Igrajmo se :)

Еволуција више не постоји, она је некада деловала, жали се чувени природњак Ж. Ростан. Ми се придружујемо овој тврдњи.
(Слободан Томовић: Бог је створио живот, 88)

Стр. 113.

Принуђивање српске деце да уче ''хрватску латиницу као своје писмо'' у алтернативној, а касније, по сили природе о писму и параписму, као једино писмо, сматрамо једном од очигледних мера насилне асимилације и насилног преверавања.
(Збиљић: Српски језичко правописни спорови, 180)

:tongue2:

Стр. 73.

Drugi jedan savjet; piši mi često, ti prokleti, dobri derane bez vaspitanja, bez ponašanja. Pričaj mi šta sve i svuda radiš, moralno i fizički... Juče samzavršio jedan misterij za koji treba jedan čas da se pročita. Jedino mu je predmet za poštovanje. Majke će dopustiti ćerkama da ga čitaju.

ERNESTU ŠEVALIJEU
Ruan, 15.aprila 1839 - Gustave Flaubert

str.24

Tako dakle živimo svoj život.
Koliko god dubok i koban bio gubitak, koliko god važna stvar koju su nam istrgnuli iz ruku - čak i ako se nakon toga posve promijenimo tako da nam ostane samo vanjski sloj stare kože, u tišini. Postojano se sve više bližimo kraju vijeka koji nam je dodijeljen i opraštamo se od njega dok se gubi iza nas. I ponavljamo, često vrlo vješto, beskrajne radnje svakidašnjice. I ostavljamo za sobom osjećaj neizmjerne praznine.

Murakami -Sputnik ljubavi

str.53

"Kao da je čuo svaku reč koja joj je prošla kroz um, Šaul izjavljuje da se sve toliko izmenilo i da se čovek ne navikava na nešto poput ovoga; svaki put kada pomisli na to, uništi ga pomisao da njegova žena- i tu staje i povlači se u sebe, moja žena, misli, zaprepašćen, kao da prvi put izgovara te reći, moja žena, i za trenutak vidi svojim očima kako te reči lebde iznad njega, te reči koje stižu na svet izglodane, oseća on, uvek okružene otiscima zuba... Gde sam ono stao?"

David Grosman- Njeno telo zna

Str. 344.

Ренсом је знао да је цела та прича о навраћању и о личном позивању била чиста измишљотина и он се изненада нашао у положају у коме се често налазе и сви други који имају посла са госпођом Сајмон.
(Кише долазе, Бромфилд)
:)
Стр. 117.

Jeste li čitali biografiju g.Švelenbaha?Ako niste,nije šteta.G.Švelelenbah nije imao mnogo razloga da živi,pa ipak nije želeo da ode sa ovog sveta.

Čudan slučaj obazrivog vozača - Ogden Neš,u prevodu Dragoslava Andrića

str.95

Ceo plan zasniva se na predpostavci da Tamni svesno žrtvuju svoje pešake samostalno ih uništavajući, ili ih nezaštićene ostavljaju u borbi na život i smrt.

Noćna straža-Sergej Lukjanjenko

Str. 199

Back