Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tastatura pod mojim prstima krcka. Naocare na mom nosu su postale teske. Dugo koristim internet za praznjenje. Volim da gusim drugem osobe.Ostavljam trag. Zivot mi je prazan. U virtuelnoj stvarnosti mogu da ugusim mnogo vise ljudi. Dovoljno je da citaju moje postove. Hvala *urcu jos uvek pisem.
Tastarura pod mojim prstima krcka. Nabacujem gomilu nepotrebnih informacija. Prepisujem sa engleskih sajtova. To moze i majmun. Naocare su zaista teske. Moja inteligencija je vestacka inteligencija. Ne umem da mislim za sebe. Moje misli su presadjene misli drugih. I prilicno jadno su se primile. Prodao bi bubreg za jednu MOJU misao.
Tastatura pod mojim prsima krcka. Analna priroda mog karaktera me tera da sve bude na svom mesti. Kod mene se sve cisto, sve slozeno. Prljavo-lose. Moram imati kontrolu. Ako nemam kontrolu svet se raspada.Trazim sinonim za rec opsesija, to je obuzetost necim, spopadanje , spopadnutost.Ipak obuzetost...
OBUZETOST GUSENJEM SLOBODE

Sahara
caj
zastita
zvuk
okultan

OOOJ Dimitrije:
Sahara
caj
zastita
zvuk
okultan

Osecam sitan pesak u ocima, usima,nozdrvama...gusi me...pokusavam da dodjem do vazduha...ne ide...cujem negde zvuk vetra...uvek se pojavis duvajuci u suprotnom pravcu od mog...moja zivotna prica...treba mi zastita od same sebe...od tebe...od nje...praznina...naspram nje i Sahara je mala...negde u malom mozgu uspevam da isceprkam secanje na caj od crne ribizle...tvoj omiljeni..grcevito se hvatam za poznati miris...ukus...uvlaci me u tvoj svet...okultan...mracan, a istovremeno osuncan...kontroverzan...daje mi vazduha...moj vetar...ovek otera crne oblake..cak i one koje sam donese na moje nebo...

sivo
trava
vino
mrak
letenje

Pio je vino sa Australiskih padina. Suncane zemlje su daleko, siroke plaze sa osuncanim telima spremnim za rak. Pio je crveno vino sa Austaliskih padina zato sto je zdravo, ne zato sto voli. Ustao je polako sa blagom maglom u glavi, nije podnosio alkohol. Izasao je u dvoriste, sve je pepeljasto sivo od zagadjenja. Trava u njegovom dvoristu je licila na bledu kafu sa mlekom. Protegao se i uzdahuo. Zapalio je cigaretu.Stalno se salio da je dim cigarete cistiji od gradskog vazduha. Zamisljao je zelene planine koje se protezu u nedogled.Zamisljao je bistre potoke. Usao je unutra. Legao je na trosed “ teba da se spremim”. Pukotine na plafonu su se pretvorile u cvece. Zaspao je.
Probudila ga je buka televona. Promumlao je uobicajna izvinjenja, umio se i spremio. Nije mnogo kasnio, voznja po mraku ga je zamarala. Gradska svetla su mu parala oci. Mozak mu je bio prazan, uzbudjene je nestalo. Kao i let avionom secas se samo prvog puta. Usporio je , devojka ga je cekala na stanici.
“ Da li me dugo cekas”

Ljutnja
Revoluconarno
Kriterijum
Bol
trazenje

Šta je revolucionarno? Otkriće? Kakvo, čije? Ko je to rekao? Po čijim i kakvim kriterijumima? Nemam pojma. Ljudi nešto vazda traže. Život provode u traženju što boljeg i srećnijeg života, ne kontajući da im on za to vreme - ode. Iscuri iz oka, srca, krvi, ko pesak iz onog sata.
Osta samo bol. Peče po nepcima njegova gorčina. Promašenost i starost u suvim ustima. Ljutnja? Ne, nema potrebe. Čemu? Sam si kriv.

