Elem, pokupismo mi taj yebeni mist i ostavismo lutalice bez obroka. A baš sam se ponadao da će neko pseto da se zaleti pa da ga ispucam ko' Borota loptu, al' ništa od toga, neće ker na besnog kera burazeru, osetili i oni prpu. Upitah kolegu jel umoran i da li može da vozi ili ja da ščepam volan? Nemoj, reče Zoki, lezi i odmaraj ti ćeš sutra da voziš a ja ću da kuntam. Dogovoreno rekoh i bačih se na krevet. Odmah sam zakuntao, nisam se ni izuo, ipak mi je Zoki kolega i mnogo toga smo prošli zajedno, celu yebenu Evropu pa nije u redu da ga ugušim...! Hm, ili je zemljotres ili me Zoki pokušava probuditi! Koji ti je bre? Upitah ga onako bunovan. Ajde diži dupe, stigli smo. Kad pre,rekoh,pa yebote ne vozš bre formulu već kamion, jest da ima oznaku 'F' al' nije ferari bre! Kakav manijak! Ti si bre opasnost na putu rekoh mu i izađoh iz kabine. Hladan vazduh je prijao. Ajmo negde na kafu pa da begamo kući reče Zoki. Popismo kafu i on ode za Fesendorf a i ja odoh u stan, da se okupam i presvučem. ''Belgrade Plac'' reče snimljeni Švaba u troli... To se zove fora, biti iz Beograda i živeti u Beču na Belgrade Placu! Uđoh u zgradu,ybg. malo smrdi, skoro smo imali požar u podrumu. Vrteo sam se u stanu, nisam imao ideju odakle da počnem...ma da, kao i svaki pravi Srbin najblje je početi od čašice rakije. To i uradih, zveknuh jednu lozu na eks pa u kupatilo... Mogu ti reći burazeru da je tuš pomogao, voda je bila prosto sjajna i jednostavno mi dala ideju za dalje! Pod mlazom vode sam skovao yebeno dobar plan! Izleteo sam iz kupatila i onako mokar zgrabio mobilni... Halo dušo,rekoh joj na srpskom, razume sve bre a zna i da priča, ybg. u Beču je znanje Srpskog važnije od Nemačkog. Kad se vidimo ljubavi,upita me!? Uuuu...ma majku ću ti za to 'ljubavi'...samo polako mislim se ja nešto u sebi. Nađemo se za dva sata na Valenštajnu pa idemo dalje, imam jedno iznenađenje za tebe lutko,rekoh joj. Važi reče ona, još mi posla i poljubac! Kakav bezobrazluk! Uuhhhh kad je dohvatim ima koske da pucaju! Obukoh se i polako krenuh ka Ramadi. To ti je jedna kafana burazeru u blizini, inače je jako poznata ovde u Beču. Da popijem koje piće s'nogu pa na ''ljubavni sastanak''! Mlatnuh dva dupla 'denijelsa' lagano,pogledah na sat, vreme je da krenem. Pozvao sam konobara i platio pićence, ma častio sam i njega, Bosanac je, naš čovek bre burazeru! Fala jarane, reče mi on.E yebo vas 'yaran' pa ko' da ste svi iz Sarajeva bre! Vidimo se rekoh mu i zaglavih na vrata. Valja jarane,opet će on kroz smeh. Malo me je oraspoložio Bosanac i sa osmehom sam krenuo ka ubanskoj stanici. Sa U6 ću polako do Špitelaua pa onda pešaka do Valenštajna, nije daleko, taman da prošetam i hladne glave uletim u 'ljubavni' zagrljaj moje 'drage'! Beč je inače prelep grad ali noću ima neki šmek, ne žale bre Švabe struju! Sve šljašti okolo burazeru, sve! Posebno mi se sviđaju vožnje noću, ti njihovi ubani piče velikom brzinom i imaš utisak da si u svemiru bre, svetla prolaze pored tebe, ili ti pored njih...ko će ga znati, al' ništa lepše nego kad se iza ponoći voziš kroz Beč a on sav svetli i šljašti a prazan, nigde nikog na ulicama a ako nekog i vidiš odmah znaj da je naš,doduše ima i ****** oko girtle... Jedina mana što se to računa kao noćni voz i ima malo drugačiju cenu.