Има ли Бога???

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Цитат:
Оригинал поставио eremita
Ја не позивам било кога да верује "у мог Бога" - јер нисам секташ, нити било кога "убеђујем", једино покушавам да објасним НЕОБЈАШЊИВО, и то је проблем ...за твој мозак...
Па нисам ја "усамљен случај" зато што ВЕРУЈЕМ него ти зато што НЕ ВЕРУЈЕШ... ето, ти основне ствари не можеш да разумеш, не схваташ да милијарде људи ВЕРУЈЕ У БОГАи свако од њих ИМА ДОКАЗЕ ЗА СЕБЕ ... да ли си се икада запитао зашто, или можда као и неки други безбожници хоћеш да се усудиш да тврдиш да су сви ментално заостали или поремећени за разлику од тебе ???

Bravo mito, ti si jedinstven svetski slučaj koji može da OBJASNI NEOBJAŠNJIVO.:hahaha:

Знао сам да слабо капираш - али овог пута си превазишао самога себе...:think:

Ja nisam spominjao religiju, popove, ili sta znam ....
Chudno, ja video nekoe popove... :)
Hteo sam reci a to se vidi u mom prvom postu, sta mozemo nazvati Bogom.
Shto bi to nazvao Bog? Argument iz neznanja?:per:
Jednostavno ta sila svesti za koju skeptici ne veruju da postoji a bez nje ni oni sami ne bi postojali, koja sacinjava univerzum i drzi je u savrsenstvu i inteligentno pokrece, bez obzira da li se nesto unistava ili stvara. To sto je nama vidljivo je samo fizicka dimenzija postojanja a nije ona jedina.
Ne veruju sa razlogom - nema dokaza.
I ja mogu da kazem da ti ne mozesh ziveti bez nematerijalne kace za kupus, isto tako, univerzum ne bi postojao da nema Supermena. I? Ne verujesh mi? Naravno kad nemam dokaze, zashto bi iko vama?
Dokaz? :hahaha: sad vec unapred znam sta ce biti pitanje.
Shto pishesh kad ga nemash?
Dokaz, moras iskusiti na svojoj kozi a ne preko foruma.
Da, okrivi sagovornika...
Verovanje je dobro i korisno ako je gradjeno pozitivnim stavom, i nikako ne moze da ugorzava okolinu niti da utice lose..
Sve shto je ljudska kreacija je podlozno zloupotrebi.
Ako je verovanje negativno onda donosi samo lose.
U svakom verovanju imash prostora da radish loshe stvari, racionalizacijom se sve moze opravdati.
Ja nisam nikakav vernik, ako u nesto verujem onda verujem prirodi i njenoj harmoniji. A ovako kako je covek danas ugrozava i remeti harmoniju onda je to ono sto je lose, dakle imamo lose vernike. Na ovaj nacin ne mislim na religije niti bilo sta drugo... nego na samog coveka i njegovim stavom prema sebi, drugima i prirodi, jer svi mi i sve ostalo smo jedno ali dok to ljudski um shvati da smo svi jedno, harmonija ce se remetiti i izazivati lose dogadjaje.
Loshi vernici rade loshe stvari? :D Pitaj tog vernika da li on radi loshe ili dobro...
"Bez religije imamo loshe ljude koji rade loshe stvari, dobre ljude koji rade dobre stvari. Da dobar chovek radi loshe stvari - potrebna je religija."

Ја не позивам било кога да верује "у мог Бога" - јер нисам секташ, нити било кога "убеђујем", једино покушавам да објасним НЕОБЈАШЊИВО, и то је проблем ...за твој мозак...
Па нисам ја "усамљен случај" зато што ВЕРУЈЕМ него ти зато што НЕ ВЕРУЈЕШ... ето, ти основне ствари не можеш да разумеш, не схваташ да милијарде људи ВЕРУЈЕ У БОГАи свако од њих ИМА ДОКАЗЕ ЗА СЕБЕ ... да ли си се икада запитао зашто, или можда као и неки други безбожници хоћеш да се усудиш да тврдиш да су сви ментално заостали или поремећени за разлику од тебе ???