- bik,
- novine,
- autobuska karta,
- voz,
- tenor

Senilni tenor, nekadasnja zvezda sto na bini rikase kao bik,u otrcanom mantilu, nervozno cupka u mestu. Njegov voz je odavno prohujao.
U dzepu onog otrcanog mantila, novine.Pognute glave ceka na red. U drhtavoj ruci Autobuska karta.Mozda ce mu ovo biti poslednja voznja.

Dugme
plima
isijas
kancona
u materinu

U materinu... Nije se obazirao.Covek je suvise izgubljen da bi ga razueo.
U sanatorijum je dosao da ga vidi,ali nije ocekivao da ce ovako da reaguje.
On Nikad nije bio emotivan. Sada vristi i psuje.Definitivno je poludeo.
Nema smisla da ga vise posecuje.
Dok je izlazio na svez vazduh, obuzela ga je plima osecanja, toliko dugo se znaju, skoro dvadeset godina.
Nista nije primetio. Ponasao se uobocajno, iza negovih debelih naocara nije primecivao nista. Nista neobicno.
kisa je pocela da pada.Seo je u fijaker koji ga je cekao. Poslove ce od sada morati da obavlja neko dugi.
Drugi lome kicmu za njega, drugi se muce, on uziva u raskosi, u kanconi zivota, za njega divnog.
Mozda ga malo grize savest. Preopteretio ga je, ali on je uvek izlazio na kraj sa poslom.
Zasto ga je sad izneverio nije mu bilo jasno.Cupkao je dugme na svom sakou, nesto mu nije dalo mira.
Jeza ga je obuzela, pomislio je kako je ovo vece i ovaj fijaker i ovaj svet i glupi racunovodja, kako su odvratni,
kako ga vuku dole u mracne tunele stvarnosti. Svarnosti gole kao kost. Stvarnosti koja lomi kosti.
Silazio je polako iz fijakera, zbog ishiasa.
Pogledao je pravo, mora jos da stigne u operu.

presuda
izjava
dole
rec
trazim

Lisena sam bila moci rasudjivanja. Zaglavila sam se, ne uspevajuci da sagledam sta se desava sa svetom koji me okruzuje. A on se urusavao, ne znam ni da li sa odredjenim redom ili haoticno. Nisam uspela da reagujem, ni jednim jedinim atomom svoga bica. Na momente bih se pribrala, do svesti su mi dopirali stihovi i taktovi pesme, ali sve misli su se vec sledeceg sekunda gubile u kovitlacu ritma, koji me je gurao dole, u one mracne i tamne tunele moje individue. Mislim da sam, pokusavajuci da pobegnem od reci, koje su odzvanjale u mojoj glavi silinom eha koji pravi udurac u gong, bezala od same sebe. Da li je moguce da vise ne mogu da sakrijem sebe? Da sam ostala ogoljena pred sveopstoj surovosti sveta? Ja? Ja koja sam bila maher, koja je imala najbolju od svih maski na maskembalu? E, okinula sam... Ova nova maska, napravljena u sustoj nuznosti, skrivala je sve, svaki izraz lica, sve najsitnije borice, ali ostali su prorezi za oci, i one same, neskrivene. I iz njih se cita sve. Svaki, i najfiniji titraj duse, i najmnji nemir, a kamoli opste rasulo koje vlada unutar mog tela. Mislila sam da sve dobro funkcionise, ali prevario me je privid. Poslednja kap je bila ta porazavajuca izjava, bez namere izrecena presuda, cija me je silina bacila u najgoru od svih tamnica. "Divna je, san je, i ne mogu da nadjem reci da je opisem... Ali taj pogled... Od njaga sam se sledio... Ona je toliko porazena necim, nesto ju je povredilo, skroz samlelo..." Nije mi trebalo to da cujem, saznam. On me cak ni ne poznaje! Ne zna nista o meni, mom zivotu mojoj skrhanosti! Video me je jednom, verovala sam, u mom najboljem izdanju. Elegantna crna... Ha! Koja ironija! Trazim izlaz odavde... Impuls ne stize do centra nervnog sistema... Vapim... Nemo vristim... Placem bez suza... A mislila sam da se sve to ne vidi... Privid...

inkubus
eros
100 soneta
koraci
indikacija

...Kada se probudiš u gluvo doba,znojna, umršene kose i gorkih usta - ne traži... ,nit` korake inkubusa, nit` druge senke što po noći dolaze...Ja sam.
- Opet tu - da zgužvam, pocepam svih tvojih 100 soneta,da pljunem u lice napuderisanom,debelom patuljku zakržljalih krila...Da smrvim Erosov luk prljavim rukama...
- I dok budeš čekala zoru,zapaljenog tela i s` vrtoglavicom u glavi - ne traži razloge,indikacije...Već sledeće noći postaće besmisleni.

