Ili-ili

A je l ti shvataš da me ne zanima ko nas podržava van Srbije? Meni je bitno da su Srbi jedni s drugima, za ostale me ič ne zanima šta govore, objavljuju, kako god... moj cilj je moja zemlja, normalna i pristojna.
Bitno je i to, inace retorika ti se drasticno poboljsala, jos ima mesta za napredak- no vrlo dobro komuniciras,
kao nastavnica mislim da si vrlo kvalifikovana i osloni se na svoje znanje i iskustvo i mislim da je isti pristup i ovde potreban, tj da se ljudi na neki nacin obrazuju o tome sta sledi, vise konstruktivnog dijaloga, targetiraj one koji mogu da shvate nesto; ne gubi vreme na one koji ne mogu da shvate.
Ti kontrolises situaciju, a ne oni.

pa sad kako bih ti rekao, meni je uvek bilo licemerno da oni koji su na budzetu pljuju ruku koja ih rani obzirom na sve beneficije koje imaju spram privatnog sektora.

politicko uverenje je jedno, ali uvek treba izmeriti pravilno. to mi ponekad deluje, kao ja radim u nekoj firmi i znam kakvih gadosti, muljaze i pljacke ima, a onda se bunim kao jel, a i dalje primam platu i imam sve benefite. kao na zapadu, das lepo otkaz pa u medije. kao politicari kad padnu sa vlasti, peru se i opanjkavaju bivse kolege. to je manje zlo nego dok to rade a jedu gorki lebac.

pomenuh jednog reditelja, rts mu davao sakom i kapom a on ih tuzi sudu za neku crkavicu, ne ide.
Sve ovo je ok, al razmišljanje da mene plaća budžet je pomalo za razmatranje. Mene plaća narod koji puni taj budžet, dakle narodu sam dužna ne vlastima. I nije mi niko od vlasti poklonio ili kupio diplomu na osnovu koje radim posao koji radim. Moja zahvalnost bi trebala da se ogleda u savesnom obavljanju posla, a kako smatram da ovo što trenutno radimo nije ni korisno ni produktivno za decu zemlje Srbije, može se reči da na taj način dajem znak narodu ove zemlje da im deca neće biti adekvatno obrazovana.

I ja sam prečanin, iz Vojvodine sam.
Njima sve preko Drine Save i Dunava su prečani.
A 100% si u pravu, dođoši su uvek najgrlatiji :D
Хајд јасно ми је за нас Крајишнике, ми се навикли дозивати са брда на брдо, али зашто сте ви Сремци грлати?🤣

Aha, umereni su oni koji su se ogrebali za posao il šta drugo, al im se zgadilo sad kad bi mogli da izgube...
Najveći deo njih je iz DS-a, SPS-a, SRS-a i ostalih stranaka prešao u SNS još 2012 jer nisu znali kako do posla u struci. Stranačko zapošljavanje kod nas traje sigurno još od Slobe, a verovatno i pre toga. Kada se DS pojavio uveden je trend masovnog prebacivanja ljudi iz stranke u stranku tipa - ja sam neko mudo i dobiću žešće benefite ako u SNS dovedem svežu krv, mahom radnike i sliče koji neće ni znati da ću da zaradim i dobijem direktorsko mesto zbog njih. Takvi nisu znali da će morati da budu trpani po busevima, da će morati da odvajaju od plate za članarine i slično.
Prosto rečeno zajebali su ih jer nisu bili informisani šta ih čeka.
to im malo pa oće umereno i normalno. A ekstremni su oni koji su oduvek protiv tih gadosti i to ih negde i koštalo. Neka hvala, ja radije uz ekstremiste, kad me već koštalo.
To nije nikakva definicija ekstremnosti. Ekstremnost je impulsivnost, manjak razumevanja, brzopletost, brži jezik no pamet i slično.

Ili - ste za demokratske vrijednosti, pa ko bolji,
ili - ste za.. (primo)predaju vlasti na ulici, kao da smo neka domorodačka poludržava.

Prvo ILI - zakoni, demokratija, kultura..
Drugo ILI - sve suprotno od prvog.
Ne znam oko čega se ovdje dvoumimo? Izbor baš i nije težak. :eek::roll::mrgreen:
Боске, јесу ли ово "демокраЦке вриједности"?
Kapuljaši.jpg

Au, sada si kao, doneo zaključak šta bi ja trebala da radim. Nije se Srbija brinula za vas? Hm,meni je tako nešto izjaviti jako ružno i separatističko, ali naravno, imaš prava na svoje mišljenje.Samo ne znam misliš li na ljude u Srbiji ili vlast u Srbiji...
Мислим на власти у Србији задњих двестотињак година.