Ma niste mito vi vernici zaostali, nego ste podlegli obmani koju vam servira sopstveni mozak. Taj "religijsi centar" u vašem mozgu je razvijen i blokira racionalno mišljenje.
Zato si ti u stanju da "ladno" kažeš kako će Bog da oživi sve mrtve, a racionalni deo mozga, koji je manje razvijen, se ne buni, na primer pitanjima, kako će Bog da pronađe neki Mojsijev protein, koji je pojeo neki crv, a taj crv je završio u želucu neke krtice, a krtica je završila u želucu...........(recimo).

2mw5iio.gif
о Господ те опаметио даБогда........ај' да пробам овако: је л' постоји некаква електро-хемијска "централа", КО упућује те "сигнале између неурона"???:rtfm:
Za sad nema dokaza za tako neshto. Imash li ti?

Za sad nema dokaza za tako neshto. Imash li ti?

Па ДУША човече - то наше бестелесно биће које осим тога што чува у себи све о нама и о нашим прецима - она ПОКРЕЋЕ сваку човекову мисао а нарочито ону СТВАРАЛАЧКУ...она садржи наше особине, наш карактер, наше мисли, наша прижељкивања СВА НАША ОСЕЋАЊА ПА И РЕЛИГИЈСКА... Д У Ш А......ДУХ......

Ma niste mito vi vernici zaostali, nego ste podlegli obmani koju vam servira sopstveni mozak. Taj "religijsi centar" u vašem mozgu je razvijen i blokira racionalno mišljenje.
Zato si ti u stanju da "ladno" kažeš kako će Bog da oživi sve mrtve, a racionalni deo mozga, koji je manje razvijen, se ne buni, na primer pitanjima, kako će Bog da pronađe neki Mojsijev protein, koji je pojeo neki crv, a taj crv je završio u želucu neke krtice, a krtica je završila u želucu...........(recimo).

Немој да се наљутиш, молим те, али ово што си ти сада написао потпуно је ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЕОТЕСАНО.....то што ти зовеш "рационално" то је на нивоу неког бића које је само човеколико али не и ЧОВЕК...

п.с. иначе ја лично сматрам да ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ неће да се догоди у распадљивим телесима - него у врло сличним али етеричним...јер после Васкрсења ДОЛАЗИ ЖИВОТ ВЕЧНИ..........

Па ДУША човече - то наше бестелесно биће које осим тога што чува у себи све о нама и о нашим прецима - она ПОКРЕЋЕ сваку човекову мисао а нарочито ону СТВАРАЛАЧКУ...она садржи наше особине, наш карактер, наше мисли, наша прижељкивања СВА НАША ОСЕЋАЊА ПА И РЕЛИГИЈСКА... Д У Ш А......ДУХ......
Fino si definisao. Imash li neki dokaz da potkrepish tu tvoju tvrdnju?
Ako nemash dokaz, ne mozesh ni tvrditi da tako neshto postoji...:roll:

Није се Бог људима "јавио" - него су људи СПОЗНАЛИ Бога...:cool:

Pa ovo ti mito ja pričam već godinama. Ako bi Bog postojao objektivno, onda bi on trebao da se prikaže svim ljudima na zemaljskoj kugli i ne bi trebalo ono: "Ja sam Bog tvoj...." itd, itd. Pošto Bog objektivno ne postoji, onda neki ljudi SPOZNAJU ovog Boga, neki onog Boga, neki su spoznali više bogova, sve u zavisnosti kako su naučeni i utrenirani da se samoobmanjuju. Ti si SPOZNAO Boga na osnovu obrazovanja i vaspitanja u porodici ili školi i sada si ubeđen da je On negde izvan tebe, a ne shvataš da su svi tvoji religijski doživljaji zapravo procesi koji se odvijaju u TVOM mozgu.