Noćni voz
Predgradje
Zavijanje lutalica
Razmazana šminka
Placebo

Kaa:
...Kada se probudiš u gluvo doba,znojna, umršene kose i gorkih usta - ne traži... ,nit` korake inkubusa, nit` druge senke što po noći dolaze...Ja sam.
- Opet tu - da zgužvam, pocepam svih tvojih 100 soneta,da pljunem u lice napuderisanom,debelom patuljku zakržljalih krila...Da smrvim Erosov luk prljavim rukama...
- I dok budeš čekala zoru,zapaljenog tela i s` vrtoglavicom u glavi - ne traži razloge,indikacije...Već sledeće noći postaće besmisleni.

Noćni voz
Predgradje
Zavijanje lutalica
Razmazana šminka
Placebo

Prelepo. Hvala ti.

Kaa:
`Fala Mr.Shack
& Bibi - ti nemoj da mi se zahvaljujesh...Ti shto slikash kad pishesh,uvek mi je neprijatno kad me ti pohvalish...Ja pishem u grchu, a ti kao da letish...
Čini ti se...
Iz tvoje prve rečenice vidim sliku: tama sobe kroz koju se probija ulična svetlost, i lomi negde iznad kreveta. Nešto se čuje, možda to muški koraci prekidaju san? ."..znojna, umršene kose i gorkih usta " žena se budi. Okreće glavu prema zvuku koraka....Nije sigurna da li vidi njega ." ne traži", ili njegovu senku,.... odlazi natrag u san.
Sve se vidi.. Samo ti nastavi ovako da pišeš...:wink:
Zadnju rečenicu neću ni da gledam...:roll:

Eh, šta ti je život, šta ti je sudbina! Nisam mogao ni da pretpostavim da će meni to da se desi, mislim, baš meni! Kao da sam u nekom trećerazrednom jeftinom filmu! Američkom naravno! To veče sam trebao na turu... ovo-ono po Gornjoj Austriji. Elem, nazvah je i rekoh joj da ćemo se naći sutra na Valenštajn Placu oko osam uveče, kučka reče da će doći, usput je pitah šta planira večeras, hoće li negde u grad i tako to...reče da će sa drugaricom na piće u deseti pa u stan. Ybg. naišla negde na zemljakinju a ova tek stigla u Beč pa nema pojma šta ju je snašlo, pa kao da joj malo pomogne a kao znaju se... Elem, već sam bio na Triester Štrase i pičio preme Fesendorfu. Plan je bio da pokupim ortaka pa po kamion nazad u Beč, na Sidbanof. Neke crne misli me uhvatile pa ne puštaju, proradila srpska krv. Lep ovaj Fesendorf pomislih na trenutak, jeste da je predgrađe ali je mnogo lepo bre, podseti me malo na Novi Sad. Pokupih Zokija i krenusmo nazad, na Sidbanof u Beč. Nešto mislim, pa nije mi daleko da skočim i do Roso E Nera na Favoritenu, tu je to, svega desetak minuta od Sidbanofa, čisto da pozdravim drugaricu i tako to... Ma kenyam burazeru, idem bre da proverim kučku! Ostavih Zokija kod kamiona a ja se polako zaputih ka Favoritenu i pomenutom kafiću. Razmišljam usput, a šta ako je stvarno sa drugaricom? Šta ako ne laže? A šta ako nije sa drugaricom, šta ako laže? Da li da joj polomim koske odmah ili kasnije? E baš sam u rebusu burazeru! Mislim, znam sebe, nisam Italijan bre pa da iskuliram i kasnije odreagujem, jesam, gledao sam 'Kuma' sva tri dela,ali to je ipak film i oni nisu sa Balkana, nisu Srbi bre! Eh taj yebeni Balkan! Proradila mi krv a pritisak otišao u p. materinu bre, ma ipak će da padne tepanje i to na licinome mestu bre pa nek me vode kripovi u ćorku, ma yebe mi se i za njihove Kobre i za sve! Nisam ni primetio da je sneg počeo da pada, lepo veče burazeru, baš lepo. Lepa je zima u Beču kad ima snega.

