Posle protesta jednostavno se mora zauzeti stav..ili ste ovi ograđeni i ograničeni ili ste ovi slobodni, izbor je vaš. Opaske tipa: ja nisam ni za koga al ne nasilju su smešne posle svih režiranih pokušaja da se narod koji se buni predstavi nasilnicima i rušiteljima.
evo ja nisam ni za koga. radim u privatnom sktoru i malcice me zuljaju beneficije koje imate vi u drzavnom sektoru, a opet vam nista ne valja i sve vam smeta. do toga je s jedne strane dovela trenutna vlast, ali i mentalitet srpskog naroda. svi vi biste hteli drzavu zakona, pravnu drzavu, ali da se to ipak malcice ne odnosi na vas, da vi tu ipak mozete da dobijete neki poslic preko vezice. korupcija, mito i nepotizam su sastvani deo mentaliteta svih koji rade u drzavnim firmama.
od moje drugarice sin nije isao 3 meseca u skolu, jer su nastavnici u toj skoli, vecinom bili u strajku. uciteljica je cak i agitovala kod roditelja da podrze strajk, jedan od retkih koji nije hteo da strajkuje je nastvanik engleskog....neko ce reci snsovac i snedvicar, ali ja vise postovanja imam za njega koji je dolazio na posao da bi presedeo dan, nego za tu uciteljicu koja je landarala kojekuda. taj nastavnik je svestan ko mu daje platu i na koji nacin se zaposlio, za razliku od te uboge uciteljice koja je nakon prekida strajka gledala deci da uvali po 3 ili 4 lekcije, umesto, jedne kako je bilo po planu i programu, samo da bi godinu zavrsila 15.06. da bi gospoja mogla na godisnji odmor. toliko koliko je njoj stalo do dece. ljudi u privatnom sektoru cesto nemaju prava na gosinji odmor ili im se na razne nacine uskracuje broj dana godisnjeg i slicno.
drugi primer je devojka kuju poznajem koja se u sudu zaposlila preko veze, ali je u martu isla na proteste protiv onih koji su joj dali posao. dal je ludilo dal je neki crnohumorni vic.
takvi sto menjaju strane kako vetar duva mi ne ulivaju nikakvo poverenje.
ovi studenti misle da su popili svo znanje sveta....mozes misliti upisao prvu godinu, obnovio prvu godinu i sad ce opet da obnovi godinu i on umislja da je akademski gradjanin i neka elita. tamo gde je taj bio ja sam vec bila.
a da ne pricam o tome da kmece na pomen vracanja obaveznog vojnog roka....tolio o tome koliko su spremni da brane srbiju za koju kazu da se bore. kakve bre price o kosovu? kosovo jeste deo srbije, ali trenutno srbija nije u mogucnosti ni da ga vrati, ni da dokaze da jeste oduvek bilo deo srbije...a ko ce da vrati kosovo i dokaze...ovi sto kmece na pomen vojnog roka?
tako da ja nisam ni za jedne ni za druge i to je moje pravo....kazu da pod zutima nisu cak ni postojale radne prijave, svi u privatnom sektoru radili na crno.
zlozi....dao mi je marlon nalog da napisem ovaj post