Fino si definisao. Imash li neki dokaz da potkrepish tu tvoju tvrdnju?
Ako nemash dokaz, ne mozesh ni tvrditi da tako neshto postoji...:roll:

За постојање ДУХА, ДУШЕ, ДУШЕВНОГ ЖИВОТА теби требају "докази"... значи за тебе и твоје истомишљенике НЕ ПОСТОЈИ ПСИХА ??? А психа на грчком = душа...:roll::roll::roll:

За постојање ДУХА, ДУШЕ, ДУШЕВНОГ ЖИВОТА теби требају "докази"... значи за тебе и твоје истомишљенике НЕ ПОСТОЈИ ПСИХА ??? А психа на грчком = душа...:roll::roll::roll:
:hahaha:
Sad smo krenuli na leksichke dokaze... psychikos je "od dushe, mentalno". I kakve veze ima shta su stari Grci govorili? :D argumentum ad populum

Inache to je lazna dilema. Dokazano je postojanje psihe, postojanje dushe nije. Kao ona moja nematerijalna kaca za kupus.

Pa ovo ti mito ja pričam već godinama. Ako bi Bog postojao objektivno, onda bi on trebao da se prikaže svim ljudima na zemaljskoj kugli i ne bi trebalo ono: "Ja sam Bog tvoj...." itd, itd. Pošto Bog objektivno ne postoji, onda neki ljudi SPOZNAJU ovog Boga, neki onog Boga, neki su spoznali više bogova, sve u zavisnosti kako su naučeni i utrenirani da se samoobmanjuju. Ti si SPOZNAO Boga na osnovu obrazovanja i vaspitanja u porodici ili školi i sada si ubeđen da je On negde izvan tebe, a ne shvataš da su svi tvoji religijski doživljaji zapravo procesi koji se odvijaju u TVOM mozgu.

Да, то ће се догодити онда када буде Страшни суд ... Апокалипса... када се догоди Откровење Јованово - ако пре тога човек као најинтелигентније али и најзлије биће не буде растурио Планету служећи Сотони.

Треба да схватиш ДА ЈЕ БОГ ЈЕДАН - а да има много религија... и свако воли и брани своју, ону у којој налази себе, своје претке, свој идентитет, своју припадност, традицију, обичаје... све за шта је емотивно и са великом љубављу везан...даље, ми верујемо да је БОГ У НАМА, да је човек БОГОЛИКО СТВОРЕЊЕ...и што је неко већи верник и у томе успешан он је сличнији Господу Исусу ХРистосу... зато између осталог и постоји такав и толики технолошки и сваки други напредак који на жалост разара душевно биће човеково и полако од њега поново прави ЗВЕР...

Ne spamujem, vec hocu jos jednom da podvucem da za to ne trebaju da se traze dokazi, i da vi ne zelite da se jednostavno opustite i da vidite stvari i sa druge strane, ne samo s naucne.:cool:
Prebacivanje krivice na sagovornika.
Onaj ko tvrdi ima teret dokazivanja.
Zagovarash specialne uslove za dokazivanje vashe tvrdnje(special pleading).
Imash li neki bolji metod od nauchnog metoda?

Немој да се наљутиш, молим те, али ово што си ти сада написао потпуно је ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЕОТЕСАНО.....то што ти зовеш "рационално" то је на нивоу неког бића које је само човеколико али не и ЧОВЕК...

п.с. иначе ја лично сматрам да ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ неће да се догоди у распадљивим телесима - него у врло сличним али етеричним...јер после Васкрсења ДОЛАЗИ ЖИВОТ ВЕЧНИ..........

