Igrajmo se :)

Bambina

Buduća legenda
Poruka
25.036
Pravila su jednostavna, uzmite prvu knjigu koja vam je pri ruci i sa odredjene stranice prepisite prvu recenicu.

Kad to uradite, vi recite sledecoj osobi koja ce na ovoj temi da postuje, koju stranu treba da okrene.

Posto je danas 14-i, neka za pocetak bude 14-a strana.

Nadam se da vam se dopada ideja, nesto slicno sam ja nasla na internetu ranije, ovo je moja varijacija na temu, ne znam koliko je verna originalnoj zamisli. :)

tumblr_lxjjsn2NEp1qmgcqio1_500_thumb.jpg
tumblr_lwmo9slkqk1qbm0tjo1_500_thumb.jpg
5514178103_b4673e3bed_z_thumb.jpg

Poslednja izmena:
Са 14-те стране: ''Кад нема никог од људи да нас утеши, онда Господ и кроз књигу долази да обрадује душу'' .

Страна 10. :)

Jedne večeri 1946. godine, kamenim balustrima odvojen od Mediterana, sin je sedeo sa izvesnom markgroficom Di Kjave Louenstajn na terasi njene vile na zapadnoj obali Majorke; sunce je zalazilo za guste oblake, pretvarajući sve vidljivo more u plehani sloj bisernosive

Tomas Pinčon - ''V''

str100

"Kada je zatvorila vrata, ostavivsi uljanu lampu pored Aleksandrovog lezaja, okrenula se ka njemu."

"Kleopatrina kci" - Misel Moran

Poslednja strana knjige, koji god da je broj.

Tu pristizu i svi oni koji su upuceni po kazni,kao prognanici, iz zapadnih pokrajina, i ovde se resava njihova sudbina:ili se,pomocu carigradskih veza i zastitnika oslobadjaju i vracaju kuci ili bivaju upuceni u mesto svoga zatocenja u Maloj Aziji ili Africi.
Ivo Andric,Prokleta avlija
Str. 85

Cak i danas, kad god mi se svet prikaze kao mucan i bedan prizor, ne mogu da odolim a da se ne prisetim vremena
kada sam sticajem okolnosti bio primoran da naucim tesku vestinu funambulizma.

"Tri zivota" Zoao Tordo

Nek' zasumi stranica 178. :)

Uzimam krpu i napadam prljavštinu.

Kratka istorija traktora na ukrajinskom-Marina Levicka

Strana 7.

P.S. olga96 mi se ubacila:(. Ovo je na 35oj. ;)

Jaooo! Nikako da pročitam one "Dve prikolice" njene! Je l' to nastavak, da ne znaš? Bože, koliko sam se smejala uz tu knjigu! :D

@ tema
Nije svako ko ima pogrbljena leđa već samim tim Atlas, niti je svako grbu dobio od toga što je svet na svojim plećima nosio
Kjerkegor, Pojam strepnje

strana 82

Back