Ti vrlo dobro znaš da je to Šafarik u mladosti prepričao na osnovu Lorenca Surovjeckog i znaš da je šta je za života tvrdio, vrlo dobro. Znaš šta je pisao.
Od toga što si citirao iznad po Surovjeckom,
sam se Šafarik odrekao. Evo kako je tebe Šafarik nazivao:
Pogledajte prilog 1583362
Ti si lakoverni čitalac po Šafariku. Evo ti još malo podsećanja:
Pogledajte prilog 1583364
I, još jednom, što je Šafarik bio napisao:
Ove Slovene, sa izuzetom Bugara, obično nazivamo Ilirima. Već sama imena: Iliri, Ilirija, su kroz upotrebu i zloupotrebu dobili toliko značenja, da je postalo nemoguće sa ovim nazivima povezati jedan određeni smisao, zbog čega ih ja ređe koristim. Stari Iliri, srodni Tračanima, čiji su potomci današnji Albanaci, ionako nisu bili Sloveni. Inače se Ilirima nazivaju čas Dalmatinci i Slavonci, čas ovi i Srbi, a posebno po nastanku novog Ilirskog kraljevstva svi Južni Sloveni, ne izuzimajuć čak ni Hrvate i Slovence.
Ti ovo znaš. Jedno 50 puta smo ponovili, znaš da je Šafarik osuđivao te jurnjave po toponimima i po zvučnosti, znaš da je eksplicitno demantovao da su stari Iliri bili Sloveni i da je govorio da odgovore tu daje proučavanje Albanaca.
Sve to vrlo dobro znaš i onda opet stalno imaš potrebu da Šafarika (koji je, bukvalno, otac svega onog što ti prezireš tj. jedan od osnivača vaše tzv. Bečko-berlinske škole) zloupotrebljavaš, iznova i iznova postavljajući po forumu gle šta je Šafarik kao klinka pisao po Surovjeckom. Zašto to radiš, ialo znaš da to nije reprezentativno Šafarika, ne znam koji drugi odgovor može biti sem da želiš da namerno javnost foruma dovedeš u zabludu. I hajde da ti se desi 3-4-5 puta, ali stotinu? Dokle, više?
I jesmo li sad sa ovim završili, ili se mora zasebna tema otvoriti da bi se slobodno moglo govoriti o Ilirima?