Igrajmo se :)

Дечак је ишао за мном, као да је желео да се увери да ћу сигурно изаћи из стана, да се можда не сакријем у орману.

Ноћна стража - Сергеј Ликјаненко

Стр. 44

U stanju sam da sam izlazim napolje, a naučio sam i kako da se ophodim prema onima koji me pozdravljaju: uvek mogu da se, na osnovu osmeha, stava ili pokreta onoga ko me pozdravlja,
adekvatno osmehnem, iznenadim, obradujem ili učtivo klimnem glavom.

Umberto Eko, Tajanstveni plamen kraljice Loane

Str. 112

Они су припадали врсти људи-пчела и углавном су сви знали за њихово постојање, али их никад раније нису видели.

Вукоки Судбине - Милош Петковић

Стр 67

Уредбу сам у земљу метнуо,
знадем народ да ме уважава;
просипа сам на путу дукате –
трећи дан се цијели нађоше.

Шћепан Мали, Његош

Стр. 66

"Tu na kraju lestvice nalazi se asket i mučenik koji oseća najviše zadovoljstvo u tome da kao posledicu svog nagona
za isticanjem zadrži za sebe upravo ono što njegova suprotnost na prvom stepenu lestvice, varvarin, prepušta trpljenju drugoga, u odnosu
na koga i pred kojim želi da se istakne."

Fridrih Niče - Zora- misli o moralnim predrasudama

str. 164

"Na polju su bili razapeti šatori od zlatom izvezenog platna; ja sam stajala pod jednim i udisala težak mošusni miris ugljevlja koje je gorelo u posudi za žeravicu."

"Poslednja supruga Henrija VIII", Keroli Erikson.

Str. br. 208.

"U tim gluhim i zagušljivim noćima mamurluka i umora, prisjećao sam se očevih rečenica o teškoći glumačke
profesije i o onom njegovom poznaniku, glumcu iz Subotice, koji mu je jednom u vlaku pričao o svom teškome životu i
da, ako ima djecu, nikako ne dopusti da odu u te nesigurne teatarske vode."

"Do posljednjeg daha", Rade Šerbedžija.

Str. 87.

Back