno(kao Ajfelov toranj ili mobilni telefon).
Sve chetiri stvari su materijalne, prve dve samo u glavi, druge dve i u glavi i u prirodi oko nas.

1. Na isti nachin na koji ugrozavate i ostale ljude na planeti.
2. Ne vidim gde sam dao takvu izjavu.
Hajdemo i četvrti put:
1. Na koji način moj stav: "Bog postoji" ugrožava pripadnike Greenpeace-a, ili bilo koga drugoga?
2. Ako ima pripadnika Greenpeace-a koji veruju u Boga, to bi po tvojoj tvrdnji značilo da oni ugrožavaju sami sebe. Zato te pitam da li misliš da među njima nema vernika?

Evo opet cu ti objasniti. Neko se bori protiv nekontrolisane seche shuma, neko se bori protiv religija koje negativno utichu na civilizaciju(i uopshte - sujeverja).
I otkud ti znaš ko se i na koji način bori protiv negativnih pojava?
I kakve, opet, to ima veze sa temom koja postavlja pitanje da li ima Boga ili nema?

To je problem tvoje religije. Bash takve delove Biblije zloupotrebljavaju vernici i chine zlodela. Ponovicu ti, doklegod imate takve tekstove, imacete zloupotrebe. Ako se ne borish da se ti delovi Biblije izbrishu, podrzavash takva zlodela.
Opet ti i "moja religija"....
Izgleda ti ne vredi pričati...

Što se tiče brisanja delova Biblije, čini mi se da ne znaš o čemu pričaš.

"Verovati u shto vishe istina i u shto manje lazi."
Naravno.

Sad pokushavash onu foru "ovaj mora da je imao neki tezak period u zivotu za koji je okrivio Boga"... :D
Ne. To mi nije ni palo na pamet.

Ih, kroz šta sam sve ja prošao...

Znam, interesuje me tvoj odgovor.
Nisam baš siguran ni da znaš, a ni da znaš zašto pitaš.

Tachno. I jel postoji neki takav dokaz ili dzaba krechim?
Očigledno nemaš dokaz da su osećanja, misli, ideje materjia.

Ideja je materijalna kao i misao. Mozemo zamisliti neshto apstraktno(kao Bog ili 1.000.000 eura(kojih nemam:))), ili stvarno(kao Ajfelov toranj ili mobilni telefon).
Sve chetiri stvari su materijalne, prve dve samo u glavi, druge dve i u glavi i u prirodi oko nas.
Još samo da dokažeš da su one dve u glavi zaista materijalne.

Nisam baš siguran ni da znaš, a ni da znaš zašto pitaš.
Nevazno. Jel mozesh - ne mozesh/hocesh - necesh da odgovorish?
Očigledno nemaš dokaz da su osećanja, misli, ideje materjia.
Pitao sam tebe, da li takav dokaz postoji, koji bi tebe ubedio da su misli i osecanja materijala?
Još samo da dokažeš da su one dve u glavi zaista materijalne.
"Sve chetiri stvari su materijalne, prve dve samo u glavi, druge dve i u glavi i u prirodi oko nas."
Da ti dokazem kako su 1.000.000e i Bog materijalni? Ili Ajfelov toranj i mobilni telefon ispred mene?

Mi živimo u biološkom životu u trećoj dimenziji.Četvrta dimenzija je dimenzija ponovljenog trenutka,dimenzija gde je sve - sada.
Peta dimenzija je dimenzija očitavanja programa i šesta dimenzija je Raj.

30wnzlt.jpg

Back