Igra - sastavi priču

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi2:
Hajde i ja da zapalim jednu, dok se reka uspomena uliva u more. Na kamenu sedim, decenijama unazad daleko, i sećam se oblaka crnila za sipom, koju je poželeo neko. Izgubila se, zametnula svoj trag, i beg. Devojčica na kamenu nemo je gledala i divila se čudu prirode. Danas, razlozi za tajanstveni beg samo se nižu, a more je tako daleko. Oblak sipinog mastila samo je pusta želja, koju ja kao čovek, ne mogu da sprovedem. A, bilo bi lepo zavući se na sigurno dok opasnost ne prodje. Al, kažu znalci, život neka druga pravila piše. Izmami mi kiseo osmeh još dim dogorele cigarete. Eto, sipa je životinja, a srećnija od mene.

- jesen,
- praznici,
- vetar,
- prozor.

Bi, jako mi se dopada ideja u osnovi ove pricice- prepoznah se...

Kupio joj je za 45 godisnjicu braka kutijicu za tampone jer ona nije mogla da ima vise djece, sto je uzaasnooo povrijedjivalo(zena je imala 70 god).Prodavacica sa nosom k'o banana uze minijaturni digitron jer je casa crkl'a. Ona ga je odmjerila, i pitala:
''Jel' ljubavnica?"
On se osramotio i dao joj novcanice.Imala je sjenku za oci u njenom uvetu...eh da su to njegova vremena...Otisao je iz prodavnice i nasao gajbu staklanih flasa. U sekundu, te flase su se nasle na njegovoj glavi dok je krvavio, a oci su mu totalno iskocile.Skicao je , ali niko nije htio da mu pomogne.Mislili su:ima ljubavnicu.Eh tracevi...

bidon

sifon

Rage Against The Machine CD

pehar

Pricao je nepresatno, o nekakvim sifonima i majstoru koji je isfusario, o bideu ili bidonu (mene te dve reci asociraju jedna na drugu, pa nisam sigurna sta je tacno pominjao, mozda obe, bilo mi je tesko da ga pratim). Nije prestajao. ''Zamisli, debil, obijene plocice, smrad, nalokao se rakije, platio unapred, otisao, ostavio djubre...'' Sve u istom stilu, istom intonacijom. Bolela me je glava i stvarno nisam mogla da slusam te gluposti. ''Pre jednog sata sam imala kolokvijum, prethodne noci nisam spavala zbog nedovrsenih radova, zvala sam te da bih bar malo mogla normalno da disem, da bar malo odmorim mozak od projektovanja i silnih maketa. Ako ne prestanes da pricas o je*enom majstoru i jos je*enijem kupatilu, okrenucu se i otici, pa makar i u tri lepe.'' Vicem na njega na sred parka. Nije ocekivao tako naglu reakciju od toliko umrtvljenog organizma. Stajao je par sekundi, sasvim nepomican, nije treptao, cinilo mi se da nije ni disao. Imala sam utisak da ne vidi samo moje podbule oci i ispijeno, vampirski belo lice, osecala sam da vidi sve unutra, kroz koru velikog mozga do potiljacne zone istog, taj pogled ide niz vratne prsljenove i kicmenu mozdinu, prateci put neprekidnih sinapsi dolazi do onoga sto se nalazi i desava ispod mojih grudi koje se ritmicno podizu i spustaju usled blagog udaha i izdaha. Da vidi kako se u meni komesa i muti magla umora, potebe, besa, zelje, ljubavi. Cuti, hvata me za ruku i vodi u suprotnom pravcu od onoga u kom smo krenuli. Pa, gde cemo sada? Kuda me vodis? Pije mi se nes! Ne stezi me tako jako! Reci mi! Nemoj tako da se ponasas! Sto sada cutis? I nisam prestala da brbljam i da zapitkujem, mada sam na sve znala odgovor. Penjemo se uz Starine Novaka. Cutimo oboje, nije prestao da mi steze ruku i tvdoglavo cuti. Znala sam, ili sam bar mislila da znam sta mu je u glavi kada mi na momente, kao pod utiskom nekog mozdanog impulsa na sekund jace stegne saku. Pocelo je da me sece prstenje. Boli me, pusti me! Shvatam da je gluv za sve sto kazem. Da nece stati dok ne ostvari zmisljeno. Moram da trckaram da bih uspela da odrzim korak sa njim. Dosli smo smo do njegove zgrade, stana, drzao me je za ruku dok je gurao kljuc u bravu i otkljucavao vrata, kao da se plasio da cu da odem, pobegnem. (Stojimo u punom tramvaju i vozimo se kuci, oboje premoreni od celodnevne setnje. Oslobodi se mesto ispred nas.Sedam i on staje pored mne hvatajuci se za sipke sa obe strane. ''Vise ne mozes da pobegnes. Ne znam da li si htela, ali sada definitivno ne mozes...'' Smejem se, okrecem glavu i gledam ka crkvi Aleksandra Nevskog. Fizicka ogranicenost prostora. Znam da ne misli na taj beg. Gledam u dvokrilna vrata crkve. Ja sam nasla svoje utociste, beg bi bio poguban za moju egzistenciju.) Pustio mi je oznojenu saku tek kada je zakljucao vrata sa untrasnje strane. Stojim u predsoblju, okrecem se oko svoje ose dok ga gledam kako skida jaknu, u prolazu popravlja mesto pehara na polici, prilazi mini-liniji i u nju stavlja cd RATM-a. Pusta sedmu pesmu, okrece se i gleda me pravo u oci, prvi put nakon mog praska na ulici...
You tell me you like the taste
You just need an excuse
You tell me it calms your nerves
You just think it looks cool

