Igrajmo se :)

Koja vam je fora s tim velikim brojevima? Msm, imam ih kolko 'oćeš, ali me mrzi da ustajem stalno. Hvala na pažnji. :hvala:

@
Ali posle tog opita, pretres je bio prekinut za taj dan.

Američka tragedija- Drajzer

Str. 99.

Ту је покушавано да се пронађе оно заједничко између уста и чмара, језика и полног органа и да се сазна зашто се плажење језика осећа слично као показивање на задњицу; зашто је [,,,]
Дуга реченица, мрзи ме да пишем; ако неког интересује нека отвори 99. стр. ''О крајњим животним сврхама'' Вајнингера.

Poslednja izmena:
Примењено на сексуално подручје: за једног је појединачна жена реална; то је садиста зато делује на жену што је она за њега највећа реалност која се може замислити: за мазохисту, међутим, појединачна жена никад није реална, он у њој увек тражи још и нешто друго осим жене.
Исто, стр. 88

Стр. 444

Evo, posto je zadato 444, a ja imam 48, napisacu sta je na 44-oj, sta mogu. :)

"Ljubav znaci darovati partneru slobodu, ali i sigurnost."

- Oups (Kljuc ljubavi)

Strana br. 5 ( :

Jedini prostor, jedina oblast duhovnog stvaranja koja još, možda, može da ponudi neki odgovor, mislim da je književnost, jer njeno pamćenje nije omeđeno granicama, niti je egzaktno uslovljeno - ono se isovremeno vezuje za nasleđe, a još je više u dosluhu sa budućnošću.

Milivoje Marković Politika kao teror (evropski i srpski pisci o fašizmu i genocidu)

str. 122

Ako vole svoju decu, roditelji moraju brižljivo i pažljivo, ali ipak aktivno, da ih suočavaju i kritikuju s vremena na vreme, isto kao što im moraju dozvoliti da njih kritikuju zauzvrat.

Put kojim se ređe ide, S. Pek

str. 78

Svi pacijenti na koje sam usput nailazio, kako pešaci, tako i oni u staromodnim, takoreći vintage kolicima, sklanjali su mi se s puta, jer su električna kolica bila znak da se u njima vozi pripadnik društvene elite, VIP bolesnik.

Mein Kampf- Basara

Str. 58.

Људско зло Фром види као развојни процес: ми нисмо створени зли или приморани да будемо зли, него то постајемо постепено, временом, кроз дуги низ погрешних избора.
Људи лажи, Скот Пек

Стр. 350

''Не знам зашто, али се врло добро сећам чак и какво је време било тих дана.'' Алберто Моравија, Римљанка.

стр. 119

Back