Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sad ozbiljno, u nacionalna zakonodavstva bi trebalo uvesti krivicno delo odnos prema istorijskom izvoru kao prema toalet papiru.

Ajde Slavene jedno objasnjenje, videli smo da pocetkom srednjeg veka ima mnogo Ilira, na sve strane Iliri, ratuju na vise kontinenata, zasigurno su najbrojnija komponenta romejske vojske.
Ko su svi ti ljudi koje savremenici zovu Ilirima ali ti kazes da to nisu?
Dakle ukratko ko su pocetkom srednjeg veka Iliri etnicki ako vec tvrdis da nisu Iliri?
Ili ti sta je to Ilir a da nije Ilir?
Ne se sekiras, tek smo obradili Malalu, Prokopija i Cuda.
Jos ces cuda ti videti.
Najbitnije od svega, znam da znas sada I za ove cinjenice
Ovo je verovatno dvadeset i neka rupa na busnoj pripjatskoj saksiji na koju sam ti ukazao prstom.
Bez brige, cinis sve sto mozes, dajes 110% od sebe. Nemoj da te grize savest, ne moze bolje. Tako je kako je![]()
U pravu si
Samo si ostao duzan da objasnis znacenje reci genus. Videli smo da etnos znaci provincija, pa tako kada citamo ilirski etnos to znaci Ilirik!
Ali kada citamo ilirski genus sta to znaci, tako ti metodologije?
Ἰλλυριὸς γένος
Kod Prokopija, izlistao sam genuse juce, Boze zaboravan si.U kom veku? Kog autora? Gde?
Kada ćeš ti, tačno, razumeti da ne postoji jedan pojam koji ima prostu i neizmenjenu definiciju, već da sve zavisi od prostora, vremena i konteksta?
Jesi li u životu ikada otvorio ijedan leksikon pojmova, kao npr. ove silne koje smo do sada kvačilo na forum (kao npr. LSJ)? Zašto se nekada nalazi i po 50 značenja za neku leksemu? Šta misliš?
Kod Prokopija, izlistao sam genuse juce, Boze zaboravan si.
Nemoj samo da bude opet provincija, cu izgubim poverenje u nauku. Bre.
Παλαιστῖνος γένος - Palestinci
Ali ja sam te pitao za ilirski genus?
Boze, neko neutralan bi pomislio da spamujes.
Dakle ilirski etnos to je ilirska provincija, etnos, to nisu ljudi nikako.
A sta li je ilirski genus, taj odgovor mi treba. Ti si ucen zato te I pitam
JesamJesi li negde naveo vreme, mesto i kontekst?
Mozda da je Ilir? Ha, sasavo deluje ali moramo ostaviti tu malu mogucnost da je Prokopije pod ilirskim rodom mislio na Ilire.Šta misliš, šta je Prokopije hteo da navede kada je napisao da je Konstantijan ilirijskog roda?
Mozda da je Ilir? Ha, sasavo deluje ali moramo ostaviti tu malu mogucnost da je Prokopije pod ilirskim rodom mislio na Ilire.
Ma ne, hocu reci da je pod terminom Ilirski rod mozda Proka podrazumevao rod Ilira.Hoćeš reći, tako što zažmurimo jedno oko, obrišemo drugu polovinu rečenice i samo prvu istrgnemo iz konteksta, nipodaštavajući da je potpuno nedvosmisleno jasno reč o zavičajnom poreklu (Konstantijan je iz Ilirika, a Sergije iz Mesopotamije)?
Ma ne, hocu reci da je pod terminom Ilirski rod mozda Proka podrazumevao rod Ilira.
Nemo se ljutis, ali mozda je tako, otkud znam ti si strucan pa proceni.
Ne zaboga, za njega je napisao da je iz grada Edese. Nije spominjao genus.Je li i za Sergija mislio isto tako rod Edešana?
Ne zaboga, za njega je napisao da je iz grada Edese. Nije spominjao genus.
Nemo se ljutis
Pa ne. Kaze da je ilirskog roda. ROD, GENUS.Da, zato što za Sergija zna tačno mesto rođenja. Grad odakle je. Za Konstantijana, očigledno nema podatak i umesto toga navodi da je, prosto, iz Ilirika.
Pa ne. Kaze da je ilirskog roda. ROD, GENUS.
Da ti kazem I meni je cudan Prokopije i Malala I ostali. Pricaju o ilirskim etnosu, o ilirskom rodu u vremenu kada su oni ziveli, 6ti vek je u pitanju, a ja citao Radica koji kaze da su Iliri nestali u trecem veku.
Nisu mi jasni, stvarno....![]()
JesteDa, genos. Isto kao što za Martinijana Prokopije kaže Βυζάντιος γένος.
Martinianus, a Byzantine by birth.
Pogledajte prilog 1579941
Martinijan, onaj koji je prišao Totili za vreme rata za Velizara.
To da je vizantinskog roda (byzantios genos) znači da se rodio u gradu Carigradu (ili njegovom najbližom podgrađu i okolišju).
Je li sada jasnije?