Ne, ne ljutim se ja, pa nije ti ovo ni prvi put da ovako pišeš. Jasno je meni da ti daješ prednost onom iracionalnom u tebi, i da sam ja za tebe "INTELEKTUALNO NEOTESAN" , i da ti , spoznajom Boga, svrstavaš sebe u neku VIŠU INTELEKTUALNU SFERU. No, ipak ostaje činjenica da TI očekuješ da će jednog dana Bog da oživi sve mrtve i očekuješ povratak Njegovog sina jedinca, potpuno zanemarujući da je čovek integralni deo ovozemaljskog živog sveta, a koji se samo razumom izdigao iznad životinja. Zato ta tvoja očekivanja ostaju samo pusta nada već milenijumima.

Ne spamujem, vec hocu jos jednom da podvucem da za to ne trebaju da se traze dokazi, i da vi ne zelite da se jednostavno opustite i da vidite stvari i sa druge strane, ne samo s naucne.:cool:

Наука којом се баве искварила их је и обезбожила и немају способности да погледају око себе, нека покушају да разговарају са оним веома популарним нуклеарним физичаром Ајдачићем (мислим да је још увек жив)... он је рецимо класичан пример човека који је био окорели безбожник, сећам се његових емисија у којима до даске ругао вери и Господу на најстрашнији начин баш као што и ови овде раде... а нека га сада пронађу и нека га питају ШТА СЕ ТО СА ЊИМ ДОГОДИЛО ПА ЈЕ ОДЈЕДНОМ ПОСТАО ТАКО ВЕЛИКИ ВЕРНИК... не може да изговори једну реченицу а да не спомене Господа Бога...:cool:

Prebacivanje krivice na sagovornika.
Onaj ko tvrdi ima teret dokazivanja.
Zagovarash specialne uslove za dokazivanje vash tvrdnje(special pleading).
Imash li neki bolji metod od nauchnog metoda?

Ima. Ljubav.

Npr. mogao li bi ti da se bavis naukom, npr., a da nemas u sebi ljubavi prema nauci?
Ne verujem.
E, ta ljubav, to je ustvari, Bog.
To sto nam daje da se necim bavimo, da necem tezimo, da budemo to sto jesmo.
Jednostavno je, ali vi to ispred nosa ne vidite.

Наука којом се баве искварила их је и обезбожила и немају способности да погледају око себе, нека покушају да разговарају са оним веома популарним нуклеарним физичаром Ајдачићем (мислим да је још увек жив)... он је рецимо класичан пример човека који је био окорели безбожник, сећам се његових емисија у којима до даске ругао вери и Господу на најстрашнији начин баш као што и ови овде раде... а нека га сада пронађу и нека га питају ШТА СЕ ТО СА ЊИМ ДОГОДИЛО ПА ЈЕ ОДЈЕДНОМ ПОСТАО ТАКО ВЕЛИКИ ВЕРНИК... не може да изговори једну реченицу а да не спомене Господа Бога...:cool:

Pa ne ovaj, neko to kasno shvati, a neko, nazalost, nikad.

Jedino pod uticajem sudbine ili ko zna cega (sto ja tumacim kao Bozju milost, i to veliku), takvim ljudima postaje jasno da Bog postoji.

Ali, lepo pise u Bibliji "Blazeni oni koji ne videse, a poverovase."

P.S. Eto, s tim covekom se nesto desilo cim pominje Gospoda, samo ne znamo sta...?

Kakve veze ima ljubav sa kvantnom mehanikom? Shto trolujesh??
Npr. mogao li bi ti da se bavis naukom, npr., a da nemas u sebi ljubavi prema nauci?
Ne verujem.
Primer kako vera loshe utiche na rasudjivanje.
E, ta ljubav, to je ustvari, Bog.
Vash bog je tiranin, prochitaj Sveto Pismo.
To sto nam daje da se necim bavimo, da necem tezimo, da budemo to sto jesmo.
Jednostavno je, ali vi to ispred nosa ne vidite.
Opet smo mi(koji ne verujemo) "krivi". Da je tako lako kao shto kazesh, ne bi bilo nevernika, svi bi verovali.
Medjutim, ima jedna stvar koja instant konvertuje nevernika u vernika. Zove se dokaz.

Back