Upravo tako, neki su cak i bukvalno ucenjeni, nema SNS jaku podrsku uopste- ni policija nije za njega, sem odredjenih pojedinaca i verovatno zandarmerije, postavili su svoje ljude na vrh- samo treba naci ljude koji ce napraviti zamenu i objasniti ljudima plan i program, znaju gotovo svi da SNS mora otici, samo treba i objasniti sta sledibposle i da ce sve biti organizovano i bez vecih problema,
jel trenutno niko nije siguran ko dolazi i to stvara bojazan, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Po meni da hoće da se napravi neka razumna smena vlasti, da ode SNS kao i sve maligne političke strukture u zemlji, da se uradi lustracija i sl. morale bi da se naprave 1-2+ nove stranke/pokreta koji bi na transparentan način iznosili svoju političku priču (a morao bi i da se napravi neki dogovor između njih da nema sabotaže i sl.) tipa kao pro zapadna i pro istočna stranka (jer je nerealno za neku umerenu opciju kod nas da se pojavi). Pa da kada se održe izbori ljudi mogu da zabiju nož u leđa SNS-u i prelete/izađu iz te priče.

A je l ti ja rekoh da me ne zanima njegova podrška i ne samo mene?
Pa ne može tako ovaj mi se sviđa ovaj ne.
Ona mala muslimanka (prenerazio sam se) kod Olje Bećković kad sam gledao emisiju otvoreno kaže da je u Srebrenici genocid bio.
A svi imate isti cilj.
E pa ja ne bio u takvom društvu.
To je opšta stvar a ne ne sviđa mi se režim.

Ona mala muslimanka (prenerazio sam se) kod Olje Bećković kad sam gledao emisiju otvoreno kaže da je u Srebrenici genocid bio.
A svi imate isti cilj.
Cela procena ti je pogrešna, to je moje mišljenje.

Posle protesta jednostavno se mora zauzeti stav..ili ste ovi ograđeni i ograničeni ili ste ovi slobodni, izbor je vaš. Opaske tipa: ja nisam ni za koga al ne nasilju su smešne posle svih režiranih pokušaja da se narod koji se buni predstavi nasilnicima i rušiteljima.

evo ja nisam ni za koga. radim u privatnom sktoru i malcice me zuljaju beneficije koje imate vi u drzavnom sektoru, a opet vam nista ne valja i sve vam smeta. do toga je s jedne strane dovela trenutna vlast, ali i mentalitet srpskog naroda. svi vi biste hteli drzavu zakona, pravnu drzavu, ali da se to ipak malcice ne odnosi na vas, da vi tu ipak mozete da dobijete neki poslic preko vezice. korupcija, mito i nepotizam su sastvani deo mentaliteta svih koji rade u drzavnim firmama.
od moje drugarice sin nije isao 3 meseca u skolu, jer su nastavnici u toj skoli, vecinom bili u strajku. uciteljica je cak i agitovala kod roditelja da podrze strajk, jedan od retkih koji nije hteo da strajkuje je nastvanik engleskog....neko ce reci snsovac i snedvicar, ali ja vise postovanja imam za njega koji je dolazio na posao da bi presedeo dan, nego za tu uciteljicu koja je landarala kojekuda. taj nastavnik je svestan ko mu daje platu i na koji nacin se zaposlio, za razliku od te uboge uciteljice koja je nakon prekida strajka gledala deci da uvali po 3 ili 4 lekcije, umesto, jedne kako je bilo po planu i programu, samo da bi godinu zavrsila 15.06. da bi gospoja mogla na godisnji odmor. toliko koliko je njoj stalo do dece. ljudi u privatnom sektoru cesto nemaju prava na gosinji odmor ili im se na razne nacine uskracuje broj dana godisnjeg i slicno.
drugi primer je devojka kuju poznajem koja se u sudu zaposlila preko veze, ali je u martu isla na proteste protiv onih koji su joj dali posao. dal je ludilo dal je neki crnohumorni vic.
takvi sto menjaju strane kako vetar duva mi ne ulivaju nikakvo poverenje.
ovi studenti misle da su popili svo znanje sveta....mozes misliti upisao prvu godinu, obnovio prvu godinu i sad ce opet da obnovi godinu i on umislja da je akademski gradjanin i neka elita. tamo gde je taj bio ja sam vec bila.
a da ne pricam o tome da kmece na pomen vracanja obaveznog vojnog roka....tolio o tome koliko su spremni da brane srbiju za koju kazu da se bore. kakve bre price o kosovu? kosovo jeste deo srbije, ali trenutno srbija nije u mogucnosti ni da ga vrati, ni da dokaze da jeste oduvek bilo deo srbije...a ko ce da vrati kosovo i dokaze...ovi sto kmece na pomen vojnog roka?
tako da ja nisam ni za jedne ni za druge i to je moje pravo....kazu da pod zutima nisu cak ni postojale radne prijave, svi u privatnom sektoru radili na crno.

zlozi....dao mi je marlon nalog da napisem ovaj post

Po meni da hoće da se napravi neka razumna smena vlasti, da ode SNS kao i sve maligne političke strukture u zemlji,
Za sad trebaju studenti da dovrse svoju organizaciju itd… Imali bi vise nego dovoljnu podrsku, e sad i nakon preuzimanja vlasti- treba ce vremena da se stvari pocnu da dovode u red, da dodje to transparentnosti u medijima, ojavaju institucije i najvaznije- da se pocne menjati svest ljudi.

