Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao i što sam planirao, izađoh na Špitelauu, morao sam da svratim do jednog našeg kafića na Klostenojburgeru, čisto da se pozdravim sa gazdaricom, naša riba burazeru, sa Dorćola bre! Ma kenjam bre, nisam samo zbog nje, nego što ima konobaricu burazeru! Ko' avion bre! Retkost da Švabica bude takva, opasna riba, ko' da je naše gore list, al' nije, prava Švabica. Nešto smo se kao muvali pa sam se ponadao da bi tu moglo biti nešto, samo da pre toga završim sa onim Češkim skotom! Srknuh i tu jedno pićence na brzinu, pozdravih se sa zemljakinjom i put pod noge. Opušteno a denijels počeo da deluje, znam sebe burazeru, biće pičvajza osećam! Ybg. malo sam se zadržao pa ću morati da ubrzam proces da ne okasnim. Mnogo je lep ovaj kraj a naših ko' pleve, na svakom ćošku čuješ kako neko yebe nekom nešto, kao da si kući u kraju, baš lep filing burazeru. Elem, onako zadihan stigoh na dogovoreno mesto. Zapalih pljugu i dobro se nakšljah, yebeni Memfis, žešća krdža burazeru. Dok sam ti ja tako bljuvao oko sebe i proklinjao pubertet neko me uhvati pod ruku. O šaci, pa to si ti? Poljubio sam je, kao ništa nije bilo i tako to fazonu. Morao sam da se foliram burazeru, što i nije bio neki problem, mada mi je krv polako udarala u glavu a bes je počinjao da raste. Nisam hteo ništa da je pitam dok je ne odvedem na planirano mesto. Gde ćemo, upita me? Nešto mi se đuska večeras pa da skočimo do one švapske diskoteke u drugom,jel važi? Složila se bez problema, ma opasna diskoteka burazeru pa nije ni čudo što joj se ideja svidela. Mada Fan Fektori, tako joj beše ime, je jako čudna diskoteka, mnogo je velika i tamo možeš svašta bre da doživiš, čak i da te savata neka Švabica i iskoristi odmah tu negde, al' najveća fora je što se ulaz ne plaća al' zato izlaz boli! Nego, ta ti se mašinerija nalazi u onom čuvenom parku, Prateru a tu ima i šuma burazeru, zovu ih još i Praterske Šume, e tu imaš svega, narkomana, ******, pa ****** i ovakvih i onakvih...ma svega ima bre a skrovito mesto i nema murije, ma milina a zgodno i za tabanje! Hoćemo li taksijem? Naravno da hoćemo a i kako bi drugo odavde u ova doba, rekoh joj! U taksiju, tajac, ćutimo, jedino taksista pokušava da bude ljubazan pa tandrlja koješta, kenya bezveze, možda mu je dosadno, ko će ga znati. Uglavnom brzo stigosmo. Stanite ovde! Oštro mu rekoh, malo se iznenadio, al' ko ga yebe, jedino tako sam mogao da ga zaustavim a da ne pita svašta, zašto ovde pa već smo blizu i tako to...! Dvadeset eura! Pa ovaj nije normalan! Kakav derikoža mater mu njegovu! E ovo me je dodatno razbesnelo burazeru i već sam počeo pokazujem bes! Malo ja njemu mater i tako to na našem a moja 'ljubav' počela da negoduje, kao smiri se dušo, pa to mu je posao i tako to...

Dobro,ajmo malo da prošetamo i usput mi ispričaj kako ti je drugarica i jeste li se lepo provele u gradu!? Pa dušo, reče ona, padao je sneg pa nismo ni izlazile, ona je bila kod mene u stanu, malo smo pričale i ona je ubrzo otišla! Znaš, jako si mi nedostajao! E kad mi je to rekla burazeru kao da me je neko macolom zviznuo po glavudži! Pade mi mrak na oči istog momenta! Uhvatio sam je za ruku i povukao u žbunje. Ok. znam da nije lepo, al' šta da se radi burazeru, šta!? Počeo sam da je makljam i levom i desnom! Prvo rukom a kasnije proradi i noga, to je bilo slučajno, malo se otelo kontroli, zaneo sam se burazeru skroz! Ma mamu joj njenu pa mene našla, a!!! Vrišti ona ko' Damjanov zelenko al' džaba, lema Srbin ko' da je tuđa! Ajde skidaj se, rekoh joj! Pa šta ti je ljubavi poče ona opet da kenya al' se skida, vidi da nema zezanja! Klepio sam je po glavi još par puta da zapamti burazeru da sa nama nema zezanja bre! Nismo mi cveće ali za takve stvari se glava gubi bre! Gledam je onako golu,trese se od zime,uplakana,razmazana šminka po licu...što od suza što od šamara,gledam je onako jadnu...prosto mi je bilo žao al' yebiga. Zapalio sam yebeni Memfis i opet kašalj,samo ovog puta sam šlajmaru malo pametnije iskoristio. Kučko, rekoh joj! Pljunuo sam je na kraju priče burazeru! Yebiga, neki osećaj gorčine mi je bio u stomaku dok sam odlazio od nje, ružno je to što sam uradio ali bes je bio jači. Kako bilo krenuo sam ka diskoteci, da mlatnem koje piće i ubijem gorčinu u stomaku, bar da pokušam... Odjednom sam se osetio bezveze, nekako prazno, mislim, ma ko je yebe pa trebao sam samo da je pljunem, okrenem se i odem! E baš sam Balkanac! Uleteo sam u gužvu, Fan Fektori je bio pun ko šipak, mnogo ljudi na jednom mestu burazeru,mnogo! Dušu dalo za Al Kaidu keve mi! Uspeo sam nekako da se proguram do šanka. Uzeo sam flašu 'viskoze' i usidrio se na kraju šanka. Polako sam ubijao piće za pićem, mislim, stvarno sam se osećao kao poslednji šupak što bi rekao konobar iz Ramade! Žešće trulo! Pade mi na pamet pod naletom grže savesti da je nazovem, da se izvinim, pogledam a ono tri propuštena poziva, ybg. gužva pa nisam čuo. Odjednom mi se osmeh vratio na lice! Kakav placebo efekat! Zvala me ona Švabica, lepojka...! Brže bolje je pozvah,gde si? Kaže, završila sa poslom pa da se nađemo... Kakva noć burazeru! A za pet šest sati ja i Zoki opet forsiramo Gornju Austriju a sve mi se čini da ću ja forsirati krevet a on volan...opet...