Samo stotinak metara i tu sam. Čudna stvar, što sam bio bliži to sam bio mirniji! Mislim, ybt. izgleda da je 'Kum' ipak počeo da deluje u meni, neverovatno ali istinito! Prosto sam bio razočaran tom promenom, mada ima nešto u onoj njihovoj ''osveta je jelo koje se služi hladno''! Nabio sam kapuljaču na glavu i polako ušao u yebeni Roso E Nero! Mislim, simbolika burazeru, simbolika. Samo, kafić drži naš čovek i nema veze sa Italijom, al' nema veze. Prošetah pogledom po prisutnima u prvoj prostoriji, nigde nikog, e to je baš dobro pomislih i pođoh ka drugom delu kad tamo u prvom separeu moje luče ali sa nekom plavom, brkatom drugaricom! Progutah knedlu i izletoh napolje na ulicu. E ***** ti...šta sad da radim? Da uljetim i polomim je ko' grisinu a i 'drugaricu' takođe ili da to odradim 'a la italiano'!? Mislim, nema tu ljubavi burazeru ali ne mogu da dozvolim da me yebena Čehinja vuče za nos! A pa nećemo tako bre! Odlučih se za 'a la italiano' varijantu na srpski način. Skinuo sam kapu i onako gologlav pojurio prema Sidbanofu a sneg pada ko' lud, taman da mi malo ohladi glavu. Da se misli malo saberu i utiša bes. Nazvah Zokija i rekoh mu da startuje mašinu i krene ka izlazu, da ne gubimo vreme, biće ovo duga noć! Već smo bili na putu. Volvo je prosto proždirao asfalt. Pustio sam Zokija da vozi, da ne napravim kakav unfal burazeru, još mi samo i ta beda treba pa da se besim o prvu šljivu. Počelo je da sviće a u kabini muk, nema priče, čak sam ugasio i radio-stanicu. Ne mogu da slušam nikoga bre burazeru, treba mi tišina jer pravim plan! Pakleni plan da se nayebem mame onoj Češkoj kučki! Mnogo volim da dočekam zoru budan, ima nešto u tome kad se smenjuju noć i dan, sve je nekako sablasno i tiho, tiho i lepo, nekako vidiš prirodu u punom sjaju. Baš volim zoru. Baš volim zoru u Gornjoj Austriji, sve se beli i jutro je dobilo neku čudnu dimenziju ili sam ja zbog besa počeo da haluciniram!? Utonuo sam u neki polu san burazeru, kao da sam bio opijen besom i zorom, snegom i jutrom! U stvarnost me je vratio zvuk migavca, skrećemo, vreme je za prvu cuštelu...! Radio sam kao robot, pokreti su mi bili mehanički. Videh da me Zoki čudno gleda, al' ćuti, ne sme ništa da me pita jer zna kakav sam kad popizdim. Žurio sam bre da se što pre vratim i syebem onu kuju! Polako ali sigurno privedosmo mi posao kraju, posladnja isporuka pa nazad u Beč. E ***** ti ove Švabe, ma nisu normalni keve mi moje, gde sagradiše super market, pa nema ni jedne kuće u krugu od pedeset kilometara a oni pukli Bilu veću od Rapidovog stadiona! Istovarismo robu a ja opet u nekom bunilu, čujem zavijanje lutalica, nije retko da se matori i odbačeni kerovi motaju oko Bilinog smeća, ima tu svega i svačega burazeru, može i čovek da se najede ako je u nekoj frci pa nema kintu za klopu, bacaju Švabe sve čemu je istekao rok a naši bi to odmah u rafove...greota da se baci...rekli bi...!

