Dvojica

osrednjost
mucnina
samo da sto prije dodje kraj
Malo lepog mi se desilo ove godine. A vreme tako sporo odmiče. Imam puno problema sa nesanicom. I sa živcima.
Samo da što pre dođe kraj.
Puno se pilo ovih dana. Sve. Od rakije do piva. Pio bih pre nego što bih izašao u grad sa braćom, pio bih pre nego što ću izaći da se nađem sa ortakinjom, i pre nego što ću leći da spavam. Sve u svemu,
osrednjost i mučnina.
Malo toga se promenilo u Mestu nenormalne lepote otkako sam ja ovde. Samo sam se ja beskrajno izmenio, izobličio. Ne ličim više na onog istog momka koji je umeo da se nosi sa problemima, onako istinski. Sada sam tup. Malo toga me dotiče i teško se zainteresujem za bilo šta i bilo koga. Otuđio sam se.
Noći u ovom gradu su uvek iste - bučne i magične. Prazne. Da, prazne. Sedim ispred tv-a, gledam jedan od najstarijih spotova Cece Ražnjatović, spot koji sam gledao jednom davno, kao klinac. Ali to nije ono što sam i kasnije slušao. Ne, nikako. Odrastao sam na densu devedesetih. To sam slušao na ekskurzijama, dok smo štipali za dupe debele devojčice iz razreda.
I sada bih pustio tu muziku, samo kada me ne bi mrzelo da ustanem i odem do druge sobe, do kompa.
Ispred mene pepeljara puna pikavaca
Laki strajka i skoro dopola popijena flaša lozovače. No, nisam ja to sam sve popio. Malo mi je juče ortak pomogao. Pola flaše nas
dvojica 
. Četiri je ujutru i ja, kao po običaju, nisam mogao da zaspim.
Pre nekoliko dana bio sam na tekmi, i pošibali smo se sa nekim standardnim likovima koji prvi put dolaze i ne znaju ništa drugo sem da se kače sa starim ekipama, koje su uvek tu. Prišli su nam, misleći da mogu da nas biju, ali su se gadno zaje'bali jer smo ih polomili žive. A što se tekme tiče - pa, gledao sam i bolje. Jedino je problematično moje levo rame koje me boli od tuče, i sad ne mogu da podignem ruku a da ne osetim oštar bol.
Keva mi je juče poslala pare, ali sam ja izašao i potrošio ih sa braćom i ortacima. Frižider mi je prazan i jedino što imam to je voda, lozovača i cigare koje mi je donela ortakinja. E da, imam i tri jajeta i neku kocku za supu. Ali nemam rezance, a ne mili mi se supa bez rezanaca.
Pre deset minuta me zvao ortak iz grada, pijan, i rekao da će doći sa pivom. Malo posle poziva, neko je pozvonio na vratima. To je bio on. I minut posle tog, spavao je na kauču.
Ja sedim upravo pored njega i udaram ga kad krene da hrče. Posle lozovače ću da počnem da pijem pivo koje je doneo.
Sa istim tim ortakom sam krenuo u grad prošli vikend. No, njega je zvala njegova riba i on je otpalio kod nje. Kako sam rešio da tu noć neću da provedem sam, gradskim sam otišao do kafića u kom često sedimo i pijemo. Poručio sam vinjak i seo u jedan ugao. Iz tog šteka sam imao odličan pogled na ceo kafić i na ulazna vrata, a mene je tu retko ko mogao da zapazi. Posle tri popijena vinjaka, u kafić je ušetala jedna cura sa dve drugarice i nekim tipom, koji je meni ličio na metroseksualca ili tako već nešto. Cura, sa dugom crnom kosom, smeđim očima i odličnim dupencetom, za koju sam odmah pomislio kako je moram imati.
I tako sam posle četiri vinjaka poručio sebi još jedan i rekao konobaru da je pita šta će popiti. Naglasio sam da pita samo nju, jer sam jednom častio ceo sto zbog jedne devojke sa neviđeno privlačnim dupencetom, i tu se njena drugarica popalila da se ja ložim na nju, i sve je otišlo dođavola. Ovaj put nisam hteo greške.
Konobar joj govori ko časti, ona se okreće i gleda me pravo u oči. Ja sam se ceo naložio, te se hvatam za cigare. Razmišljam kako moram izgledati opušteno. Konobar je otišao od stola i ona mi je prišla.
"Drago mi je, ja sam Saška", pruža mi ruku.
"Kojot. Hoćeš da sedneš?"
"Oh, ne, tamo mi je društvo. Samo sam htela da se zahvalim za piće."
"Voleo bih da se upoznamo."
"Pa, možda i hoćemo", osmehuje mi se, i gleda me opet pravo u oči.
Takve ribe me izluđuju. Želim je silno.
Posle petnaes minuta krenula je u WC. I ja sam pošao za njom.
Ušao sam unutra, neka mala me odmerila, ugasila cigaretu i izašla. Samo su jedna vrata bila zatvorena. Pokucao sam.
"Evo", vrata se otvaraju. Njeno lice je prelepo tako iznenađeno. Hvatam je nežno za ruke i vraćam je nazad u WC. Zbunjena je. Gledam je u oči dok joj zavlačim ruku ispod suknje. Počinje da jeca dok me netremice posmatra, i zaklapa oči. Ljubim joj ramena i vrat, ljubim joj usta, gubim se u njoj. Njena guza je čvrsta. Da sam mogao, rastrgnuo bih je celu, uništio bih je i pretvorio u pepeo.
Kada se sve to završilo, izašli smo iz WC-a. Stala je ispred ogledala i nameštala kosu.
"Nikad mi se ovo nije desilo."
"Ni meni."
"Stvarno si kao neki kojot."
"Želim da idemo kod mene."
Okreće se ka meni, mada sam joj video lice i u ogledalu.
"Želim i ja, ali kod mene."
"Važi."
Izašli smo iz kafića, i ona je otkucala poruku drugaricama.
"Da ne brinu", rekla je. I onda je dodala:
"Kako ja da znam da nisi neki manijak?"
"Već smo se kresnuli. Šta još treba da znaš?"
"Ti si grozan!"
"Ti si divna."
Proveli smo jednu od onih noći koje ne zaboravljate u celom životu.
"Voleo bih da se viđamo."
"Šta podrazumevaš pod tim?"
"Šta god ti hoćeš."
"Videćemo."
Zaspala je, Ubrzo sam i ja. Od te večeri mi se nije javila, a ja ne bih da je smorim, pa nisam ni ja nju zvao.
šank
potkolenica
žila kucavica
dobar auto
rupčaga