Tih par sekundi stoji na sred dnevne sobe. Ne usudjujem se da progovorim, da trepnem, da se pokrenem. Prilazi, grli me i ne prestaje da ljubi svaki milimetar mog umornog lica. Sladak ukus njega... Prija gladnom organizmu vise nego Milka . Jakna i torba padaju na pod. Ostajem zarobljena u njegovom stanu, rukama, zivotu... Mirno spavam pod okriljem svog utocista.

dok je ponavljao svoje ime po 50-ti put novinaru koji je ocigledno pogrijesio i dok se na tv-u vrtjela neka reklama za tetra pak, zazvonio mu je telefon.
-Da?-upitao je.
Odjednom linija se prekinu a on ponovo nazva.
-Da?E,sta ti je?-
To je bila njegova zena.
-Treba mi pakovanje papirnih maramica...-
Linija se ponovo prekinula.Po milioniti put, vidio je slicicu na mobilnom koja je pokazivala praznu bateriju prije nego sto se iskljucio.Bacio je mobilni ''Motorolu'' koja se slomila o saksiju koja je bila na prozoru.
-Kako ste rekli da je vase ime?-upitao je novianar.
-Teodor Nikicevic.Ne Nikcevic.
Vidio je kako novinar pise:Teodor Nikicevic poznati biznismen, lomi telefon od saksije u prozoru...-
Nikicevic je to ocigledno vidio i izdere se na njega:
-TI NE ZNAS DA PISES MAJMUNE JEDAN!-povikao vec iznerviran.
Novinar je pobjegao a Nikicevic je izvadio svoj privatni telefon najnoviji Sony Ericsson i nazvao zenu.
-Da?Imamo novi skandal u porodici...-

People Of The Sun
Killing In The Name Of
Freedom
Gnojna Angina
Cepici na krajnicima

Demmetra:
Da vidi kako se u meni komesa i muti magla umora, potebe, besa, zelje, ljubavi. Cuti, hvata me za ruku i vodi u suprotnom pravcu od onoga u kom smo krenuli. Pa, gde cemo sada? Kuda me vodis? Pije mi se nes! Ne stezi me tako jako! Reci mi! Nemoj tako da se ponasas! Sto sada cutis? I nisam prestala da brbljam i da zapitkujem, mada sam na sve znala odgovor.Cutimo oboje, nije prestao da mi steze ruku i tvdoglavo cuti. Znala sam, ili sam bar mislila da znam sta mu je u glavi kada mi na momente, kao pod utiskom nekog mozdanog impulsa na sekund jace stegne saku.
...:( :D
Demetra, tvoje su price jednostavno - zive..