Elem, pokupismo mi taj yebeni mist i ostavismo lutalice bez obroka. A baš sam se ponadao da će neko pseto da se zaleti pa da ga ispucam ko' Borota loptu, al' ništa od toga, neće ker na besnog kera burazeru, osetili i oni prpu. Upitah kolegu jel umoran i da li može da vozi ili ja da ščepam volan? Nemoj, reče Zoki, lezi i odmaraj ti ćeš sutra da voziš a ja ću da kuntam. Dogovoreno rekoh i bačih se na krevet. Odmah sam zakuntao, nisam se ni izuo, ipak mi je Zoki kolega i mnogo toga smo prošli zajedno, celu yebenu Evropu pa nije u redu da ga ugušim...! Hm, ili je zemljotres ili me Zoki pokušava probuditi! Koji ti je bre? Upitah ga onako bunovan. Ajde diži dupe, stigli smo. Kad pre,rekoh,pa yebote ne vozš bre formulu već kamion, jest da ima oznaku 'F' al' nije ferari bre! Kakav manijak! Ti si bre opasnost na putu rekoh mu i izađoh iz kabine. Hladan vazduh je prijao. Ajmo negde na kafu pa da begamo kući reče Zoki. Popismo kafu i on ode za Fesendorf a i ja odoh u stan, da se okupam i presvučem. ''Belgrade Plac'' reče snimljeni Švaba u troli... To se zove fora, biti iz Beograda i živeti u Beču na Belgrade Placu! Uđoh u zgradu,ybg. malo smrdi, skoro smo imali požar u podrumu. Vrteo sam se u stanu, nisam imao ideju odakle da počnem...ma da, kao i svaki pravi Srbin najblje je početi od čašice rakije. To i uradih, zveknuh jednu lozu na eks pa u kupatilo... Mogu ti reći burazeru da je tuš pomogao, voda je bila prosto sjajna i jednostavno mi dala ideju za dalje! Pod mlazom vode sam skovao yebeno dobar plan! Izleteo sam iz kupatila i onako mokar zgrabio mobilni... Halo dušo,rekoh joj na srpskom, razume sve bre a zna i da priča, ybg. u Beču je znanje Srpskog važnije od Nemačkog. Kad se vidimo ljubavi,upita me!? Uuuu...ma majku ću ti za to 'ljubavi'...samo polako mislim se ja nešto u sebi. Nađemo se za dva sata na Valenštajnu pa idemo dalje, imam jedno iznenađenje za tebe lutko,rekoh joj. Važi reče ona, još mi posla i poljubac! Kakav bezobrazluk! Uuhhhh kad je dohvatim ima koske da pucaju! Obukoh se i polako krenuh ka Ramadi. To ti je jedna kafana burazeru u blizini, inače je jako poznata ovde u Beču. Da popijem koje piće s'nogu pa na ''ljubavni sastanak''! Mlatnuh dva dupla 'denijelsa' lagano,pogledah na sat, vreme je da krenem. Pozvao sam konobara i platio pićence, ma častio sam i njega, Bosanac je, naš čovek bre burazeru! Fala jarane, reče mi on.E yebo vas 'yaran' pa ko' da ste svi iz Sarajeva bre! Vidimo se rekoh mu i zaglavih na vrata. Valja jarane,opet će on kroz smeh. Malo me je oraspoložio Bosanac i sa osmehom sam krenuo ka ubanskoj stanici. Sa U6 ću polako do Špitelaua pa onda pešaka do Valenštajna, nije daleko, taman da prošetam i hladne glave uletim u 'ljubavni' zagrljaj moje 'drage'! Beč je inače prelep grad ali noću ima neki šmek, ne žale bre Švabe struju! Sve šljašti okolo burazeru, sve! Posebno mi se sviđaju vožnje noću, ti njihovi ubani piče velikom brzinom i imaš utisak da si u svemiru bre, svetla prolaze pored tebe, ili ti pored njih...ko će ga znati, al' ništa lepše nego kad se iza ponoći voziš kroz Beč a on sav svetli i šljašti a prazan, nigde nikog na ulicama a ako nekog i vidiš odmah znaj da je naš,doduše ima i ****** oko girtle... Jedina mana što se to računa kao noćni voz i ima malo drugačiju cenu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back