Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko_vidi?:merci...![]()
Ko_vidi?:Prezime se pojavilo iz vedra neba, ali negde sam ga procitao, sto posto... Svilar, to je Pavicev neki lik, zar ne? Jako mi je to poznato...
Ko_vidi?:Ohoho! Moj naklon!![]()
![]()
Ko_vidi?:Poplava na rubu horizonta
Kako se Filip slatko smejao, kada su mu dozvolili da obuce, po prvi put, odelo velikog Napoleona na sebe. Bese to ona prva, jos neiskrivljena radost, koja zatice one izabrane, ciste duse, na kraju domasaja cula. Svi zubi su se videli, male bore oko ociju, i N.B.: caklile su se, nego sta, nego su se caklile; dva zivahna oka: dete, blazeno dete, u sred velikog petka. Sluzile su se vrsne slastice Marine iz B-a, divne zene sa opustosenom prosloscu. No, zasto sada o proslosti, mislio je Filip, citajuci moje, a i (sve mi se cini) Marinine misli. Marina je, da dodam, moja supruga. Upoznali smo se tokom koncerta Edvina Kremera, u sali kamerne filharmonije Svetosavskog obzorja. Divan koncert, i prva - oh, prva! - jos nepodrovana i zdrava ljubav, ostavise na mene dojam svemocnog kormilara. Soba u kojoj vodismo ljubav,bila je te veceri moj brod, moje begstvo, moja pritoka, moj obzir prema njoj. Iz tog nepomucenog osecaja, iznikao je moj sin Filip, moja zenica, moj decko. Kako se samo smejao, kako li se samo obradovao, dok smo setali pristanistem. Marina je oduvek volela i cenila dobru setnju, ja sam, pak, vise uzivao u voznji na biciklu. Kada su me pitali odakle mi ideja da pesake treba gaziti (prljavi islednici, ni dan danas ne mogu da im oprostim pedanteriju kojom su me odgurali na marginu) odgovorio sam, vrlo prosto i sazeto, misleci da prostota i sazetost govore za sebe:"Od Marine." Povrh toga, valjalo je razjasniti nesto mutne, i misteriozne okolnosti, pod kojima je ona izgubila zivot. Secam se upitnog pogleda mog advokata, koji se sjajno provodio, misleci da ga ja vucem za nos :"Biciklom? Pregazio si je biciklom?". A i sta je u svemu tome cudno. Bicikl ima tockove, sve sto ima tockove, ima i mogucnost gazenja, zar ne? Onako, teoretski, po sluhu receno. Bilo kako mu drago, Filipa je ovaj dogadjaj ostavio pomalo priglupim; za svoje godina ponasao se iznimno despotski, trazio je svaku priliku da mi turi neku verbalnu bedastocu pod nos. Docnije, kada vec bejah izopsten iz drustva, Filip mi je pisao:
"Tata, Napoleon je poplavio horizont!"
Ja sam odgovorio:
"Shvati to kako hoces."
OOOJ Dimitrije, iskoristio sam tvoju poslednju recenicu kao "kljucnu rec", ne mogu bez zadatka da pisem.
More, ako. Imaš i na šta..:wink:Ko_vidi?:Polaskan sam... nemoj vise, uobrazicu se.![]()
I ja volim da pavam...Ko_vidi?:Meni treba bar deset sati sna, a sutra ima da se radi. Ciao Bi2, do kasnije!![]()