Muzika je uvek bila... Pa, jednostavno, tu... Posle svega, ostajala bi sortirana u meni po kriterijumu pokretaca leptirica u stomaku ili gorkog ukusa u ustima.
Nepogresivo...
Ulazim u njegovu sobu, prvi put u zivotu. Potpuno on, slika i prilika njega. Tacno sam znala da sto tako stoji, da prozor nema zavese, da nema puno slika, da je stalak za diskove mozda jedan od najpretrpanijih u gradu i da trazenje diskova funkcionise po principu mozda i nadjes to sto trazis. Jedino sredjeno u sobi je polica za knjigama, slozene po azbucnom redu, razvrstane po zanrovima i epohama u kojima su nastale. Klasici, zbirke, studije, eseji, enciklopedije... Slikovnice!!! Pa, on je sentimentalno nostalgican, osecajan, on cuva svoje stvari iz detinjstva! U glavi mi se radja luda misao: da su na dnu ormana minijaturne karirane ciciban patike sa cicak trakom! Jedina slika u sobi je mala uramljena fotografija njega i njegovog brata: dva crna decaka,u pozadini Knezev dvor i prosto osecas jod u vazduhu Dubrovnika...
Mini linija je uvek upaljena, a pored nje se uvek nalaze tri diska rezervsana za razlicite vrse raspolozenje, u zavisnosti od toga kako je proveo dan. Prvi disk: RATM, prva pesma killing in the name of, freedom. Drugi disk: kompilacija, prva pesma Dust in the wind, druga pesma Boat on the river. Treci disk: ponovo kompilacija, Areta Frenklin i Cak Beri. Na stolu je gomila papira i jedna sveska. Sa spiralom, otvorena negde na sredini. Crnom olovkom bio je napisan tekst neke pesme, jedine podebljane reci bile su for the people of the sun. Izgleda da ovih dana slusa prvi disk...
''Znao sam da tebe ne treba ostavljati samu, da ces njuskati i saznati sve sto te zanima.Pazi da ne preteras, na mom si terenu, mozes naci stvari koje ne ocekujes.'' Ulazi u sobu sa coca-colom ispod miske i dve ogromne case u ruci. Smejem se klinacki, u prolazu me kratko ljubi. Sipa nam slatku braon vodicu i stiska dugme sa komandom volume +.
She came to me one morning, one lonley sundey morning...
Znas,ti si prva koja je ikada imala pravo da pretura po tome, mozda i nadjes to sto trazis... Whitesnake...E, toga nema uopste... Zezas... Ne podnosim ga. Sve varim, ali njega mi zeludac odbacuje u najavi, posle danima imam tegobe... Ja obozavam sailing ships i judgement day. Zato si tako bolesljiva, osecam da te stalno nesto boli. Sigurno si prelezala sve moguce polesti, jedno dva puta upalu pluca, zauske, imas cir da zeludcu, cukljeve, imala si i gnojnu anginu, i cepice na krajnicima... Nemoj da me zezas... Nisam valjda toliko nakazna? Ma, ne samo volis Davida. Bila bi malje nakazna da volis mene. Manji sam ludak nego on. Vrti moj spinning ring i igra se sa mojim prstima. Smeskam se i uvijam na krevetu kao mace. Nadvija se nad mene i grli, zastitnicki, kao stariji brat, ne, kao neko ko ima nesto jako dragoceno i sto nikome ne da. Pa, od svega toga si zaboravio mononukleozu, a krajnike nemam od trece godine... Smeje se osmehom broj 16. Najlepsi, najbelji zubi na svetu. Najlepsa usta na svetu. Pipam ih kazipstom, da se uverim da su stvarna, da ih ne sanjam, da se nece, ako trepnem, rasprsiti kao balom od sapunice. Postaje ozbiljan, gleda me i ja se gubim u tom crnilu. Sanjam, nisam svesna dodira. Tisina u kojoj se cuju mehurici coca-cole. Zatvram oci i lebdim. Promenila se pesma. Sve postaje magla, zvuk se rasipa.
All i ever wanted
All i ever needed
Is here in my arms
Words are very unnecessary
They can only do harm

Nedelja u njegovoj sobi... Leptirici u stomaku...

marker
hamer
bocica Cartier-a
ikonica

...@DeMMetra...khm...otjesh iskreno mishljenje o potonjoj prichi ... ili da cutim - poshto mi nije toliko bitno dal` ce da ti proradi sujeta - ali bilo bi mi jako krivo da te to demotivishe da shaljesh priche - jer prethodne su mi...pa,najkratje recheno - jake.

...Crni marker poništava datume,dani - bivaju pojedeni škripom sintetickih vlakana i mirisom koji blago zaudara na alkohol...Pokusavam da zaboravim da si tu- moj greh i moje iskupljenje :lol: ... koje se musavo od razmazane sminke razlaci u krevetu a pun,sladunjav miris koze natopljene Cartier-om neumitno ispunjava sobu ... Saplićem se preko rolni hamera,praznih vinskih flaša i punih pepeljara...sedam kraj tebe,bespomoćan i slab - čekajući tvoj zagrljaj i usne na koži poput majmuna hipnotisanog plesom zmije....Poslednjim ostatcima svesti tražim u prednjim režnjevima mozga ikonicu za Recycle Bin...ne nalazim je.

Cowboy Junkies

Treset

Pogled

Filmsko platno

Sentiment

...Reči,kao što sam i obećao... polako ali sigurno mi se čini da sve moje price liče jedna na drugu - čuvaj se da se i tebi to ne desi....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back