Kaa:
@Bibi oš` ti napisat nešto konačno!!!
Ma, nisam ti ja za ovu temu. Šta znam pisati o Floridi, bazenima i kaktusima? Samo ono iz filmova i knjiga, a to znaš i ti. Uvek suncem opaljene hacijende, atraktivni kaktusi i palme. Ogromne saksije rascvetalih hibiskusa, oleandra ili rododendrona. Tu su i bele načičkane ležaljke, šareni suncobrani oko bazena. Obavezno, izblajhane, pijane i dosadne lepotice koje se gušterišu. Uvek same,kao da služe za ukras. Malo dalje od kućice, tamo ispod prvog brda, čuju se talasi, ili mirišu polja agruma. Možda malo starija scena, polje pamuka i umorni crni berači?
Ponekad se sunčam trezna na Savi,a ona ne podseća ni na šta slično. Leti, crvena od mulja, ne liči ni na reku. A znaš da može mirisati jedino na tamjan, al ne bih sad o tome.
Sve u svemu, nisu ovo reči za mene, vidiš i sam. Čekam ja neke druge. One, iz kojih se čuje šuštanje toplih, južnih mora i miris borovine. One, što zovu u sećanje mladost, šetnje i skupljanje školjki. Ljuškanje male barke na rivi, slane poljupce, i zaklinjanje na večnu ljubav, pod svetlom zvezda. Možda ih ostaviš baš ti.

- parfem,
- kalendar,
- vašar,
- odlazak,
- januar;

Ponekad se sunčam trezna na Savi,a ona ne podseća ni na šta slično. Leti, crvena od mulja, ne liči ni na reku. A znaš da može mirisati jedino na tamjan, al ne bih sad o tome.

a015.gif
... Koji je ženski rod od "Majstore" ....trebalo bi "Majstorica" al` to je već opšte prihvaćeno kao "žena na majstora" :D ....
- Ti jedna Bi na kvadrat, ....opet i opet to radiš... kad mislim da ne možeš bolje,zahebeš me za medalju,od hebenog telefonskog imenika bi sklopila čudo da te ne mrzi i da nisi tol`ko lenja... deluje lako kad čitaš...priče i slike rastu kao same od sebe,...a nije tako jednostavno...znaš da ovo nije šlihtanje i ne volim da priznam da neko nešto radi bolje od mene ... ali najiskrenije ...
a014.gif

Bi2:
Ma, nisam ti ja za ovu temu. Šta znam pisati o Floridi, bazenima i kaktusima? Samo ono iz filmova i knjiga, a to znaš i ti. Uvek suncem opaljene hacijende, atraktivni kaktusi i palme. Ogromne saksije rascvetalih hibiskusa, oleandra ili rododendrona. Tu su i bele načičkane ležaljke, šareni suncobrani oko bazena. Obavezno, izblajhane, pijane i dosadne lepotice koje se gušterišu. Uvek same,kao da služe za ukras. Malo dalje od kućice, tamo ispod prvog brda, čuju se talasi, ili mirišu polja agruma. Možda malo starija scena, polje pamuka i umorni crni berači?
Sve u svemu, nisu ovo reči za mene, vidiš i sam. Čekam ja neke druge. One, iz kojih se čuje šuštanje toplih, južnih mora i miris borovine. One, što zovu u sećanje mladost, šetnje i skupljanje školjki. Ljuškanje male barke na rivi, slane poljupce, i zaklinjanje na večnu ljubav, pod svetlom zvezda. Možda ih ostaviš baš ti.

- parfem,
- kalendar,
- vašar,
- odlazak,
- januar;

Bravo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back