gost 124731
Legenda
- Poruka
- 63.526
Kosa
Oniks
Pola 11
Most
Osjeca
Emocije
Igra
Konferencija
"Свим јединицама, свим јединицама, могућа шифра 10-54, локација пешачки мост у Мајамију..."
"Још једно тело", помисли, док је одговарао диспечеру да одмах креће.
Кад је стигао, место злочина је већ врвело од полиције и знатижељних пролазника. Притрча му неки полицајац новајлија - "Детективе, тело је овамо". Пређоше једва стотинак метара, а детектив је већ осећао благу вртоглавицу. Покушавао је да не гледа у правцу ограде, окретао је главу, имао је ужасан страх од висине, мада то нико није знао. Био је тип који је навикао да не показује емоције било које врсте јер је то било "добро за посао", ма био је тачно онакав таф гај као у свакој криминалистичкој серији, уосталом.
"Добар дан, Детективе" - прену га из размишљања патолог. Био је то мршав човек у седамдесетим годинама, по имену Бодријар (отац му је био Француз, али то је сада мање важно).
"Добар дан, доцо, шта имате за мене?" - рече Детектив, не превише ауторитативно, допадао му се тај чикица. Бодријар дубоко уздахну, гурну прстом на горе своје наочаре од корњачевине које су му вечито спадале на пола носа, и рече - "Бојим се да је Труман поново у акцији."
(А сада, једна мала дигресија. Дакле, Труман је био злогласни серијски убица који је харао Мајамијем већ пар година уназад, нерешива енигма и права правцата рак рана у каријери Детектива, неухватљив за плавце. Модус операнди увек исти. Узрок смрти - пререзан гркљан, једним јединим чистим резом начињеним равним и дугачким сечивом. Жртве су биле жене у тридесетим, црнокосе, висине 160-170 цм, самице. Тела су увек налажена на прилично јавним местима. Жене су биле наге, нашминканих лица, профајлери су тврдили да их је шминкао пост мортем, али ко још слуша профајлере, као да они нешто знају, па каква је то наука објасните ми...ок, вратићу се на тему. Дакле, није било знакова сексуалног злостављања. Рану на врату жртава је прекривао огрлицом са привеском од оникса у облику сузе. Жртве су убијане на непознатом месту, купане и без трагова крви остављане на, како смо већ рекли, јавном месту, које је, дакле, било секундарна локација. Поред тела је увек била само једна цедуља на којој је увек била иста порука, исписана наливпером, крвљу жртава уместо мастила. Увек је писало "Ја сам једини True Man за тебе." - одатле, разуме се, и овај надимак Труман који су му наденули помахнитали медији. Труман никада није направио грешку. Никада није оставио никакав траг. Отисак прста, ДНК, нит одеће, ништа. Није било чак ни снимака надзорних камера помоћу којих би форензички тим могао да пронађе његов одраз на кваки неког таксија који је пролазио баш на том месту где се отарасио тела, затим увелича тај одраз неких дванаест хиљада пута и ухапси га, ма нииишта, кад вам кажем. Ич. Све до данас.)
"Имамо помак у случају", настави Бодријар, видно узбуђен. "Пронађена је влас косе поред тела. Не припада жртви, смеђеплава је. Не бих могао да тврдим да припада починиоцу али је свакако охрабрујућа вест. Послао сам у лабораторију одмах, са назнаком "хитно". ( "и са пар узвичника", помисли у себи. "Да ме схвате озбиљно. Нико ме никада не схвата озбиљно.")
"Значи, тако..." тихо рече Детектив, са неким чудним сјајем у очима. Изгледао је као мачка која чека миша за кога зна да ће сто посто убрзо доћи.
"Дакле, игра је почела. Ловац...(пренаглашена драмска пауза)...ће постати плен." - рече детектив Хорсејшио Кејн, набацујући театрално своје наочаре за сунце, размишљајући колико ће проклето добро да изгледа на конференцији за штампу у пола једанаест.
транссибирска железница
гравирање
анатомија
вулкан
несесер
пројекција
Poslednja izmena: