Igrajmo se :)

Doživio je to prvi put u osnovnoj školi, kad ga je pred lijepom Svjetlanom doktorica Rebac bocnula iglom u jagodicu prsta, a on zabijelio očima i stropoštao se na pod poput Georgea Foremana.

J ebo sad hiljadu dinara, Dežulović

414

Ali tada iskrsnu odmah pred njim sjećanje na minuli dan, na teški razgovor s vezirom, na Ibrahim-Halimi-pašu i na Tahir-bega, ngdašnjeg teftedara, za čiju smrt je večeras saznao.

Andrić, Travnička hronika

Ако желиш да видиш хурију какву никада видео ниси, ја ти морам везати руке и очи јер ти не смеш знати пут којим те водим.
Једна ноћ у Рају, Сахер Мазох - психа Психанова (др Психановић)

Стр. 523

Bila je to jedina njegova slika koju je iko bio u stanju da nađe, a napravljena je ubrzo nakon što se ustrelio, pa je zato, iako je fotos bio retuširan najbolje što se moglo, osmeh na njegovom licu izgledao prilično sablasno.

Daglas Adams, Autostoperski vodič kroz galaksiju.

117

Poslednja izmena:
Odneo sam knjige u salon i naslagao ih na gomilu na sto, jedne koje sam doneo od kuće i one druge za koje je otac rekao da se ranije čovek poznavao po svojim knjigama, dok se danas poznaje po knjigama koje nije vratio pa sam zaključao kovčeg i označio kome treba da se preda.

Fokner, Buka i bes

str. 169

Стари Џолион изађе из кола и, плаћајући кочијашу, први пут у животу погрешно даде златник уместо шилинга.
Голсворди: Човек од поседа (први део Саге о Форсајтима)

Стр. 152

Back