Kad bi bio neki referendum sa pitanjem Da li bi ste pristali da Srbija prizna genocid u Srebrnici a da zauzvrat Republika Srpska dobije nezavisnost, šta bi ste odgovorili, da ili ne? I zašto?
Priznali bi ali to ne ide tako, u praksi se placaju odstete a ne dobija nezavisnost.
I pitanje genocida je pitanje za njih u Srpskoj i Bosni, nema nikakve veze sa nama. Sta tu ima Srbija da priznaje?

Jedno pitanje mi pade na pamet, možda bih mogla i temu? Kad bi bio neki referendum sa pitanjem Da li bi ste pristali da Srbija prizna genocid u Srebrnici a da zauzvrat Republika Srpska dobije nezavisnost, šta bi ste odgovorili, da ili ne? I zašto?
Prejudiciranje (laž) da je bio genocid?
Ovo mi liči da se kao skriva eto taj "genocid".. pa ćemo ga sad "priznati". Sloboda se ne kupuje niti dobija na obmanama i lažima.
Lagerta, ovo može biti ozbiljna uvreda i zamolio bih te da olako ne shvataš neke stvari.

A svi imate isti cilj.
Kakve veze ima genocid u Srebrenici s korupcijom i 16 stradalih u N.S.?
Vreme je da se gleda napred, a ne nazad.
Ti politicki spinovi ne koriste nikom.

evo ja nisam ni za koga. radim u privatnom sktoru i malcice me zuljaju beneficije koje imate vi u drzavnom sektoru, a opet vam nista ne valja i sve vam smeta. do toga je s jedne strane dovela trenutna vlast, ali i mentalitet srpskog naroda. svi vi biste hteli drzavu zakona, pravnu drzavu, ali da se to ipak malcice ne odnosi na vas, da vi tu ipak mozete da dobijete neki poslic preko vezice. korupcija, mito i nepotizam su sastvani deo mentaliteta svih koji rade u drzavnim firmama.
od moje drugarice sin nije isao 3 meseca u skolu, jer su nastavnici u toj skoli, vecinom bili u strajku. uciteljica je cak i agitovala kod roditelja da podrze strajk, jedan od retkih koji nije hteo da strajkuje je nastvanik engleskog....neko ce reci snsovac i snedvicar, ali ja vise postovanja imam za njega koji je dolazio na posao da bi presedeo dan, nego za tu uciteljicu koja je landarala kojekuda. taj nastavnik je svestan ko mu daje platu i na koji nacin se zaposlio, za razliku od te uboge uciteljice koja je nakon prekida strajka gledala deci da uvali po 3 ili 4 lekcije, umesto, jedne kako je bilo po planu i programu, samo da bi godinu zavrsila 15.06. da bi gospoja mogla na godisnji odmor. toliko koliko je njoj stalo do dece. ljudi u privatnom sektoru cesto nemaju prava na gosinji odmor ili im se na razne nacine uskracuje broj dana godisnjeg i slicno.
drugi primer je devojka kuju poznajem koja se u sudu zaposlila preko veze, ali je u martu isla na proteste protiv onih koji su joj dali posao. dal je ludilo dal je neki crnohumorni vic.
takvi sto menjaju strane kako vetar duva mi ne ulivaju nikakvo poverenje.
ovi studenti misle da su popili svo znanje sveta....mozes misliti upisao prvu godinu, obnovio prvu godinu i sad ce opet da obnovi godinu i on umislja da je akademski gradjanin i neka elita. tamo je taj bio ja sam vec bila.
a da ne pricam o tome da kmece na pomen vracanja obaveznog vojnog roka....tolio o tome koliko su spremni da brane srbiju za koju kazu da se bore. kakve bre price o kosovu? kosovo jeste deo srbije, ali trenutno srbija nije u mogucnosti ni da ga vrati, ni da dokaze da jeste oduvek bilo deo srbije...a ko ce da vrati kosovo i dokaze...ovi sto kmece na pomen vojnog roka?
tako da ja nisam ni za jedne ni za druge i to je moje pravo....kazu da pod zutima nisu cak ni postojale radne prijave, svi u privatnom sektoru radili na crno.

zlozi....dao mi je marlon nalog da napisem ovaj post
Primetila sam drugi stil pa se malo zbunila ;) ok, odgovoriću. Nikoga nismo ni primoravali ni etiketirali ako nije hteo štrajk, bar u školi gde ja radim. Mnogo njih je moralo da bude član da bi dobilo posao i naravno da su prvom prilikom pokazali nezadovoljstvo tom ucenom. To je taj broj ''fiktivinih glasača'' kojim se sns busa u medijima. A što se tiče studenta, mislim za ovo što oni rade treba dosta hrabrosti. Da svesno rizikuješ školovanje da bi nekome pokazao kako se bori za stavove, mislim da je to ipak hrabrost. Imaj na umu da većinu njih podržavaju i roditelji jer su to isti oni ljudi koji su bili ucenjeni da se učlane da bi dobili posao, koji su decenijama gledali kako uspevaju nepismeni i nestručni a oni dižu kredite da školuju decu. Što se tiče Kosova, možda je vreme da se pomirimo sa time da mi više nemamo Kosovo :(

Back